GreeN_DG Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 UE zaskarży Polskę za VAT na Internet Jesienią mają ruszyć sprawy przed Europejskim Trybunałem Sprawiedliwości za łamanie przez Polskę unijnego prawa. "Rzeczpospolita" zdobyła poufną listę spraw, jakie Bruksela zamierza przedstawić trybunałowi w Luksemburgu przeciwko Polsce. I co o tym myślicie :/ Ja mam neostrade i ta zmiana stawiki watu mnie ucieszyła. Zawsze jakiś grosz więcej, a tu takie rzeczy zaczynają się dziać. Jak tak dalej pójdzie znów będzie 21%. Miejmy nadzieję że wtedy stanieją też same usługi, które są dla nas takie ważne :). Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maros Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Przecież to jest paranoja! Ta Unia nas wykończy! Ale ja się bardzo nie boję o mojego dostawcę internetu, ponieważ w umowie mam wzmiankę że gdy nastąpi podwyżka abonamentu mam prawo do zerwania umowy bez ponoszenia kosztów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 po co sie wogóle UE interesuje vat'em na neta w Polsce, rozumie, że np piwo, benzyna albo jakieś badziewie jest tańsze i se mogą np niemcny przyjechać, nakupować i wrócić do domu z tym, no ale chyba nie pociągną se kabla z Polski :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 niech sie od<span style="color:red;">[ciach!]</span>lą od nas pieprzone pajace. siedzą w tym swoim parlamencie i myśla o takich <span style="color:red;">[ciach!]</span>łach?? kurćwa, to po co my sie tak pachliśmy do unii?? porażka :? <span style="color:red;">[ciach!]</span>a w unii będzie lepiej :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 to dopiero poczatek :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 unia to jedno... polski rząd to drugie... a tpsa to trzecie eeeh i tyle na temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duszek87 Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 po co sie wogóle UE interesuje vat'em na neta w Polsce, rozumie, że np piwo, benzyna albo jakieś badziewie jest tańsze i se mogą np niemcny przyjechać, nakupować i wrócić do domu z tym, no ale chyba nie pociągną se kabla z Polski :D Nie pociągną kabelka bo pingi w Polsce są z d*** a u nich i tak znacznie taniej :P Wiec PO CO :D ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Unia sie do niczego nie przyczepia, Polska doskonale znala warunki przystapienia do unii i poprostu ich nie dotrzymala, to bylo do przewidzenia zaraz po zniesieniu podatku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 unia to jedno... polski rząd to drugie... a tpsa to trzecie eeeh i tyle na temat.egzakli :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Kazdy tak mowil ze UE bedzie sie czepiac a te debile nic tylko musieli neta zwolnic z watu. Jak by niemogli wprowadzic 0%. :? No ale przeciez jak sie ma za rzad bande gadajacych oslow. :evil: :evil: :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 0% nic by nie zmienilo, stawka musi byc normalna, problem w tym ze np. w niemczech normalna znaczy 16% jesli dobrze pamietam a u nas 22% :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreeN_DG Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Jedyna nadzieja że spadną same ceny. Weszliśmy do tej za....j Unii i powinny szybko pojawić się zagraniczne firmy, które będą oferowały podobne usługi ale za inną ( oczywiście mniejszą ) cenę. Reszta naszych rodziwych firm będzie musiała szybko dostosować swoje stawki aby nie zginąć na rynku ( przykład może troszke odbiegający to Heyah..) Wtedy ten wat nie będzie miał znaczenia jesli za miesiąc korzystania z 1 megowego łącza będziemy płacić 45 zł. Boże zachowaj nasze pragnienia.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiki-yu Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 ta u nas (w PL) ceny poszły w górę po wejściu, bo na część rzeczy VAT i inne podatki offcoz "zaokraglono" w górę, a ww innych krajach ? nie czesi zmniejszyli u siebie VAT o kilka % i u nich po wejściu rzeczy zamiast tak jak u nas drożeć, potaniały. Jaki kraj takie ceny, a jak mamy ceny gów... to i kraj taki :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...