Skocz do zawartości
Bandit[PL]

Burze, Pioruny i Spalony Sprzęt

Czy spalilo Ci sie cos przez wyladowania elektryczne?  

3 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy spalilo Ci sie cos przez wyladowania elektryczne?

• Tak
      34
    • Jeszcze Nie
      48

Rekomendowane odpowiedzi

No i udało mi się mam nowe głośniki nic nie płacąc. :-D Co ciekawe serwis uznał, że głośniki miały wadę fabryczną i nie dało się ich już naprawić a że już takich samych nie mieli dali mi do wyboru kasa albo nowe inne głośniki wybrałem tą druga opcję, bo już nie mogłem się doczekać. Ponad miesiąc czekać na głośniki ja pie*****! Wybrałem sobie zestaw 7.1 Creative Inspire T7700. Tylko, że straciłem moją kartę Audigy, bo ten zestaw, który mi się rozwalił Inspire 6700 6.1 był kupiony razem, z Audigy Playerem. No i na gwarancji musiałem oddać głośniki razem z kartą. I teraz mam problem, bo na płycie Abita NF7 [bez S! czyli bez Sound Storma] mam jakiś tam [ciach!]iany układ dźwiękowy [6 kanałowy? Cokolwiek to znaczy? Gubię się już w tym :-]. Po instalacji najnowszych sterów pod nForca2 od nVidi pod WinXP mam w ustawieniach wybór maksymalnie zestawu 5.1 i nie mogę za nic ustawić tak, aby dźwięk wydobywał się więcej niż z 2 przednich głośników i basowego [lewy i prawy OK. W centralnym cisza]. Trochę jest to dziwne, bo w instrukcji piszą, że głośniki da się podłączyć nawet pod starego Live’a! 5.1 Tylko trzeba tam tym przełącznikiem odpowiednio ustawić, na subku. Nie wiem, co mam robić? Chyba trzeba będzie kupić nową kartę. A co sądzicie o tych głośnikach T7700. Mam wrażenie, że... albo nie będę mówił, bo w końcu jeszcze wszystkich nie słyszałem..., ale jedno mogę powiedzieć wizualnie są zaje***te! Dużo lepiej pakowane od tych poprzednich oddzielnie: kable, głośniki, zasilacz i głośniki w grubszym pudle. No i kabelki cieńsze już nie jest ich tak "dużo", choć głośników przybyło. Można także odłączyć od każdego głośnika kabelek. Dużo lepszy pilot. Sobwoofer jest wyższy i dzięki temu już nie musze się bać, że zawale mu z kopa centralnie w membranę no i fotel mieści się pod biurkiem. Gniazda z boku zamiast z tyłu można lepiej sub dosunąć np. do ściany poza tym gniazda są głębsze i wtyczki siedzą dużo pewniej. Ładniejszy zasilacz, głośniki, podstawki pod głośniki, normalnie cool...

A i jeszcze jedno chyba nie da się już zdjąć osłonki na głośniku basowym -chyba. Fajnie by było zobaczyć jak "pracuje" subwoofer. ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a u mnie padal deszczyk i nie bylo piorunkow... do czasu kiedy jakis sie nie zablakal i nie trafil na moja chate (domek jednorodzinny). gralem wtedy z bratem w fife, akcja rozgrywana a tu nagle ciemnosc i wrzask mojego brata. jakas iskierka mu przez klaviera przeskoczyla na paluchy. w sumie mialem farta bo z calego domu poszedl telefon, klawiatura multimedialna, i stary poczciwy crt 15". powrocil do zywych po wymianie kondensatora jednak cos nie trzyma ostrosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi