Szymoon Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Czyli dwie spawy: 1. Postanowilem pociac kabel do FDD i zawinac go w tasme izolacyjna. W polowie roboty jak juz sie sciemnialo przez przypadek zamiast pomiedzy zylami cialem bezposrednio na grzbiecie zyly(czy jak to nazwac) i oczywiscie wyszly druciki. Zostawilem przy tym pocietym pasek z trzech zyl. Teraz mam pytanie, czy jesli obwiaze najpierw oobno ten jeden pasek tasma, a dopiero pozniej cala reszte to jest jakies ryzyko. I w ogole co sie stanie jesli mam wyprute flaki z dwoch zyl i sie beda stykac ? 2. Jak(najlepiej z obrazkami i po polsku) zrobic rozgaleznik z zasilacza dla wiatraczkow 12V lub 7V ? Bo brauje mi doskladnie jednego kabla z zasilacza, zeby wszystko moglo dzialac. A i jeszcze taka sprawa software: Jesli zmieniam plyte glowna, proca i grafe, to oczywiscie windowsam usze instalowac na nowo(98SE), ale cyz musze formatowac dysk/partycje ? Prosilbym o szybkie odpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 2. Jak(najlepiej z obrazkami i po polsku) zrobic rozgaleznik z zasilacza dla wiatraczkow 12V lub 7V ? Bo brauje mi doskladnie jednego kabla z zasilacza, zeby wszystko moglo dzialac. idziesz na gielde komputerowa, bierzesz 5zl (o ile pamietam) i kupujesz gotowa przejsciowke - 1 gnizado -> 2 wtyczki (molex'y 4 pinowe), mozesz isc tez do sklepu elektornicznego/komputerowego - ale moze byc drozej a co do formatowania - to wystarczy format parycji systemowej (zazwyczaj C: ) - i masz pewnosc ze nie zostana rozne smieci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...