Andrew^ Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Witam Posiadam karte Geforce2 MX400 (Nv11 rev.2) w riva tunerze znalazlem pole "monitoring" a w nim "core temperature" czy mozlkiwe ze moja karta ma czujnik temp. i kiedy wlacze ta opcje bedzie pokazywal temp. GPU ?? Poradzcie cos bo nie chce nic zepsuc grzebiac w programie. I jeszcze jedno pytanie dotyczace tym razem zdejmowania radiatora (zaznaczam ze czytalem FAQ) :D mianowicie moj cooler nie posiada zatrzaskow tylko jest przyklejony na jakiegos gluta :D czy jezeli zaloze nowy radiator ni bedzie on zabardzo uwieszony na GPU i nie uszkodzi jego polaczen z PCB (wiem ze to banalne pytanie) ale chyba musze zmienic radiator bo mam smarzalnie ryb po przeciwnej stronie GPU :D A co do zdejmowania radiatora czy jezeli nagrzeje radiator to moge miedzy cooler a GPU wsunac skalpel i podwazyc lub przekrecic nozyk ?? Z gory dzieki Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 monitoring zecz niemozliwa w takiej karcie (ja mam radka 9500 i niem) a jezeli chodzi i radiator to rozgrzac go jakies 2h benchmarka w pentli i pozniej delikatnie go zdjac (mozna podwazyc np karta telefoniczna) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 monitoring zecz niemozliwa w takiej karcie (ja mam radka 9500 i niem) To, że nie masz nie znaczy, że on nie ma :P co za argument. Pamiętam, że chyba Winfast produkował gf2mx400 z czujnikiem temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 monitoring zecz niemozliwa w takiej karcie (ja mam radka 9500 i niem) To, że nie masz nie znaczy, że on nie ma :P co za argument. Pamiętam, że chyba Winfast produkował gf2mx400 z czujnikiem temp.nie krzycz na niego, on cały czas biega i klepie wszędzie głupie posty :lol: a co do czujnika, to często stery od producenta pomagają załatwić tą sprawe. zainstaluj je i sprawdź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 o to przepraszam nic mi nie wiadomo o takich modelach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew^ Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 niestety nie mam driverow od producenta :D mam karte no name-a :P tzn. znalazlem na jakiejs ruskiej stronie zdjecia mojej karty z nalepka z logo firmy, zwała sie "ETA". Czy radiatorki takie firmy Titan miedziane, okragle, sprzedawane w calych kompletach po ok. 20 zl dobrze beda chlodzic mojego GFX2 MX400 przyklejonego do GPU na jakas tasme przewodzaca albo paste (nie mam tych otworo wokoł GPU) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 a gdzie znalazles ta opcje? bo ja jej jakso nei moge znalesc :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomek21 Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Lepiej ci będzie poprostu założyć wentylatorek na ten radiator np. z starego proca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew^ Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 hehe :P mam jakis gowniany 4 mm radiator a na tym wiatraczek ( tylko nie pisz ze jest zatarty bo czyszcze go caly czas i oliwie. Na GF2 byly takie wypierdki :P a nie radiatory Opcje znalazlem w riva tunerze 1.50 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomtech Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 A podajcie jakis program do zmiezenia temp. na gf2, styknie nazwa programu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 hehe :P mam jakis gowniany 4 mm radiator a na tym wiatraczek ( tylko nie pisz ze jest zatarty bo czyszcze go caly czas i oliwie. Na GF2 byly takie wypierdki :P a nie radiatory Opcje znalazlem w riva tunerze 1.50 Ja miałem 2 mm radiator a na tym wentylator i gpu z drugiej strony był tak gorący że go doktnąć nie mogłem :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 monitoring zecz niemozliwa w takiej karcie (ja mam radka 9500 i niem) To, że nie masz nie znaczy, że on nie ma :P co za argument. Pamiętam, że chyba Winfast produkował gf2mx400 z czujnikiem temp.Napewno winfast produkował takie karty. Umośliwiały one nie tylko monitoring temperatur - ale i napięć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...