berkut Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Dzis dorwalem z sklep.tweak.pl POV 6800GT ;) Nie nie jest to kolejny topic z przechwalkami.. Zaczynam go od malej sesji zdjeciowej ktora wykonalem tej nieszczesnej karcie (by zaraz potem rozebrac go na czesci i poprawic chlodzenie) FX 5800 moj stary vs 6800GT Jak widac chlodzenie na 5800 jest moje autorskie i sklada sie z radiatora od PPRO i V7+ FX na tym chlodzeniu (z owiewaniem 24V 92mm pabstem @ 12V) mial do 45C bez oslonki z syrenka, bardzo mi sie podobaja radiatory na pamieciach i mosfetach ALE.... Jak widzicie nVidia uzyla jakichs z pupy podkladek ktore byly takze i w 5800 (nie bede komentowal ich wydajnosci). Odrazu bylo wiadomo ze to poleci na zbity pysk na rzecz ceramique. Tak wygladal radiator na ram po zdjeciu tych podkladek przed wyczyszczeniem. Po wyczyszczeniu przychodzi pora na nalozenie ceramique na pamieci: I na mosfety: Jak zouwazylyscie mosfety to tutaj male scalaczki BGA. Wraz z pamieciami mialem takze wglad na rdzen: Pasta termoprzewodzaca to shin etsu dokladnie taka sama jak stosowana przez intela pod pokrywkami P4. Nalozona byla prawie idealnie (troszke niedokladnie na brzegach- nie bylo jej wcale) ale gruba i chropowata... Ceramique... Rdzen po umyciu acetonem Standartowy radiatorek, srobki mocujace i krzyzak na tyle karty: I wentylatorek: Kilka slow o wentylatorze... jest bardzo cichy i ma wysoka kultore pracy. Nie ma nic z historii o 5800 glosnym i 6800 podtrzymuje... Cisza dokladniejsza niz na R9500/9700 i dzwiek jest ponadto nizszy. Jeszcze fota karty swierzo po rozebraniu: Uraczylbym was linkami do ORB'a gdyby nie to ze cos jest uszkodzone i nie moge 2k3 uploadowac wyniku (pisze ze mam nielegalny klucz i zebym kupil 3dmarka 2k3 pro) Zaraz bede probowal 2k1 pobawic sie. na 2.4C, 1:1, pat, 2-2-2-5 i tym GT, nie kreconym mialem 10600 ptk w 3dmarku 2k3. berkut Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Nieee no wracam z urlopu a berkut juz ma 16 potokuf 8O 8O 8O pozazdroscic :?: pogratulowac :?: zbierac $ na 800XT :twisted: dawaj ognia berkut z karta 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Fajnie wygląda rdzeń po myciu :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Chyba sie nia nie naciesze- FM nie akceptuje uploadowania wynikow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 czekamy na rekordy... na mieżdżenie w testach 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Zaczynam go od malej sesji zdjeciowej ktora wykonalem tej nieszczesnej karcie (by zaraz potem rozebrac go na czesci i poprawic chlodzenie):lol: Mnie to rozbilo :D Karta very nice sie zapowiada, fajnie wyglada rdzen umyty, fajne mocowanie chlodzenia, mam nadzieje ze pokazesz ze Polska 3DMarkiem silna :D, czekamy na 15k w 03 !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 gt :]]] [eeey gdzie zniknął post przedemną? już nie ważne] kulcze, jak ja bym chciał mieć takiego gf chociaż przez dzień w swoich łapach :]]] heh... berkut, tylko delikatnie z nim i nic mu nie zrób :]]] hehehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Narazie jest 10691ptk @ 400/1100 co znaczy ze w stosunku do 350/1000 tylko 60ptk wiecej mam. 100% ograniczony procesorem ;) Ta karta pracowala u mnie tylko przez 1 bench 2k3 stock, potem sie juz nia zaczelem bawic. Moze zaczne dzis konstruowac komore kriogeniczna do nowego projektu, juz na samej komorze mozna sie szatansko zabawic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Wlasnie sie skapnolem ze popelnilem dosc spory blad z ustawianiem taktowania... 2d ustawilem a nie 3d ;) W kazdym razie juz go poprawilem i na 425/1100 mam 12102 3dmarkow GT1: 238.5 GT2: 102.6 GT3: 83.1 GT4: 68.5 Niesamowicie sie ta karta skaluje z zegarem, lece dalej zwiekszac zegar... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 A co z kaskada? nie mozesz zapodac na procka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 hmy... granica tego radiatorka jest cos kolo 425/450 - po prostu nawet z delta 7k nie jest lepiej pamieci narazie na 1200mhz bujniete Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 A co z kaskada? nie mozesz zapodac na procka? Nie ma to wiekszego sensu bo moj AI7 swiruje (albo mam snds) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 czekamy na mega wyniczki :) jazda jazda z koksem , polish overclock rulezzz :D :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 No berkut pokaż co ta karta naprawde potrafi!!!!!Czekamy na relacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 hehe berkut dorwal w lapy takiego monstera to bedzie sie dzialo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Jutro zaczynam robic czesc nowej chlodziarki (odpowiedzialna za osuszanie i chlodzenie powietrza) dokladniej mowiac komore kriogeniczna - -40C powietrze w srodku. Latwe to jest do zrobienia i jutro juz bede sie cieszyl nia, moze pojutrze, zalezy od predkosci schniecia kleju i pianki poliuretanowej. Kaskady narazie nie mam, moge conajwyzej pomeczyc procesor agregatem Szymka (tylko -35C) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Wlasnie sie skapnolem ze popelnilem dosc spory blad z ustawianiem taktowania... 2d ustawilem a nie 3d ;)noooo od razu mi cus nie pasowalo te 10 kawalkow i GT :wink: ale sprawa sie szybko wyjasnila :D ale kurcze nie dam za karte powyzej dwoch klockow chocby nie wiem co ... powodzonka w kreceniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Zaczynam go od malej sesji zdjeciowej ktora wykonalem tej nieszczesnej karcie (by zaraz potem rozebrac go na czesci i poprawic chlodzenie):lol: Mnie to rozbilo :D !!! no przecie berkut -> "pan mrozu" :twisted: to mowisz berkut ze jakby co to gwarancje uznaja :twisted: . wycyckaj ze sklepu tweaka jeszcze radzia x800XT i bedzie porownanie .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 hmy ja te karte KUPILEM a nie pozyczylem..... chwilowo 12469 na 2.4 @ 3.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 te, a stare chłodzonko z tego 6800 jest na sprzedaż? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 ile zania dales ? przeciez napisal, ze jest wyporzyczona. - mea culpa, napisal ze kupiona :> a mnie sie cos poknocilo. :roll: dla mnie nic specialnego na razie sie nie dzieje, ale znajac berkuta, albo nas zaskoczy, albo zabraknie mu checi :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Wyczyscilem topic troche. Narazie mam wielki projekt, mianowicie nie moge uploadowac ZADNYCH wynikow !!! 3dmark 2001 nie wchodzi do okienka explorera (jakby futuremark odrzucalo moj wynik), natomiast 2003 wyrzuca mi blad ze moj klucz jest nielegalny i nie powiodla sie autoryzacja uzytkownika. POWER BY AMD w tym samym czasie mogl sobie uploadowac wyniki FX 5700. Zaraz wrzuce mojego 5800U i sproboje wrzucic wyniki, jesli sie uda to do FM poleci taki mail z bluzgami ze uznaja to za jakas powiesc. dla mnie nic specialnego na razie sie nie dzieje, ale znajac berkuta, albo nas zaskoczy, albo zabraknie mu checi Bo nic specjalnego sie nie dzieje ;) Tylko ja przesmarowalem pastami wszystko zeby nic mi sie nie spalilo... (po przygodzie z moim 5800 kazda grafe wpierw tak traktuje) Dzisiaj zaczynam robic komore kriogeniczna do kompa, jak mowilem jest to tylko czesc wielkiego projektu ale moze ona byc autonomiczna czescia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Standartowy radiatorek na GPU... Wentylek wiejacy dodatkowo na niego, 350mhz zegar... n/c ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Moze dlatego nie chce ci wynikow podowac bo nie ma takie skali ^^ :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 co jak co ale gratuluje udanego zakupu! wiecie co? mnie tylko nie pasuje ten czarny kolor radiatora. imo 6800gt wyglada jak nowiutki merc S600 ktory jest bez kolpakow ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 dla mnie nic specialnego na razie sie nie dzieje, ale znajac berkuta, albo nas zaskoczy, albo zabraknie mu checi Bo nic specjalnego sie nie dzieje ;) Tylko ja przesmarowalem pastami wszystko zeby nic mi sie nie spalilo... (po przygodzie z moim 5800 kazda grafe wpierw tak traktuje) No wlasnie. A wszyscy sie nieziemsko podniecaja :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 co jak co ale gratuluje udanego zakupu! wiecie co? mnie tylko nie pasuje ten czarny kolor radiatora. imo 6800gt wyglada jak nowiutki merc S600 ktory jest bez kolpakow ;) Tudziez felg alu ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Mam wrazenie ze albo mam bana na FM albo FM zablokowal ORB... Sprawdzalem tera co sie stanie jak 5800U mojego uzyje. Nie zadzialalo ale smieszna sprawa jest =) Kiedys ta karta ~5300 ptk robila bez o/c, teraz nagle mam 5900 ptk jak wsadzilem ja po GT =) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Mam wrazenie ze albo mam bana na FM albo FM zablokowal ORB... Sprawdzalem tera co sie stanie jak 5800U mojego uzyje. Nie zadzialalo ale smieszna sprawa jest =) Kiedys ta karta ~5300 ptk robila bez o/c, teraz nagle mam 5900 ptk jak wsadzilem ja po GT =) Może wie że przyszła silniejsza konkurentka i czuje ze jej kariera dobiegła końca i chce sie pokazać z lepszej strony i zostać ze swoim kochanym Panem który ją tak wiernie katował i chce z Tobą zostać. :P BTW może załóż nowe konto i bedzie po problemie ?! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Wlasnie sciagam sterowniki 60.85, wywalilem marka i zaraz wgram nowego (z nowo sciagnietej instalki). 5800U zostaje ze mna, bedzie teraz ozdoba biurka i przyciskiem do papieru, tudziez karta zapasowa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...