e!Gr00bY Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 Czy ktoś próbował i z jakim skutkiem? Ewentualnie gdzie można dostać BIOS 7004/7008 do Radeon'a 8500 od GA ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coil Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 Spróbój tu: http://lradunovic.tripod.com/radeon8500/id6.html Mam bios 7.006. Mam ochotę podmienić na 7.008 ale trochę mnie ssie cykoria. Jak się odwarzę to się pochwalę. Coil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 Spróbój tu: http://lradunovic.tripod.com/radeon8500/id6.html Mam bios 7.006. Mam ochotę podmienić na 7.008 ale trochę mnie ssie cykoria. Jak się odwarzę to się pochwalę. Coil Nie rozumiem czego tu sie bac? Moze z ATI sa inne zasady i wieksze ryzyko ale jesli jest podobnie jak z nVidia to zaden problem nawet jak sie nie uda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 Spróbój tu: http://lradunovic.tripod.com/radeon8500/id6.html Mam bios 7.006. Mam ochotę podmienić na 7.008 ale trochę mnie ssie cykoria. Jak się odwarzę to się pochwalę. Coil A Radeon oryginalny czy "klon" ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coil Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 A Radeon oryginalny czy "klon" ? Gigabyte R8500 275/275, kręci się raczej nieciekawie - stąd moje zakusy (297/297 to max co się da z niego wycisnąć bez artefaktów) Coil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coil Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 Nie rozumiem czego tu sie bac? Moze z ATI sa inne zasady i wieksze ryzyko ale jesli jest podobnie jak z nVidia to zaden problem nawet jak sie nie uda.Hehehe, parę rzeczy już popaliłem, zdewastowałem a na tego Radka długo musiałem harować.... a na podwyżkę się nie zanosi więc zrozum... Coil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 z moim Radkiem od Gigabyte przećwiczyłem już wszystkie biosy, wnioski: 1.z obojętnie jakim biosem od BBA (build by ati) działa bezproblemowo i stabilnie, z tym że nie działa V-tuner bo nie wykrywa karty Gigabyte 2.narzędzie do flashowania jest obojętne u mnie działał atiflash i flasher.exe 3.po przeróbce RadEditem biosu 7008 producenta z ATI na Gigabyte vtuner się uruchamia ale nie działa monitoring (info o producencie musi być zaszyte gdzieś głębiej) :cry: 4.ostatni bios od GA jest 7006 5.może to dziwne ale u mnie nie stwierdziłem różnic w działaniu karty i jej O/C na różnych biosach więc wróćiłem do 7006 od GA 6.moja karta (nie wiem czy tak jest u innych) miała bardzo mało pasty na pamięciach (ok 30% powierzchni) radiatory się zdejmuje bezproblemowo, polecam to sprawdzić. Nie należy stosować pasty srebrnej - niebezpieczeństwo zwarcia nóżek pamięci (jeden facet z innego forum tak załatwił swojego Radka od GA :cry: :cry: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...