Errorx Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Witam Moj config: Asus P4P800 P4 2.6 Ghz HT 2 x 256 MB twinmos DDR400 Hercules Radeon 9800 128 MB 256bit WD Caviar 80 GB Quantum 8.2 GB DVD LG CD-RW Lite-on O ile mniej wiecej Asus zaniza temperatury? Mam 29-31 C Cpu jak nic nie robie i 46 C max (Tzn tak pokazuje plyta, ciekawe o ile zaniza) Czy ktos wie czy ta plyta glowna ma blokade agp i pci? Czy jak zwieksze FSB to zwieksza sie tylko FSB i pamieci czy tez agp i pci? Jak myslicie, ile wyciagne z tego proca na tej MB i boxowym wentylu?(Planuje kupic Zalmana 7000Cu+ ale na razie kaski nie ma :/ ) Pudlo mam dobrze wentylowane. 1 wentyl wypycha powietrze z tylu ale moge zalozyc drugi z przodu bez problemu. Aha, i mam zasilacz 300W ModeCom ale 2 HDD , DVD i nagrywarka rownoczesnie nie robia na nim wrazenia ( napiecia wzorowe ) wiec chyba jest dobry. Z gory dzieki Error Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 poweidz z jakiej serii jest proc, sam bedziesz musial zobaczyc ile uda ci sie wycisnac aha, wszystkie 865 i 875 maja blokady ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Witam Na razie wszedlem na 2.73 Ghz. tak na probe. Bedzie wiecej :) :twisted: Pozdrawiam Error Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemota Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 http://pl.asus.com/prog/spec.asp?m=P4P800&langs=15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 to ostro go pojechales , 130MHz :lol: jak masz slabe pamiatki to ustaw dzielnik FSB 5:4 Mem i krec przynajmniej 220-230 FSB i napiecia podwyzszaj jakby co niestabilne bylo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 O ile mniej wiecej Asus zaniza temperatury? Mam 29-31 C Cpu jak nic nie robie i 46 C max (Tzn tak pokazuje plyta, ciekawe o ile zaniza)zreknij tutaj z tym że testowana była P4C800. Czy ktos wie czy ta plyta glowna ma blokade agp i pci? Czy jak zwieksze FSB to zwieksza sie tylko FSB i pamieci czy tez agp i pci?jak ustawisz na fixed 66/33 to na stałe jest PCI 33MHz jak dasz na auto to różnie od 30-36 Jak myslicie, ile wyciagne z tego proca na tej MB i boxowym wentylu?wszystko zależy od egzemplaża płyty - okaże sie gdy zaczniesz krecić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 Dzieki Raptor, czegos takiego potrzebowalem. Dev-o nie smiej sie bo juz mam FSB 220 synchronicznie z pamieciami (wiec chyba zle nie sa...) i wszystko chodzi super. 36 C idle 53 stress. Pozdrawiam Error PS Czy temperatura NB rzedu 40 C to duzo i powinienem zalozyc jakis wentyl?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 no to tylko osie cieszyc, moja wypoweidz nie byla zlosliwa , pozdro ;) , zycze dalszych MHz !! ale 220 to jeszcze zdecydowanie za malo ;) - ile ja bym dal za NW na 200FSB szynie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thoom Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 ...juz mam FSB 220 synchronicznie z pamieciami (wiec chyba zle nie sa...) i wszystko chodzi super. 36 C idle 53 stress. PS Czy temperatura NB rzedu 40 C to duzo i powinienem zalozyc jakis wentyl?! Z tego proca możesz wycisnąć znacznie więcej. U mnie FSB 275 MHz nie jest żadnym problemem 8). A co do temperatury NB, to jest całkiem normalna. U mnie przy długim i pełnym obciążeniu dochodzi do 43 stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 lool, u mnie nawet i do 57 umie dojsc po 2 h prime, nic nie jest podkrecone.... ale full stable jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 To juz spokojny jestem :) Dzisiaj jeszcze cos pokrece jak znajde wiertarke :twisted: (nowy wiatrak mi nie chce wejsc do obudowy na normalne miejsce z przodu wiec go do scianki bocznej przykrece zeby dmuchal na gorny radiator grafy i na NB -- co myslicie o takim pomysle?) Pozdrawiam Error Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz012 Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Witam! Dzisiaj właśnie kupiłem tę płytę, tyle że w wersji "SE" (bez FireWire) .Mam P4 2.66 (FSB 533), ATI Radeon 9700, Chieftec 420W, 2x 256DDR 333MHz. Moglibyście mi powiedzieć, jak mam sprawdzić, czy moje pamięci pracują w trybie DualChannel (jak się ten tryb włącza). Rozumię , że PAT w tej płycie działa bezproblemowo, tyle że pod inną nazwą. Czy można wyłączyć ekran powitalny (ten z logiem Intela i Asusa), i żeby były wyświetlane skrócene parametry kompa (tak jak w innych płytach- na czarnym tle)? Jeszcze jedno, czy u Was także czujnik napięcia na linii +12V pokazuje ~+9V, a mam Chieftec 420W?? I jedno z najważniejszych pytań, czy jeśli mam pamięci no-name z szyną 166MHz ,a procek z 133MHz, to mogę podkręcić FSB do 166MHz i pamięci nie ucierpią?? Ile wykręciliście na boxowym coolerze?? I co dokładnie ściągacie z netu do płyty, bo byłem na stronie Intela, ale jest tam dosyć dużo rzeczy do pobrania, a nie chcę ściagać niepotrzebnych śmieci. Proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Witam! Dzisiaj właśnie kupiłem tę płytę, tyle że w wersji "SE" (bez FireWire) .Mam P4 2.66 (FSB 533), ATI Radeon 9700, Chieftec 420W, 2x 256DDR 333MHz. Moglibyście mi powiedzieć, jak mam sprawdzić, czy moje pamięci pracują w trybie DualChannel (jak się ten tryb włącza). Rozumię , że PAT w tej płycie działa bezproblemowo, tyle że pod inną nazwą. To czy pamieci chodza w dual channel wyswietla sie przy bootowaniu o ile nie masz wlaczonego loga powitalnego ( jak je wylaczyc o tym za chwile ) Czy można wyłączyć ekran powitalny (ten z logiem Intela i Asusa), i żeby były wyświetlane skrócene parametry kompa (tak jak w innych płytach- na czarnym tle)? Oczywiscie mozna. Sluzy do tego program ktory zwie sie bodajze ASUS MyLogo (na plycie dolaczonej do MB jest) BTW jakbys przeczytal instrukcje.... Jeszcze jedno, czy u Was także czujnik napięcia na linii +12V pokazuje ~+9V, a mam Chieftec 420W??To jest dziwne. U mnie wszystko jest ok ale mam modecoma 300W :roll: I jedno z najważniejszych pytań, czy jeśli mam pamięci no-name z szyną 166MHz ,a procek z 133MHz, to mogę podkręcić FSB do 166MHz i pamięci nie ucierpią?? Dokladnie tak. Jesli proc chodzi na FSB 133 a ram jest przystosowany do FSB 166 to znaczy ze tyle moze chodzic. Ile wykręciliście na boxowym coolerze?? To zalezy od wielu rzeczy (ram, MB , zasilacz ...). Musisz sprawdzic sam I co dokładnie ściągacie z netu do płyty, bo byłem na stronie Intela, ale jest tam dosyć dużo rzeczy do pobrania, a nie chcę ściagać niepotrzebnych śmieci. Proszę o pomoc Jesli do plyty to ze strony Asusa raczej :/ a jakie to mysle ze ci sie Asus PC probe przyda na poczatek pozniej moze speedfan albo motherboard monitor... Aha, i jesli chcesz RAID 0 to sciagnij stery do dyskow ktore masz ze stronki producenta dyskow. Z tymi dolaczonymi klopoty sa. Powodzenia Error Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz012 Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 Nie wiem co może być z tym napięciem. W poniedziałek kupię miernik to zobaczę jakie jest na prawdę. Ale dlaczego nawet BIOS pokazuje takie dziwne rzeczy?? Robiłeś już upgrade?? Jak to się dokładnie robi?? Ściągnąłem już nowy BIOS ale nie chcaił bym niczego zchrzanić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 Nie robilem jeszcze updatu biosu ale wiem ze asus ma do tego specjalne narzedzie. Przy sciaganiu biosu masz napisane czym instalowac (teraz nie pamietam jak sie nazywa... skleroza) i ten program jest na stronce asusa tez Pozdrawiam Error Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...