marzinho Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Sytuacja wyglada w ten sposob: mieszkam jakies 15 km od poznania i od jakiegos ROKU usiluje sie zalapac na neostrade ale tpsa nadal mi dmawia tlumacza to "mozliwosciami technicznymi", ale to w koncu nic ze wlasnie rok temu zmieniali cale okablowanie okolicy o centrale... no i co ja biedny mam zronic? mam jakies inne censowne wyjscie zeby miec stauke (oprocz sdi)? HELP! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Na http://benchmark.pl/ jest ciekawy artykuł w felietonach o problemach z i po zainstalowaniu neostrady, może warto wcześniej przeczytać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damjanek Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 @marzinho: nie przejmuj sie, mam kilku kumpli z osiedla, ktorym nie chcieli zamontowac telefonu przez 5lat, twierdzac, ze brak numerow na centralce, a w w sumie miejsca bylo tam wuchta..... co do neostrady, to z tepsa jest ten problem, ze nie chce im sie wyjsc do klienta....praktycznie caly okreg wokol poznania oraz caly poznan, sa na nowych centralach i wszystko powinno sie rozchodzic tylko i wylacznie o wydanie tobie modemu, ale widac, cos im sie nie chce...standard... a ktos w twojej okolicy ma neo? i jeszce jedna sprawa: co to za miescina? :B is playin: Kaliber 44 - Psy [W 63 Minuty Dookola Swiata #14] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marzinho Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 dzieki za odzew :) miescina to DOPIEWIEC, jakies 15 km od poznania, co do central to jest dokladnie tak jak mowisz, a co do neo to w okolicy nikt nie ma i prawdopodobnie to jest problem bo slyszalem ze na centrali musza jakas skrzynke zakladac gdy ktos chce neo i ze nie oplaca im sie tego robic gdy jest malo chetnych... co za bezsens... w koncu zalozyli by ja raz i problem z glowy na kilka lat... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Ech. Po pierwsze: - jesteś na centrali analogowej czy cyfrowej (ale raczej to drugie już) ;] - jak daleko masz do centali? - Ta skrzyneczka to DSLAM i kosztuje ciężkie pieniądze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pakemonus Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Ile kosztuje ta skrzynka ? Bo u mnie wymagaja 15 osoba na neo, aby ja zalorzyli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldwinc Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 uzywany... jakies 1/2 ceny ... mozesz zasponsorowac swojej centralce taki koncentrator... swego czasu na takich tepsa dzialala... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=27890908 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marzinho Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 centralka jest na 100%, po cholere na analogowa by zmieniali w koncu,do centralki bedzie max 2-3km chociaz nie wiem co to zmienia... co do tych 15 os wymaganych to chyba sie nawet zgadza, tak bylo na samym poczatku neo a co do skrzynki to tak szczerze mowiac PO CH*** MNIE TO SWĘDZI ile ona kosztuje (niemniej dzieki za info,bluzgi adresuje do telekomu), mnie interesuje co najwyzej koszt modemu, abonament itp i nie mam zamiaru sponsorowac cos takiego (no co, wtedy tez musialbym wynegocjowac osobne umowy z uzytkownikami neo o zwrot poniesionego nakladu,grajac w cs-a i sciagajac mp3 na zwrot nie zarobie :P).Czytalem tez ten text na www.benchmark.pl p klopotach kolesia po zamowieniu neo i wcale mu sie nie dziwie, bo w zasadzie ja tez chetnie bym zrezygnowal z uslug naszego na dobra sprawe jedynego telekoma w polsce... w akcie desperacji zamowie sobie sdi albo uciekne do kambodzy, tam komp nie bedzie mi potrzebny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pakemonus Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 Powiecmy, ze wezmie u mnie neo te 15 osob, wiekszosc za 60 zl i to bedzie miesiecznie dla tpsy 1000 zl. To szybko im sie to nie zwroci, pewnie w ogole. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...