Skocz do zawartości
berkut

Geforce 6800GT

Rekomendowane odpowiedzi

Pod 2k dziala mi futuremark ale wyniki sa znacznie nizsze...

http://service.futuremark.com/compare?2k3=2763667

Kupilem z 3 powodow (glownie):

-karta jest oryginalna (spodobalo mi sie jej pcb, rozwiazania itd)

-jestem nvidiowcem (tak ;))

-gralem wtedy w cs'a

Nie zaluje zakupu, dalej ten 5800U jest dobra karta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pod 2k dziala mi futuremark ale wyniki sa znacznie nizsze...

http://service.futuremark.com/compare?2k3=2763667

Kupilem z 3 powodow (glownie):

-karta jest oryginalna (spodobalo mi sie jej pcb, rozwiazania itd)

-jestem nvidiowcem (tak ;))

-gralem wtedy w cs'a

Nie zaluje zakupu, dalej ten 5800U jest dobra karta

hehe fajnie wykrywa zegary Core 5 MHz memory 12MHz. Ja tez nie moge zapisac wynikow w 2003, tez wywala mi ze mam zly klucz, ile gorsze sa wyniki pod win 2000 ??? z 2000 pkt mniej??? pytam z ciekawosci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy wiecie ale ORB przy próbie wysłania wyniku z 3dmark 2003 wywala komunikat o złym kluczu tylko w przypadku gdy zarejestrowało się program kluczem z generatora, lub innym znalezionym w sieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cały Berkut :D, najpierw cisza, tylko 5800 na pokładzie, wszyscy sie jarają, a tu ni z gruchy ni z pietruchy 6800GT i poustawiał towarzystwo w szyku :lol:

Twardziel, z Ciebie stary. Karta za 2k a tu zaraz modfikacje. Za biedny jestem na podobne działania...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cały Berkut :D, najpierw cisza, tylko 5800 na pokładzie, wszyscy sie jarają, a tu ni z gruchy ni z pietruchy 6800GT i poustawiał towarzystwo w szyku  :lol:  

Twardziel, z Ciebie stary. Karta za 2k a tu zaraz modfikacje. Za biedny jestem na podobne działania...

Trza być twardym a nie miętkim :lol:

Jak delikatnie się ze sprzętem obchodzisz - to da się go do stanu fabrycznego przywrócić ... ja tak miałem z 9800PRO i gware uznali 8) (dostałem kaske 1530 i łyknąłem nową 9800PRO za 1150 :lol: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odnosnie krecenia...nie chce byc zlym prorokiem, ale (prawie) dodatkowy uklad stabilizujaco-zasialajacy w wersji ultra z jakiegos powodu tam jest i obawiam sie, ze moze i gpu da sie sporo (teoretycznie) wykrecic, ale to imho moze sie zle skonczyc dla stabilizatorow...imho gpu bedzie "blokowany" przez uklad zasilajacy i jego wydajnosc, a wlasciwie jej brak... ale mam nadzieje, ze sie myle...

btw: dlaczego korzystasz z starych sterow? juz jest chyba z dziesiec nowszych wersji...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odnosnie krecenia...nie chce byc zlym prorokiem, ale (prawie) dodatkowy uklad stabilizujaco-zasialajacy w wersji ultra z jakiegos powodu tam jest i obawiam sie, ze moze i gpu da sie sporo (teoretycznie) wykrecic, ale to imho moze sie zle skonczyc dla stabilizatorow...imho gpu  bedzie "blokowany" przez uklad zasilajacy i jego wydajnosc, a wlasciwie jej brak... ale mam nadzieje, ze sie myle...

btw: dlaczego korzystasz z starych sterow? juz jest chyba z dziesiec nowszych wersji...

Pamieci maja owszem tylko 50% mocy z ultry ale nie przeszkadza im to chodzic @ 1200mhz (jak u ciebie zreszta). Shamino na poczatku nie mogl tyle robic nawet na swojej ultra.

Nauczylem sie ze z mosfetami jest niezle dopuki nie grzeja sie na 3 potege bardz tez nie zaczynaja glosno skwierczec a te tego nie robia.

Rdzen to inna sprawa, zasilanie tam ma 66% mocy normlanego (2 z 3 "mosfetow") i nie wydaje mi sie by to (narazie) ograniczalo o/c.

Winter, uzywalem ich i to na nich mialem 12.5k

bad_boy, wyproboje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

berkut, sadzac po Twoim mlodym wygladzie takiej kasy nie zarabiasz abys sobie modowal karty za 2k,a odstawial na polke karty za 700-800pln.

Czy to aby na pewno kupujesz ?

Mozna zobaczyc zdjecie jakiegos chociaz paragonu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

berkut, sadzac po Twoim mlodym wygladzie takiej kasy nie zarabiasz abys sobie modowal karty za 2k,a odstawial na polke karty za 700-800pln.

Czy to aby na pewno kupujesz ?

Mozna zobaczyc zdjecie jakiegos chociaz paragonu ?

Kradne :)

Wiesz, mam takie drzewko, wystarczy ze raz do roku zasieje nasionko i mi wyrasta takie sliczne, kwiatkiem jest nowa karta nVidii

Kupilem normalnie w barwkompie, jak bez tego przezyjesz to poszukam faktory VAT... Zreszta Mka11 moze potwierdzic.

Nie dokopie macciemu jeszcze ;) Jesli wogole.

Ano byla to nagroda...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cały Berkut :D, najpierw cisza, tylko 5800 na pokładzie, wszyscy sie jarają, a tu ni z gruchy ni z pietruchy 6800GT i poustawiał towarzystwo w szyku  :lol:  

Jak delikatnie się ze sprzętem obchodzisz - to da się go do stanu fabrycznego przywrócić ... ja tak miałem z 9800PRO i gware uznali 8) (dostałem kaske 1530 i łyknąłem nową 9800PRO za 1150 :lol: )

Pewnie, że da się przywrócić do wyglądu pierwotnego. Tylko co jesli uznają w rekamacji, że sam skopałes kartę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to zapodaj jakies wyniki na tych nowych sterach.moze jakiegos bencha z Farcry?

u mnie nowe stery nie wiele zmienily - fc dziala tak jak dzialal (czyt. b dobrze :D ), w 3dm03 tez jakis rewelacji nie odnotowalem...osobiscie czekam na dx9c i nowe oficjalne stery nv....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie, że da się przywrócić do wyglądu pierwotnego. Tylko co jesli uznają w rekamacji, że sam skopałes kartę?

Niby w jaki sposób jak nie ma ślagów fizycznej ingerencji ??

To chyba oczywiste, że do niczego się nie przyznam ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi