Skocz do zawartości
Dracu

radeon 9550 xt gecube

Rekomendowane odpowiedzi

A możecie powiedzieć gdzie kupiliście te karty ? Bo byłem w kilku sklepach a sprzedawcy tylko gały wywalali i pytali się czy takie coś istnieje... :?

sprzedawca to jakis laik!:)

niespecjalnie orientuje sie w swiecie kart garficznych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Wintereq

a nie lepiej dopłacić kilka złociszy i mieć za 480-490 zł RADEONa 9600Pro od Gigabyte'a z pamięciami 3.3ns BGA i 3 grami w wersji BOX?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ten GeCube to jakis skrot od GigaCube? bo to GigaCube to taka "pod"marka Gigabyta, a dziwne by bylo gdyby byly dwie firmy o tak podobnej nazwie i robiace w dodatku tak podobną karte

i jeszcze pytanie, czy dobrze sie podkreca tylko wersja 9550XT czy zwykla 9550 tez? bo jest tania

taktowanie 400/500MHz ma 9550 czy 9550XT?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwykly 9550 ma taktowania - 250/200, ktore z latwoscia mozna duzo podwyzszyc :P do wartosci 400/250 nawet i wiecej :P. Natomiast 9550 XT ma taktowania 400/250 a kreca sie niestety slabo --> spojrz na moj konfig :D Ale i tak 9550XT to zarabista karta, gierki mi chodza super :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy ta krta nie jest przypadkiem 64bit'owa?

Jestem wiecej niz pewien ze to nie sa 64-bitowki :D. Zarowno GexCube jak i GB R9600Pro to 128-bitowki.

Ja do GexCube(GigaCube) nie mam zaufania :). Jakos tej firmy nie lubie. Podobnie jak PowerColor i im podobne :). Sprzedaja karty pod mylna nazwa. Zanizaja czesto taktowanie. Dlatego nie przepadam za takimi firmami i jestem podejrzliwy jak jest do czynienia z takimi firmami.

Co do Gigabyte to niezla firma i z checia kupilbym 9600PRO tej firmy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

netMazy niestety karty Gigabyte w takich cenach już prawdopodobnie sie nie znajdzie. Chyba wszyscy pokapowali co sprzedają i ceny poszły do góry albo co gorsza nigdzie ich nie ma. Ja swojego radka kupiłem za 489zł ale to było ponad miesiąc temu. A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-> Madness:

to ja chce żeby sie pokapowali tak żeby ceny znowu spadły do takich jak miech temu ;-P ale tak na serio to co powiesz o GeCube 9550XT (w mojej okolicy kosztuje 450zł) pod względem wydajności i współczynnika możłiwości do ceny nie jest tak źle chyba nie ?

Co prawda karta przekracza już ta magiczną niebieską linię 400 zł (powyżej któej karty wg mnie nie opłaca sie kupować bo to wyrzucanie pieniędzy w błoto) ale powiedzmy ze te 50 zł nadmiaru to kompromis :) ...uff

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gigabyte 9600 Pro wersja DH ma wbudowany czujnik temperatury. Można więc ją odczytywać w programie vtuner. Ale skutkiem ubocznym tego programu jest niestabilna praca kompa tak więc wyleciał on u mnie z systemu jak szybko się pojawił. i kazdemu to radzę :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podobno tego GeCube jest revizja 2.0 z hynixami 2.2 ns, nie znalazłem jeszcze ale podobno nieźle wymiata ...

właśnie nie wiem cz zmieniać czy czekać na jakiegoś modowalnego R9500@9700 za 540 zł ? chyba ten radek ma dużo większa wydajność niż podkręcony 9550 ???

a jak one wypadają w porównaniu do Gigabyte 9600 pro (podobno prawie tak samo), a właśnie czy tylko firma Gigabyte liczy sie wśród 9600 pro ? czyżby ona najlepiej sie podkręcała ?

co sądzicie o wymianie mojego gf4 ti 128 mb ?

czy mi się opłaca ?

poradzcie coś ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi