Skocz do zawartości
Den

Pamieci DDR jakiej firmy kreca sie najlepiej???

Rekomendowane odpowiedzi

Wiec, mam w zamiarze zmieniac plyte glowna na epoxa 8KHA+

i zastanawiam sie nad pamieciami, jaka firme wybrac :?: Chce,

zeby dobrze sie krecily ale cena nie byla wywindowana tzn. czy

tylko kingstony sa dobre do krecenia :?: czy sa jakies inne firmy

warte wziecia pod uwage :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ocz ale drogie, czasem mozna w no name trafić,  chyba już podobny wątek na forum był o ddramach

Przegladalem ostatnie watki, niestety nie znalazlem odpowiedzi

na gnebiace mnie pytania. Bede wdzieczny za pomoc :wink:

powazna pomoc, a nie jakies krotkie wycinki tekstu, z ktorych

niestety nic nie rozumiem :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bedzie najprosciej jak napiszesz do liska, on testowal ddramy ostatnio wiec najlepiej ci doradzi i bedzie w cenie zorientowany :-)

Dzieki za namiary na osobe, ktora ma doswiadczenie :P

Moze Lisek mi pomoze :P a tak nawiasem mowiac jestem

ciekaw jak komu sie udalo wykrecic swoje ddr i jakiej firmy

byly :?: Moze sie ktos pochwali :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli masz wolne 370-380 zl to kup nanya (oryginalne) ddr 333 (256 MB) na pewno chodza stabilnie na 170 MHz w cl2 przy najbardziej agresywnym timingu. jesli cos z 266 z osiagalnych na naszym rynku a nie kosztujacych 600 zl to kingstony na winbond. jesli chcesz te nanye to dam ci namiar kto je sprzedaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ZNajoememu wzialem KINGstony WInbodnd,bez rewelacji ,najagresywniej przy 136fsb chodza,na cl2,5 nie wiem ale napewno wiecej niz 152

TO w 4mqx sa RAMy?

152? tyle to spokojowo elixiry na cl2 wytrzymują / przynajmniej moje :)/

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też używam Elixr`ów TW które bez problemu idą na 165MHz na turbo cl2 ( 8KHA+ ) , ale jeśli tylko podwyższe do 166MHz to mam zwieche.

Jeszcze jedno zdażyło mi się zapomnieć zmienić w biosie przy magistrali 210MHz taktowania pamiątek na 100MHz - komp oczywiście się zawiesił ale zresetowałem go trzymając insert i odziwo post pokazał taktowanie pamiątek na 210MHz - dziwne co nie 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kingstone na Winbondzie to nie rewelacja. Sam mam takie. Na ustawieniach Turbo chodzą do 136 MHz , bez podnoszenia napięcia. Najwyżej jak je taktowałem to było 160 i Fast na 2.9 V .Więcej jeszcze ich nie próbowałem puszczać ale do 166 na pewno dociągną :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kingstone na Winbondzie to nie rewelacja. Sam mam takie. Na ustawieniach Turbo chodzą do 136 MHz , bez podnoszenia napięcia. Najwyżej jak je taktowałem to było 160 i Fast na 2.9 V .Więcej jeszcze ich nie próbowałem puszczać ale do 166 na pewno dociągną  :D

acha... ja mam w/w pamieci i dzialaly mi przez jakies 10 minut na 183 MHz :) nominalnie pracuje na 170 MHz (DDR 340 MHz) przy CL2.5 ... inne ustawienia domyslne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...