siuks Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Zamierzam zmienić chłodzenie w moim kompie tak żeby było ciche i dosyć wydajne. Przymierzam się do zakupu coolera freezone QC-80 cu i dwóch wentylatorów Arctic Cooling fan pro TC (jeden wyciągający powietrze zbudy, drugi do zasilacza). Czy ten zestaw poradzi sobie z moim sprzętem? Teraz mam jakiś nędzny aluminiowy coolermaster otwarta buda i w stresie 64stC :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Dobry wybór. A jakie napięcie mas zna tym procq :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siuks Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 1.875v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 No to powinien dać rade :) Ja mam 1.85V, Volcano 7+ i paste OCZ Silver 5+ i temp w stresie 50C. A ten Pentagram jest chyba wydajniejszy od mojego. A i w budzie nie mam żadnych dodatkowych wentyli tylko buda nonstop otwarta :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siuks Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Ja też mam otwartą ale nie mogę wytrzymać tego wycia. Do zasilacza wentyla nie będe brał bo sprawdziłem i jest dosyć cichy. Muszę jeszcze zmienić wiatrak na grafie albo jakiś spory radiator. Może radiator od tego coolera mastera tylko jak go założyć :?: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Ja też mam otwartą ale nie mogę wytrzymać tego wycia. Do zasilacza wentyla nie będe brał bo sprawdziłem i jest dosyć cichy. Muszę jeszcze zmienić wiatrak na grafie albo jakiś spory radiator. Może radiator od tego coolera mastera tylko jak go założyć :?: :?: A dziurki wokół GPU masz :?: A jak nie to na klei :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kevin Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Mam dokładnie te same wiatraszki co wymieniłeś czyli na procku pentagrama tyle że w wersji QC-80 AlCu i Arctic Cooling fan pro TC jeden w zasiłce a drugi jako wyciągający z budy. Myślę że w miarę dobrze sobie radzą bo temp. w stresie nie przekracza mi 55stC. Tylko że ja mam napięcie na procku 1,65v a ty troszkę większe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kevin Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Mam dokładnie te same wiatraszki co wymieniłeś czyli na procku pentagrama tyle że w wersji QC-80 AlCu i Arctic Cooling fan pro TC jeden w zasiłce a drugi jako wyciągający z budy. Myślę że w miarę dobrze sobie radzą bo temp. w stresie nie przekracza mi 55stC. Tylko że ja mam napięcie na procku 1,65v a ty troszkę większe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kevin Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 sory że 2 razy, zrobiłem to nieumyślnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siuks Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Czy trzeba szlifować spód tego pentagrama :?: Ten radiator na grafę przykleję na klej termoprzewodzący, tylko niewiem czy będzie trzymać bo ten radiator waży jakieś 300g. Jaki klej polecacie :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kevin Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Czy trzeba szlifować spód tego pentagrama :?:Ja nie szlifowałem, ale jak go wyszlifujesz to na pewno bedziesz miał niższą temp. te kilka stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Czy trzeba szlifować spód tego pentagrama :?:Ja nie szlifowałem, ale jak go wyszlifujesz to na pewno bedziesz miał niższą temp. te kilka stopni. Lepiej wyszlifować. Kilka złoty na papier, a efekt będzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siuks Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Na grafe chcę założyć sam radiator bez wentyla od takiego coolera http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=4462 . Czy da radę jak przykleję go do GPU klejem thermopox :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 thermopox utrzyma go bez problemu, bedziesz miał nawet problem żeby go oderwać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusztyk Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 AJk chcesz go oderwac pozniej to do zmrażarki na 20min. (karta w e folii) i pozniej ruchem obrotowym urwij cooler :))))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siuks Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Szybko zasycha ten klej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darro Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Thermopox ma niestety to do siebie ze czasem potrafi sie oporzec nawet zamrazarce i 20 min moze byc za malo przynajmniej pol godziny, folia jest tlyko dla picu bo po wyjeciu i tak wsyztsko zajdzie wilgocia ale lepiej wlozyc w folie niz nie :) Dobry jest klej zalmana ten w nb32j albo klej arctica, sa latwiej odrywalne, zalmana juz pare razy mialem przyjemnosc odrywac i nie ma z ni m problemow. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siuks Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Nie mam zbyt dużo kasy na klej. Potrzebuje go tylko żeby przykleić go do GPU i nie mam zamiaru potem odrywać radiatora, i tak mój mx440 niedługo wyemigruje z mojego kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimu Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 Prubowałem zalożyć ten radiator co podałeś w linku ale jest trochę wielki i jak masz radiatory na pamięciach to może ci nie wejść ( mnie nie wszedł). Teraz mam zwykły aluminiowy przyczepiony... gumką z majtek :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siuks Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 Nie mam radiatorów na pamiątkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 Nie mam radiatorów na pamiątkach. No to lepiej załozyc, zawsze te kilka MHz wpadnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siuks Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Wreszcie zamówiłem: -Freezone QC80 Cu -Arctic cooling fan pro tc -Arctic Ceramique -Thermopox Już nie moge sie doczekać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...