Skocz do zawartości
Ram1rez

Temperatura Applebred oraz dioda na płycie

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problemik z durniem w Ide mam 49 a load 53 (odczyt z diody w rdzeniu) Nie wiem czy zmiana pasty CoolerMaster chyba silver na AS5 coś da :? A mój główny problem dotyczy temperatury w obudowie a mianowicie 41*C przy Ide!!!!!!! Mam 3 wiatraki 80x80 Spira na 2600 obr/min ale temperatura ciąge wysoka :cry: Może to wina biosu :?: Albo tego że czujnik jest dośc blisko AGP z potfornie ciepłym GeForcem :? Ma ktoś podobny przypadek :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotr_the nie wiem co chcesz pokazać bo ja wiem że to jest temperatura z rdzenia a po drugie mam inną płyte główną :D A chodzi mi głównie o ten czujnik koło AGP :!: A z Durniem mam problem bo chce zmienić paste termoprzewodzącą ale nie wiem jak to wpłynie na temperatury :!:

peseq Na dotyk to radiator jest gorący wiem bo sprawdzałem Jak miałem jeszcze otwartą bude :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz taka płytkę jak ja więc wszystko o.k. chodziło mi żebyś przedewszystkim poczytał to http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=647...ghlight=winbond - dokładnie i wyciagną wnioski !!!!

:wink:

a jeżeli ci chodzi o ten czujnik na płycie przy AGP to jest czujnik temp. chipsetu (case, mostek)!!! umnie na fsb 233 i dochodzi temp do 45 chodz ma na radiatorku jeszcze wentyl założony, podobno do 55C jest spoko ale zawsze mozesz zdiac radiator i zobaczyć czy nie jest sucho, niestety trzeba wyjmować płytę (zapinki !) !!! :lol: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotr_the przeczytałem to doś uważnie i uznaje że na moim WRIV mam niezła temp bo różnica między socketem a diodą to 6*C... A mam jeszcze plany z szlifem na lustro i chce zmienić paste termoprzewodzącą ale nie wiem czy zejde z diodą do 40*C :? Możesz polecić jakąś paste :?: Ja osobiscie myśle nad AS5 oraz od czasu do czasu nad Arctic Ceramique

przeglądałem testy tych past na Tweaku :D Ale nadal mam wątpliwości...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam teki sam procek na Asrock'u k7s8x rev.3.0, U mnie temperatura nie przekracza 40* idle, na procku mam Spire Falcon Rock II (2300 rpm) z miedziana wstawką, pasta standardowa jaką dali z wentylem. Myślę że zmiana pasty niewiele da (2-3 stopnie?), trochę dużo masz tych wentyli, u mnie jest tylko standardowy w zasilaczu. Czy wentylatory powietrze wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ą czy wyciągają ? Kiedyś założyłem z przodu obudowy jeden wentyl tłoczący powietrze do środka i tempratura sie podwyższyła. Spróbuj zrobić wszystkie na wyciąg, a i z ta grzejącą grafika też może mieć wpływ. Moja obudowa to modecom magic II

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wentyle mam wszystkie na wyciąg. A temperaturka przy otwartym oknie 43 w Ide 8) I to jeszcze odczyt z diody procka a nie z podstawki :wink: Moim zdaniem GeForce za bardzo grzeje bude bo jest w niej 40*C :? Kupie wentyl wyciągowy na slota i będzie dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aktualne odczyty z mojego kompa, AIDA32:

Temperatury

Płyta główna 38 °C (100 °F)

Procesor 40 °C (104 °F)

Wentylatory

Procesor 2312 RPM

Jak widzisz ja też w budzie mam około 40* (zależy jaka temp. powietrza) i zawsze utrzymuje się 2* różnicy między kastą a prockiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi