dexter_oa Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 niedawno przegladajac fora na bit tech'u znalazlem programik do modelowania 3D tamtejsi forumowicze projektowali swoje modyfikacje w tym programie.. i calkiem niezle to im wychodzilo :D sam to przetestowalem i jest calkiem hmm.. prosze ja was.. optymalny ;) i bardzo pomocny np taki o: sobie dragon :D albo lian-li tutaj mozna goscia zassac, a natomiast tutaj jest topic z prosze ja was specjalistycznymi ;) komponentami. have a nice fun boyz ;) ps. chyba nie musze dodawac, ze jest to program 'szerłerowy? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 hehe ;] mech!n`a obrazki bardziej fajnie wygladaja ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter_oa Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 przeciez to nie moje... tylko siakies Xample :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 nie zdziwcie sie ze program ma kiepski interfejs.. nie ma widoku z 4 okien naraz jak w 3ds i innych aplikacjach 3d. Wszystko da sie projektowac w jednym tylko widoku bo program duzo rzeczy potrafi się domyslić :] (np w którą stronę aktualnie ciągniemy linię w 3d). No i jest proste i szybkie wymiarowanie... 1 wada... jako ze jest to program typu CAD, mimo ze efektów nie ma zdumiewających to potrafi przy troszkie bardziej skomplokwanych elementach ciąc jak zły na p3 866 :], tak ze obroty trzeba oglądać w trybie wireframe. dodatkowo można sprawdzic czy nowe meble wejdą do pokoju :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMTi3 Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 sciagam go jutro sie pobawie :] zobaczymy co mi z tego wyjdzie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 przeciez to nie moje... tylko siakies Xample :> a czy ja napisalem ze to twoje obrazki :?: ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek2f Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 witam mam problem z ściagnięciem tego :( jak chce ściagnać wyskakuje mi Potential Denial of Service mógł by ktos to zamieścić na jakies ftp i podac tu adres z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 A ja sie bawilem i narazie to gowno mi wychodzi. :D Odnowa zaczynam projekt i teraz juz wiem jak wykonac zeby nie bylo takich linii. :) Dzieki za adres z podzespolami do kompa, napewno sie to przyda. ;) P.S. Jest tam moze barwa aluminium?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter_oa Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 a nie laska samemo sobie texturki zaporzadzic? ;) UPDATE: jezeli komus nie chce sie wypelniac tych glupich formularzy InstallSketchUp-3.1.33.exe ~10MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 a nie laska samemo sobie texturki zaporzadzic? ;)Do mnie mowisz?? :? :wink: :P Zapomnialem o tym no i wiesz lenistwo sie szezy, taka paskudna choroba. ;) I znowu trzeba bedzie sie pobawic opcjami i nauczyc sie robic a zostalo mi tylko 301min triala. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 301 min triala powiadasz... :> ciekawem ile mi zostało... cza sie spieszyc z konczeniem 2 budy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 (...)1 wada... jako ze jest to program typu CAD, mimo ze efektów nie ma zdumiewających to potrafi przy troszkie bardziej skomplokwanych elementach ciąc jak zły na p3 866 :], tak ze obroty trzeba oglądać w trybie wireframe.(...) Eeee tam opowiadasz. Mnie na celku 533 nie tnie :D Wlaczyles sprzetowe wspomaganie OpenGL (preferencje/zakladka OpenGL)?? ;) A to dzisiaj wysmazylem. Wczesniej robilem w Corelu jako rzuty, ale nie bardzo powychodzilo. Tutaj wszystko lux. Jak dobrze pojdzie (z kasa i czasem) to tak bedzie (mniej wiecej) wygladac moja buda w jesieni, chociaz czuje ze wybieram sie z motyka na slonce :/ . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 wow :) fajny projekcik :) no zebys tylko go zrealizowal bo pomysł extra ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter_oa Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 niezle, niezle.. a z czego zrobisz te wypustki na bokach.. znaczy te progi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 niezle, niezle.. a z czego zrobisz te wypustki na bokach.. znaczy te progi?z drewna by nawet mozna, potem przykrecic do blachy i do frontu a nastepnie zaszpachlowac wsyzstko i pomalowac a tak poza tym [M]aRoo cudny projekcik tylko popracowalbym nad frontem bo wyglada fajnie ale wszystko psuja te wejscia na fdd ktore imho sa wogole niepotrzebne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 nie wiem... przod to bedzie pewnie szpachla- bo tam jest plastik. A reszta- albo szpachla (troche sie boje bo bedzie tego grubo), albo- co bardziej prawdopodobne- blacha (bede musial poszukac jakiegos mielgo sasiada z palnikiem, albo migomatem, bo moja trojfazowa spawara pali te blache jak papier :/ ). EDIT ________ Radek- na CD i FDD mam juz pomysl (troche szpachli zalatwi sprawe, jak mysle) A zostawilem na rysunku nie ruszane, bo nie wychodzilo mi to tak, jak chcialem. Zreszta- nie chcialo mi sie isc po suwmiarke do garazu i dokladnie mierzyc CD-ka (przez to go nie ma- tylko zaslepka) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter_oa Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 a moze taka pianka prosze ja Ciebie np do mocowanie okien... potem troche wikolu coby umocnic... szpachla i viola :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 nice piece of shit... zwłaszcza okolice okna... ale postaraj sie maxymalnie zatrzec slady po standardowej budzie :] p.s. myslisz ze ja opcji nie badałem? :] tylko ze jak 'open grafika' zapaliłem to mi sie ... powiedzmy ze kulturalnie wyszed do windowsa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 [M]aRoo no piękny projekt choć pierszy rzut nie wskazywał na taką ekstrawagancję :wink: a jeszcze jedna ciekawostka to screeny z tego programiku są bardzo podobe do screenów z kitchen draw 4.0. Może to ten sam engine :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter_oa Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 no to zobacz, kto napisal ktory... skeczupsa napisali @last soft. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 hey mam do was pytanko : gdzie można znaleść Polski samouczek do tego programu czy wogóle istnieje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 hey mam do was pytanko : gdzie można znaleść Polski samouczek do tego programu czy wogóle istnieje ?Walic samouczek. ;) 1,5h posiedzisz i bedziesz mogl juz wiekszosc rzeczy robic. Jak cos bardziej skomplikowanego to troche dluzej. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 chyba nie istnieje... angielskiego sie nie uczyło w szkole :>.. pozatym obsługa programu jest banalna i dosyć intuicyjna, z resztą w manualu i tak nie ma nic czego byś sie nie dowiedział po paru godzinach spędzonych z keczupem :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 no dobra podstawowa sprawa jak już coś naskrobałem a nie umiem zapisać :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 no dobra podstawowa sprawa jak już coś naskrobałem a nie umiem zapisać :lol:szukaj polecenia save Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 oczywiście że mam save ale on mi wtedy zapisuje projekt i nie moge na JPG nic tam zmieniać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter_oa Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 a moze export? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 a moze export? :>thx :) mam jeszcze kilka pytań jak zrobić takie tonowe przejście kolorów na swoim modelu jak i tła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 hey mam do was pytanko : gdzie można znaleść Polski samouczek do tego programu czy wogóle istnieje ?Walic samouczek. ;) 1,5h posiedzisz i bedziesz mogl juz wiekszosc rzeczy robic. Jak cos bardziej skomplikowanego to troche dluzej. ;) Dokladnie- popatrz troche wyzej co zrobilem bez samouczka ;) To jest moj pierwszy rysunek w 3d... Studio max mialem chwile, zeby zobaczyc co to, a Cad nie wiem nawet jak wyglada :D Co do przejscia kolorow- tam jest takie cos jak narzedzie do wypelniania obszarow i "material browser" pierwszym malujesz powierzchnie tak, jak ustawisz sobie w tym drugim :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 pomóż bo nie widze ani tego material browser ani tego wypełniania obszarów :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...