Lumperator Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Jest taki problem. Mam zainstalowana przeglądakę ACD See 3.1 i niestety ostatnimi czasy załadowanie jakiegokolwiek obrazka trwa jakieś 5-7s. W momencie kliknięcia na plik graficzny, uruchomienie aplikacji trwa właśnie tyle. Wnerwia mnie to strasznie. O tyle jest ciekawa sytuacja, że po zainstalo- waniu wersji 6.0, porblem znikł. Wolę jednak klasyczną wersję. Powra- cając do niej, znowu to samo. Inna rzecz to problem z IE. No cóż, jestem tak przyzwyczajony do tego microsoftowego badziewia, że nie dałby rady tak odrazu wyjść z nałogu. Problem tylko w tym, że wpisując zapamiętana stronę system spowalnia (tzn w chwili kliknięcia na zapamietany przez przeglądarkę adres). dziwne jest jeszcze to, że wpisując stronę bez znacznika http:// strona nie wyświetli się (!). System Windiows XP Sp1 przelciany SpyBootem i AdAware + MKS Vir2003 i defragmentacja. Nic nie pomogło. Coś mi spowolniło ACDSee i nie wiem co za ciort siedzi w tym -_-. Jeżeli macie jakieś pomysły, zeby BEZ FORMATOWANIA uzyskać pełną stabilnosć systemu, to bardzo prosze o pomoc. Z góry dzięki za wszystko !!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jester Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 moze w ie siedza jakies robale ? :( jak jeszcze tego nie robiles to sciagnij sobie program o nazwie cwshredder i przeskanuj kompa, moze cos pomoze a jesli chodzi o acdsee to nie wiem co to moze byc zainstaluj jeszcze starsza wersje :P ja mam 2.3 i nie narzekam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Od lat wersja 3.1 chodziła mi bez zarzutu. W tym systemie musi coś dziwnego siedzieć. Przeskanuję dziś kompa programem o którym mówisz. A tak w sumie przydałoby się coś do czyszczenia rejestru ze zbędnych wpisów i jakiegos programiku do usuwania plików - śmieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 ACDSee - > Może masz zaznaczoną opcję, żeby przy każdym uruchomieniu rejestrowała sobie rozszerzenia plików. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 W ACDSee wszystko było ustawione OK. Dla pewniaka usunęłem, wyczysciłem rejestr, zainstalowałem ponownie, zrestaromwałem kompa i.. dalej to samo. Ale dobra, jdnak doszedłem do wniosku że wolę wersje 6.0. Narazie wszystko działa mozliwe dobrze... ale na jak długo ? Tego nawet mądre głowy w M$ nie wiedzą :) W zasadzie tamat mozna zamknąć lub usunąć. Dzękuję kolegom za rady i podpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...