Kaeres Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 Przypomniala mi sie rozmowa z takim losiem na dyskusjach. Mowil, ze najlepiej w q3 gra sie na optyku radiowym z rolka. Tez mowil, ze gra zajebiscie bo wali botyt na nightmare (chyba rangera na dm1 :) ).. Myslalem, ze jebne jak sie dowiedzialem ze zmienia spluwy za pomoca rolki w myszce :) I juz wszystko wiedzialem o kolesiu i jego poziomie gry :) Powtarzam jeszcze raz - najlepsze mychy do q3, itp gier to kulkowa z kabelkiem. Q3 synchronizuje fps, odswierzanie monitora i wlasnie myszki do 120 fps, 120 hz monitor i 120hz myszka. Sam mam com_maxfps 120, odsierzanie 120Hz i mycha na 200 (ale to jest wlasniciwie wymuszane przez gre 120Hz). Sciagajcie konfigi od mistrzow swiata - fatal, Z4 i zobaczcie jaki maja komendy w nich. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 Przypomniala mi sie rozmowa z takim losiem na dyskusjach. Mowil, ze najlepiej w q3 gra sie na optyku radiowym z rolka. Tez mowil, ze gra zajebiscie bo wali botyt na nightmare (chyba rangera na dm1 :) ).. Myslalem, ze jebne jak sie dowiedzialem ze zmienia spluwy za pomoca rolki w myszce :) I juz wszystko wiedzialem o kolesiu i jego poziomie gry :) Powtarzam jeszcze raz - najlepsze mychy do q3, itp gier to kulkowa z kabelkiem. Q3 synchronizuje fps, odswierzanie monitora i wlasnie myszki do 120 fps, 120 hz monitor i 120hz myszka. Sam mam com_maxfps 120, odsierzanie 120Hz i mycha na 200 (ale to jest wlasniciwie wymuszane przez gre 120Hz). Sciagajcie konfigi od mistrzow swiata - fatal, Z4 i zobaczcie jaki maja komendy w nich. nie uwazam sie za cienkiego gracza w TO, a bronie zmieniam rolka!!! gdyz nie mam czym innym (pod cyferkami mam bindy, a do numerycznej mam dlaeko), tak czy inaczej uwazam, ze rolka najwygodniej zmienia sie bronie. na klawiatoorce pod literka q mam najlepsha dostepna w danym momencie bron (kalash, snajperka itp) tylko, ze w to mzona miec jednym momencie: pistolet, granat(flash itp), karabinek automatyczny (mp5, uzi itp), lub shotgun, oraz bron z najwyzshego rzedu (kalash m4 itp, czyli karabiny automatyczne :D, lub snajperki) aha i nooz :D wiec na raz mozna miec w sumie 5 broni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 Zgadza sie rolka nie jest zła do zmiany broni - szczególnie w cpma gdzie jest natychmiastowa zmiana broni - inna sprawa jak rolka do [gluteus maximus] i nie ma wyczuwalnego skoku . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 Zgadza sie rolka nie jest zła do zmiany broni - szczególnie w cpma gdzie jest natychmiastowa zmiana broni - inna sprawa jak rolka do [gluteus maximus] i nie ma wyczuwalnego skoku . rolka bez skoq tez mi sie dobrze zmienialo, fakt, ze czasem bylo o jedna brion za daleko :lol: :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 Zgadza sie rolka nie jest zła do zmiany broni - szczególnie w cpma gdzie jest natychmiastowa zmiana broni - inna sprawa jak rolka do [gluteus maximus] i nie ma wyczuwalnego skoku . Rzecz wym, że w mojej myszce rolka ma wyczuwalny skok i bronie zmienia się bardzo dobrze - a jak przekręcę rolkę o np 3 skoki, to mi przeskakuje o trzy bronie (do przodu bądź do tyłu). Dla mnie rolka jest idealna do zmiany broni (tylko muszę wyłączać funkcję rolki podczas przyciskania - bo mam tam wyłączanie aplikacji :lol: ). Muszę tylko sprawdzić jak się gra na 640/480, bo tylko wtedy mogę mieć 120Hz odświerzanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 Hehe, zmien. w ciagu 1 sekundy bron w q3 z shota na raila za pomoca rolki :) Albo najczestsza akcja w q3. Rakieta w nogi, koles leci bezwladnie a Ty na raila i jebudu go w powietrzu. Zycze powodzenia z rokla w takiej sytuacji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 "próbkowanie" dla usb to ok 130/s a dla ps/2 ok 60 (tego nie jestem pewien). Mam programik to mierzący jak chcesz moge podesłać. Dla bezprzewodowych parametr też spadał poniżej 100/s (czym dalej od odbiornika tym mniejszy).Gwoli scislosci w USB jest 120Hz, ale STALE 120Hz!! Nawet jak ruszasz mysza bardzo wolno to caly czas jest 120Hz, a w PS/2 nawet jak ustawisz PS2Rate'm 200Hz (tak wlasnie mam teraz :>) to jak ruszasz szybko to jest 200Hz, ale jak powoli ciagniesz kursor to masz duzo mniej, a na radiowkach jest ograniczenie do 100Hz tak jak mowisz. Wolalbym w sumie USB i jego staly rate, ale jak mam przez usb i dysk cos ryje to kursor haczy :(Czym mieżyłeś odświeżanie ps2 i jak zmieniasz jego odświeżanie?? (u mnie wyciąga ok 130 zmian położenia na sek - myszka jak w opisie na dole) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eclipse Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 Wg mnie do fpesow najlepsze sa myszki klasyczne co najwyzej miozna lekko podkrecic czestotliwosc Aha i wszyscy tu mowia o kwaku ]|[ a on niestety odszedl w niebyt pamietam jak ja gralem w demo utka po sieci a moi kumple w q3 smiali sie ze mnie ale ja po kilku latach mam duzo serwow i ogolnie jest spoko gdzie grac a serwy kwaka sa tyle tylko ze stoi na nich cs (moze nie na wszystkich) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 kaeres dlaczego na kulke ?? napalilem sie jak cholera na mysz optyczna dalaczego :? ?? nagralem dwa demka na q3 i przy ogladanu prawie niewidac tych spowolnien ale jak gram to czuje to i to bardzo :? pomijam juz fakt ze przy rekrecyjnej grze na radiowej mialem 20 : 10 a na pilocie 20 : 4 na trudnym...bardzo ciezko wychwycic te braki podczas ogladenia demka ale podczas gry to juz inna bajka :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 Hehe, zmien. w ciagu 1 sekundy bron w q3 z shota na raila za pomoca rolki :) Albo najczestsza akcja w q3. Rakieta w nogi, koles leci bezwladnie a Ty na raila i jebudu go w powietrzu. Zycze powodzenia z rokla w takiej sytuacji. Oj kares nie każdy jest taki master jak ty a zresztą nie wszyscy graja w Q3 - do gier mnij dynamicznych rolka jes super - ostatnio gram głównie w sof-2 i tam jest ona praktycznie niezastąpiona ( mało broni ). Jedno jest w sumie faktem - nie ma jak bindy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 Hehe, zmien. w ciagu 1 sekundy bron w q3 z shota na raila za pomoca rolki :) Albo najczestsza akcja w q3. Rakieta w nogi, koles leci bezwladnie a Ty na raila i jebudu go w powietrzu. Zycze powodzenia z rokla w takiej sytuacji. Oj kares nie każdy jest taki master jak ty a zresztą nie wszyscy graja w Q3 - do gier mnij dynamicznych rolka jes super - ostatnio gram głównie w sof-2 i tam jest ona praktycznie niezastąpiona ( mało broni ). Jedno jest w sumie faktem - nie ma jak bindy. Zgadza sie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 dokladnie o to mi chodzilo panie fluke i bruce opuznienie toobjawia sie jak to nazwlem miekkim poruszaniem sie kursora w okienkach ale jesli ostro ja pomecze w Q3 to widac doslownie przeskoki co jakis czas :? tak pozatym jest super ale niestety nie do gier do gier to jush lepiej podczerwien, ale tak czy inaczej najlepshe sa myshki na usb!!! ja mam logitecha (takiego za 