Skocz do zawartości
GreeN_DG

Vat i Unia

Rekomendowane odpowiedzi

UE zaskarży Polskę za VAT na Internet

Jesienią mają ruszyć sprawy przed Europejskim Trybunałem

Sprawiedliwości za łamanie przez Polskę unijnego prawa.

"Rzeczpospolita" zdobyła poufną listę spraw, jakie Bruksela zamierza

przedstawić trybunałowi w Luksemburgu przeciwko Polsce.

I co o tym myślicie :/ Ja mam neostrade i ta zmiana stawiki watu mnie ucieszyła. Zawsze jakiś grosz więcej, a tu takie rzeczy zaczynają się dziać. Jak tak dalej pójdzie znów będzie 21%. Miejmy nadzieję że wtedy stanieją też same usługi, które są dla nas takie ważne :). Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież to jest paranoja! Ta Unia nas wykończy!

Ale ja się bardzo nie boję o mojego dostawcę internetu, ponieważ w umowie mam wzmiankę że gdy nastąpi podwyżka abonamentu mam prawo do zerwania umowy bez ponoszenia kosztów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po co sie wogóle UE interesuje vat'em na neta w Polsce, rozumie, że np piwo, benzyna albo jakieś badziewie jest tańsze i se mogą np niemcny przyjechać, nakupować i wrócić do domu z tym, no ale chyba nie pociągną se kabla z Polski :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niech sie od<span style="color:red;">[ciach!]</span>lą od nas pieprzone pajace. siedzą w tym swoim parlamencie i myśla o takich <span style="color:red;">[ciach!]</span>łach??

kurćwa, to po co my sie tak pachliśmy do unii??

porażka :?

<span style="color:red;">[ciach!]</span>a w unii będzie lepiej :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po co sie wogóle UE interesuje vat'em na neta w Polsce, rozumie, że np piwo, benzyna albo jakieś badziewie jest tańsze i se mogą np niemcny przyjechać, nakupować i wrócić do domu z tym, no ale chyba nie pociągną se kabla z Polski  :D

Nie pociągną kabelka bo pingi w Polsce są z d*** a u nich i tak znacznie taniej :P Wiec PO CO :D ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyna nadzieja że spadną same ceny. Weszliśmy do tej za....j Unii i powinny szybko pojawić się zagraniczne firmy, które będą oferowały podobne usługi ale za inną ( oczywiście mniejszą ) cenę. Reszta naszych rodziwych firm będzie musiała szybko dostosować swoje stawki aby nie zginąć na rynku ( przykład może troszke odbiegający to Heyah..) Wtedy ten wat nie będzie miał znaczenia jesli za miesiąc korzystania z 1 megowego łącza będziemy płacić 45 zł. Boże zachowaj nasze pragnienia..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta u nas (w PL) ceny poszły w górę po wejściu, bo na część rzeczy VAT i inne podatki offcoz "zaokraglono" w górę, a ww innych krajach ? nie czesi zmniejszyli u siebie VAT o kilka % i u nich po wejściu rzeczy zamiast tak jak u nas drożeć, potaniały. Jaki kraj takie ceny, a jak mamy ceny gów... to i kraj taki :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi