HQ12 Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 ostatnio w lapki wpadla mi myszka od logitecha jest to cordless (radiowka) i na poczatku stwierdzilem ze chodzi niesamowicie miekko i co tu duzo mowic komfortowo :P niestety po sesi w q3 wrocilem do starego pilota :? niespodziewalem sie az takch opuznien nieda sie grac na poziomie jaki prezentowalem do tej pory :( i tu pytanie czy wszystkie myszki bezprzewodowe harekteryzuja sie tak duzym opuznieniem ?? jaka jest najlepsza mysz za rozsadne pieniadze czyzby "mouse man dula optical" ?? a czy jest jakas roznica przez co jest podlaczona myszka ?? ps2 com usb ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 ostatnio w lapki wpadla mi myszka od logitecha jest to cordless (radiowka) i na poczatku stwierdzilem ze chodzi niesamowicie miekko i co tu duzo mowic komfortowo :P niestety po sesi w q3 wrocilem do starego pilota :? niespodziewalem sie az takch opuznien nieda sie grac na poziomie jaki prezentowalem do tej pory :( i tu pytanie czy wszystkie myszki bezprzewodowe harekteryzuja sie tak duzym opuznieniem ?? jaka jest najlepsza mysz za rozsadne pieniadze czyzby "mouse man dula optical" ?? a czy jest jakas roznica przez co jest podlaczona myszka ?? ps2 com usb ?? ???? Opóźnienie ???? Ja używam Logitech Cordless MouseMan Optical od pół roku i nie mam problemów z żadnymi opóźnieniami. Mysz jest podłączona do PS2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 Częstotliwość przesyłu sygnału na myszce USB jest większa niż ps2. Dlatego teoretycznie USB powinna być bardziej "czuła" na ruch. Wszystkie myszki do profesjonalnego grania w Quaka są na USB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novy Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 ostatnio w lapki wpadla mi myszka od logitecha jest to cordless (radiowka) i na poczatku stwierdzilem ze chodzi niesamowicie miekko i co tu duzo mowic komfortowo :P niestety po sesi w q3 wrocilem do starego pilota :? niespodziewalem sie az takch opuznien nieda sie grac na poziomie jaki prezentowalem do tej pory :( i tu pytanie czy wszystkie myszki bezprzewodowe harekteryzuja sie tak duzym opuznieniem ?? jaka jest najlepsza mysz za rozsadne pieniadze czyzby "mouse man dula optical" ?? a czy jest jakas roznica przez co jest podlaczona myszka ?? ps2 com usb ??Kumpel ma mysz A4Tech-a radiowa i u niego tez niezanotowalem zadnych opoznien, w quake III sie wymiata jak trzeba :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 "próbkowanie" dla usb to ok 130/s a dla ps/2 ok 60 (tego nie jestem pewien). Mam programik to mierzący jak chcesz moge podesłać. Dla bezprzewodowych parametr też spadał poniżej 100/s (czym dalej od odbiornika tym mniejszy). Dla bezprzewodowych zawsze czas reakcji się zwiększa. Więc ja preferuje optyczne na "sznureczku" :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 gdzies widzialem taki program chyba ps/2rate ze dalo sie podkrecic mysz (tzn odswierzanie portu ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 Ja posiadam Cordless MouseMan Wheel i moge sobie ustawic szybkosc kursora w sterownikach jest tam pare przydatnych więc nie spotkałem sie z jakimis opuznieniami wręcz odwrotnie jak ustawiłęm w opcjach zbyt szybki ruch kursora to sie grac nie dało tak to szalało :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 Ja mam myszke bezprzewodowa NONAME i zadnych opuznien w Q3 ani zadnej innej gierce nie stwierdzilem :)chula az milo, dodam ze moja myszka jest radiowa, moge sobie pujsc na drugi koniec pokoju i sterowac kompem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 "próbkowanie" dla usb to ok 130/s a dla ps/2 ok 60 (tego nie jestem pewien). Mam programik to mierzący jak chcesz moge podesłać. Dla bezprzewodowych parametr też spadał poniżej 100/s (czym dalej od odbiornika tym mniejszy). Dla bezprzewodowych zawsze czas reakcji się zwiększa. Więc ja preferuje optyczne na "sznureczku" :D. Mógłbyś mi podesłać ten progz?? mateoosch@wp.pl. Z góry dzięx. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 Tez mam Cordless mouseman optical i nie mam żadnych opuznień wszystko śmiga jak cza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 nie pishcie, ze nie ma oppznbien, bo sa i to znaczne!!!!!!!!!!!!!!! jezlei ktos z was gra na bardzo wyskoim poziomie w jakiegos fpp i sie przesiadzie na radioofke bedzie lamil, a sredniakowi to i tak whsystko jedno....