70 zeta z bokami z ciemnego przezroczystego plastiku) i jestem b. zadowolony polecam wshystkim!!!!! Bruce moze jakis link do tej mouse, fotka itp ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 zrobilem solidny test :P myszek ktore posiadam czyli pilot na ps2 vs cordless na usb a oto i demko z tego testu http://republika.pl/hq12/porownanie.zip nie trodno tym razem zauwazyc roznice :lol: ostatnie 6 fragow jest na radiowej polecam ogladanie demka z oleglosci conajmniej 2 metrow i odradzam ogladanie z pelnym zoladkiem :twisted: a to taki maly bonus : http://republika.pl/hq12/z_ogonkiem.rar http://republika.pl/hq12/radiowka.rar nie bardzo widac roznice wiec zrobilem to wyzej :D http://republika.pl/hq12/hq12.rar xaero to leszcz :D win rar 3.0 na innych moze sie piep...... jesli ktos posiada optyczna radiowke niech zrobi podobny test i wrzuci gdzies demoko do obejzenia z gory thx (test polegal na bardzo szybkim poruszaniu mysza na boki :P ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 dokladnie o to mi chodzilo panie fluke i bruce opuznienie toobjawia sie jak to nazwlem miekkim poruszaniem sie kursora w okienkach ale jesli ostro ja pomecze w Q3 to widac doslownie przeskoki co jakis czas :? tak pozatym jest super ale niestety nie do gier do gier to jush lepiej podczerwien, ale tak czy inaczej najlepshe sa myshki na usb!!! ja mam logitecha (takiego za 70 zeta z bokami z ciemnego przezroczystego plastiku) i jestem b. zadowolony polecam wshystkim!!!!! Bruce moze jakis link do tej mouse, fotka itp ? tej myshki nie ma nawet na steronie logitecha :P jest to model OEM i moze dlatego ale i tak jest full wypas Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 wybacz ale niebardzo rozumie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 dobra dobra moze ktos mi wyjasni dlaczego temat znalazl sie na oslej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! o czym my tu rozprawiamy o gasnicach samochodowych czy co ???!!!!!! to juz drugi taki przypadek ze jestem zly na moderatora :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: niechno tylko niema zadnego logicznego wytlumaczenia to mu co nieco poobijam nawet jakby mieszkal na alasce :evil: :evil: :evil: :evil: skasuje ci tego pc syszysz :evil: :evil: :evil: wytlumacz wyh ????!! :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 ja mam logitecha (takiego za 70 zeta z bokami z ciemnego przezroczystego plastiku) i jestem b. zadowolony polecam wshystkim!!!!! Bruce tej myshki nie ma nawet na steronie logitecha :P jest to model OEM i moze dlatego ale i tak jest full wypas ..czy to nie przypadkiem o tej myszce mowa? tesh od niedawna na niej pracuje i generalnie jestem happy. ale myszka ma kilka powaznych wad. po pierwsze brak przycisku pod kciukiem ktorego nie moge go odzalowac a po drugie dosc krotkie przyciski powodujace ze jest troszke niewygodna dla osob o dlugich paluchach. noi cena. dosyc duzo zwlaszcza ze optyczny BJ69 tesh Black Label OEM kosztuje 20 zetow mniej, ma dluzsze przyciski i swietnie lezy w lapie a zadna skrzynka emailowa ze strony Logitecha nie umiala mi wyjasnic czy sa technologiczne roznice miedzy tymi myszkami badz to tylko design. szczesliwie (no moze nie tak bardzo heh) mam krotkie palce i kupilem ja w super cenie wiec nie narzekam ale radze przemyslec jej zakup.. jesli szukacie fotek Black OEMow Logi to looknijcie tutaj http://www.logo.co.yu/pages/items/perif/logitech.htm# cya Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...