Skocz do zawartości
majqel

Eheim Compact 1000 czy Maxi Jet 1000?

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem teraz na etapie wyboru pompy wodnej, kosztującej max 120zł. Mam na oku dwa modele: Eheim Compact 1000 i Maxi Jet 1000. To będzie mój pierwszy zestaw WC, chciałbym żeby pompa była wydajna, cicha i przygotowana na rozbudowę tego zestawu (następne bloczki). Narazie mam blok wodny Zalman'a ZM-WB2, 5-cio litrowy pojemnik, potem dojdzie zapewne jakaś nagrzewnica. Jeżeli mieliście do czynienia z powyższymi pompkami to podzielcie się ze mną opinią, ewentualnie zaproponujcie inne modele. Za wszelkie rady z góry Wam dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tyle ze Hydor jest troszke slabszy od MJ lub compacta1000.

MJ mam sam i nie narzekam.Cicha, wydajna.Nie znam tego eheima wiec ciezko mi porownywac.W wypadku MJ jest jeszcze kwestia "sztuki", niektorym ta pompka terkocze.Mnie sie udalo widocznie trafic dobra sztuke bo chodzi juz prawie 4 miechy i dalje jest tak samo cicha jak byla.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za 80 zł możesz kupić lepszą tańszą pompke. ja polecam tobie ATMANA 306 jest cicha tłoczy 2000lh idealna do 3 bloków i na nagrzewnicy samochodowej po co płacić za firme a zaoszczędzone pieniądze możesz dołożyć na do np bloków lub jakiejś fajnej chłodniczki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]tyle ze Hydor jest troszke slabszy od MJ lub compacta1000.

MJ mam sam i nie narzekam.Cicha, wydajna.Nie znam tego eheima wiec ciezko mi porownywac.W wypadku MJ jest jeszcze kwestia "sztuki", niektorym ta pompka terkocze.Mnie sie udalo widocznie trafic dobra sztuke bo chodzi juz prawie 4 miechy i dalje jest tak samo cicha jak byla.

pozdrawiam

Hydor słabszy? :lol:

Za granicą jest porównywany do Eheimów :D

Na opakowaniu Hydora jak jest napisane 700l/h 1,2m to to jest prawdziwe 700l/h 1,2 :twisted:

A nie tak jak np. w Atmanach... 1200l/h :lol: z czego mają może 500l/h :)

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]tyle ze Hydor jest troszke slabszy od MJ lub compacta1000.

pozdrawiam

Hydor słabszy? :lol:

Za granicą jest porównywany do Eheimów :D

Na opakowaniu Hydora jak jest napisane 700l/h 1,2m to to jest prawdziwe 700l/h 1,2 :twisted:

A nie tak jak np. w Atmanach... 1200l/h :lol: z czego mają może 500l/h :)

Pozdr.

Nie miałes nie wiesz nie komentuj. Atman ma tyle przy zerowym podnoszeniu wody. Wydajnosc spada kiedy sa opory, niezalenie czy to jest atman hydor czy aquashut.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hydor słabszy?  :lol:  

Za granicą jest porównywany do Eheimów  :D

jakies linki?

Na opakowaniu Hydora jak jest napisane 700l/h 1,2m to to jest prawdziwe 700l/h 1,2  :twisted:

znowu moze jakies dajace sie sprawdzic informacje?

porownywalem dane podawane przez producenta,bo wlasnych doznan z ta pompka niemialem.Nie opieram sie na tym co ktos powiedzial tylko na tym co mozna sprawdzic.Przez takie powielanie moze prawdziwych albo i nie plotek czesto powstaja mity.Poza tym nie bardzo pomogles majqel-owi w wyborze.

pozdrawiam

P.S. no offence of course :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi