Skocz do zawartości
e!Gr00bY

Flash Radeon'a od Gigabyte'a BIOS od Radeon'a Built by ATi ?

Rekomendowane odpowiedzi

Spróbój tu:

http://lradunovic.tripod.com/radeon8500/id6.html

Mam bios 7.006. Mam ochotę podmienić na 7.008 ale trochę mnie ssie cykoria. Jak się odwarzę to się pochwalę.  

Coil

Nie rozumiem czego tu sie bac? Moze z ATI sa inne zasady i wieksze ryzyko ale jesli jest podobnie jak z nVidia to zaden problem nawet jak sie nie uda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem czego tu sie bac? Moze z ATI sa inne zasady i wieksze ryzyko ale jesli jest podobnie jak z nVidia to zaden problem nawet jak sie nie uda.

Hehehe, parę rzeczy już popaliłem, zdewastowałem a na tego Radka długo musiałem harować.... a na podwyżkę się nie zanosi więc zrozum...

Coil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z moim Radkiem od Gigabyte przećwiczyłem już wszystkie biosy, wnioski:

1.z obojętnie jakim biosem od BBA (build by ati) działa bezproblemowo i stabilnie, z tym że nie działa V-tuner bo nie wykrywa karty Gigabyte

2.narzędzie do flashowania jest obojętne u mnie działał atiflash i flasher.exe

3.po przeróbce RadEditem biosu 7008 producenta z ATI na Gigabyte vtuner się uruchamia ale nie działa monitoring (info o producencie musi być zaszyte gdzieś głębiej) :cry:

4.ostatni bios od GA jest 7006

5.może to dziwne ale u mnie nie stwierdziłem różnic w działaniu karty i jej O/C na różnych biosach więc wróćiłem do 7006 od GA

6.moja karta (nie wiem czy tak jest u innych) miała bardzo mało pasty na pamięciach (ok 30% powierzchni) radiatory się zdejmuje bezproblemowo, polecam to sprawdzić. Nie należy stosować pasty srebrnej - niebezpieczeństwo zwarcia nóżek pamięci (jeden facet z innego forum tak załatwił swojego Radka od GA :cry: :cry: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...