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 Ja posiadam Cordless MouseMan Wheel i moge sobie ustawic szybkosc kursora w sterownikach jest tam pare przydatnych więc nie spotkałem sie z jakimis opuznieniami wręcz odwrotnie jak ustawiłęm w opcjach zbyt szybki ruch kursora to sie grac nie dało tak to szalało :lol:Tu nie chodzi o predkos poruszania sie tylko o zwloke miedzy ruchem myszki a ruchem postaci w grze. To jest wlasnie opoznienie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 dokladnie o to mi chodzilo panie fluke i bruce opuznienie to objawia sie jak to nazwlem miekkim poruszaniem sie kursora w okienkach ale jesli ostro ja pomecze w Q3 to widac doslownie przeskoki co jakis czas :? tak pozatym jest super ale niestety nie do gier finalnie mam podlaczone 2 myszki :P ciekaw jestem czy dzialalaby taka konfiguracja pod 98 :lol: hm wiec co mam kupic i ile bedzie mnie to kosztowac mam 200 PLN :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 dokladnie o to mi chodzilo panie fluke i bruce opuznienie toobjawia sie jak to nazwlem miekkim poruszaniem sie kursora w okienkach ale jesli ostro ja pomecze w Q3 to widac doslownie przeskoki co jakis czas :? tak pozatym jest super ale niestety nie do gier do gier to jush lepiej podczerwien, ale tak czy inaczej najlepshe sa myshki na usb!!! ja mam logitecha (takiego za 70 zeta z bokami z ciemnego przezroczystego plastiku) i jestem b. zadowolony polecam wshystkim!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 Feluke dobrze wiem co to jest opuznienie :twisted: Więc nie musisz mi tego tłumaczyć 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 Feluke dobrze wiem co to jest opuznienie :twisted: Więc nie musisz mi tego tłumaczyć 8O polemizowalbym inna opcja jest taka, ze wiesh co to opooznienie, ale jestes cienkim graczem 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 Bruce a mozesz mi powiedziec z czego wysnułes te wnioski :?: w Q3 nie gram bo jakos mi nie pasi. Wole jak jusz to Conterstrika 8) a to że mam 100o postów mniej nie znaczy ze jestem zielony poprostu nie udzielam sie w tematach które mnie nie interesują bądz nie mam o nich pojęcia :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 Feluke dobrze wiem co to jest opuznienie :twisted: Więc nie musisz mi tego tłumaczyć 8O polemizowalbym inna opcja jest taka, ze wiesh co to opooznienie, ale jestes cienkim graczem 8) Popieram :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 heh wole myszke z ogonkiem ;], klasyczna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 Heh chłopaki ale macie teraz temat jak ktos moze stwierdzic ze ktos <span style="color:red;">[ciach!]</span>iano gra jak człowieka na oczy nie widział a tym bardziej jak gra :?: :?: pozatym nie zawsze musze grac na myszce bezprzewodowej poniewaz przy drugim kompie mam optycznego logitecha na usb :twisted: Więc mam komfort wyboru 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 a moje zdanie jest takie ze jezeli juz cos bez kabla to tylko klawiatura a nawet i to za duzo po cholerke mi klawa a tymbardziej mysz bez kabla jesli i tak wszystko musi stac na biurku kolo kompa klawiature jeszcze zrozumiem bo mozna se wziac na kolana (a w szczegolnosci jak sie dlugo w cos gra)itd. itp ale mycha??!!! :? :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 nie pishcie, ze nie ma oppznbien, bo sa i to znaczne!!!!!!!!!!!!!!! jezlei ktos z was gra na bardzo wyskoim poziomie w jakiegos fpp i sie przesiadzie na radioofke bedzie lamil, a sredniakowi to i tak whsystko jedno....... Dokladnie . Nie ma takiej plynnosci , a po drugie nie da sie robic szybkich zwrotow . Zwykla mycha ustawiona na 200 fpsow wymiata w grach i to widac nawet jak sie z taka osoba gra , ze nia lata jakby sraczke miala . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 nie pishcie, ze nie ma oppznbien, bo sa i to znaczne!!!!!!!!!!!!!!! jezlei ktos z was gra na bardzo wyskoim poziomie w jakiegos fpp i sie przesiadzie na radioofke bedzie lamil, a sredniakowi to i tak whsystko jedno....... Już pisałem 1000 razy że ten Logitech się nie nadaje do FPP.... Przecież on ma odświerzanie pozycji kursora 50Hz, oraz gdy się powoli przesuwa to przygasa dioda i już całkiem klapa - nie da się railem celować !! TA mysz jest tragiczna do Quaka i temu podobnych. Jak gramy w sieci to podłączam starą mysz A4Tech. Podkręcanie portu nic nie da bo ograniczeniem jest przesył radiowy (50Hz). Pisali kiedyś o tym na twojepc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 powtuze wiec pytanie : co kupic ?? a ze jestem leniwy to najlepiej przez internet coprawda na gielde mam blisko ale jak mi przywioza to nie bede musia rusdzac sie z domu :P spiderman nagraj demko jak xaero albo anarki'ego rozwalasz do zera na koszmarze to ci juz nikt nie zazuci ze jestes miernym graczem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 "próbkowanie" dla usb to ok 130/s a dla ps/2 ok 60 (tego nie jestem pewien). Mam programik to mierzący jak chcesz moge podesłać. Dla bezprzewodowych parametr też spadał poniżej 100/s (czym dalej od odbiornika tym mniejszy).Gwoli scislosci w USB jest 120Hz, ale STALE 120Hz!! Nawet jak ruszasz mysza bardzo wolno to caly czas jest 120Hz, a w PS/2 nawet jak ustawisz PS2Rate'm 200Hz (tak wlasnie mam teraz :>) to jak ruszasz szybko to jest 200Hz, ale jak powoli ciagniesz kursor to masz duzo mniej, a na radiowkach jest ograniczenie do 100Hz tak jak mowisz. Wolalbym w sumie USB i jego staly rate, ale jak mam przez usb i dysk cos ryje to kursor haczy :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 nie pishcie, ze nie ma oppznbien, bo sa i to znaczne!!!!!!!!!!!!!!! jezlei ktos z was gra na bardzo wyskoim poziomie w jakiegos fpp i sie przesiadzie na radioofke bedzie lamil, a sredniakowi to i tak whsystko jedno....... Już pisałem 1000 razy że ten Logitech się nie nadaje do FPP.... Przecież on ma odświerzanie pozycji kursora 50Hz, oraz gdy się powoli przesuwa to przygasa dioda i już całkiem klapa - nie da się railem celować !! TA mysz jest tragiczna do Quaka i temu podobnych. Jak gramy w sieci to podłączam starą mysz A4Tech. Podkręcanie portu nic nie da bo ograniczeniem jest przesył radiowy (50Hz). Pisali kiedyś o tym na twojepc. to trzeba podlubac w elektronice. ale to raczej dla znajacych sie na tym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 nie pishcie, ze nie ma oppznbien, bo sa i to znaczne!!!!!!!!!!!!!!! jezlei ktos z was gra na bardzo wyskoim poziomie w jakiegos fpp i sie przesiadzie na radioofke bedzie lamil, a sredniakowi to i tak whsystko jedno....... Już pisałem 1000 razy że ten Logitech się nie nadaje do FPP.... Przecież on ma odświerzanie pozycji kursora 50Hz, oraz gdy się powoli przesuwa to przygasa dioda i już całkiem klapa - nie da się railem celować !! TA mysz jest tragiczna do Quaka i temu podobnych. Jak gramy w sieci to podłączam starą mysz A4Tech. Podkręcanie portu nic nie da bo ograniczeniem jest przesył radiowy (50Hz). Pisali kiedyś o tym na twojepc. to trzeba podlubac w elektronice. ale to raczej dla znajacych sie na tymAkurat studiuje elektronike (ale nie jest to moja pasja) jak wymyślisz coś co przyspieszy komunikacje radiową w myszach Logitecha to zbijesz na tym fortune - bo pierwszego klienta masz - mnie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 nie pishcie, ze nie ma oppznbien, bo sa i to znaczne!!!!!!!!!!!!!!! jezlei ktos z was gra na bardzo wyskoim poziomie w jakiegos fpp i sie przesiadzie na radioofke bedzie lamil, a sredniakowi to i tak whsystko jedno....... A znasz taką gre Rune? Co prawda większości się nie podoba, ale ja ją lubie. W tej grze jeszcze więcej zależy od myszki niż w innych typowych fpp. Tak się składa, że mało kto mi tam może podskoczyć, mimo, że mam myszkę radiową. W Quake3 też czasami gram i też idzie mi całkiem nieźle mimo, że mam radiową. Jedyny problem jaki widzę w grach przez internet, to szybkość połączenia i to jest jedyna rzecz, która utrudnia granie (czasami mimo uchylenia i tak się obrywa, bo do serwera ten ruch nie doszedł). Nie wiem jak jest w kiepskiej jakości myszach radiowych, bo na takiej jeszcze nie grałem (wprawdzie mam też radiową dexxy, ale na niej nie gram) i być może na takich właśnie są spowolnienia. Jedyną rzeczą w myszach optycznych, która rzeczywiście może powodować opóźnienie jest zbyt wolna prędkość skanowania podłoża (odźwieżanie tego czujnika, co rozpoznaje ruch). Ale lepsze myszki nie mają tego problemu, a najlepsza w tym jest myszka Microsoftu (ta najdroższa :) - za ok 300zł). Aha i jeszcze jedno, myszki optyczne mają funkcje oszczędzania baterii, która włącza się po ustaniu ruchu myszki, a gdy nastąpi ruch, wtedy myszka zaczyna pracować normalnie - i tu jest problem - część myszek ma wadliwy ten mechanizm, co powoduje opóźnienie w uaktywnieniu myszki - może o tym wszyscy piszecie mając na myśli opóźnienie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 Aaa i jeszcze jedno, jak ktoś kupuje mysz radiową i do tego optyczną, to niech lepiej zaopatrzy się w dobre akumulatorki z ładowarką (cena jest zabójcza - 4paluszki+ładowarka kosztowały mnie 150zł) , bo inaczej wyda majątek na baterie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 gralem na majkrosofcie za 255 zeta (mysle, ze o tym samym myslimy), logitechy za 195 (tym wiecie ktoorym :D), oraz na a4 techu i nie zamieni8lbym mojej mychy na zadna z nich, to jest rooznica klas!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...