lisek1 Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 mam wielki problem z karta graficzna, mam geForce 2 mx-400 -no name, athlona 1,8xp, plyte abit kx7 333 z biosem z 29.08.2003, najnowsze Via 4 in 1, i chodzi o to ze co chwile ekran mi sie "zacina" tzn jedyne co reaguje to kursor myszki a tak to caly ekran nie reaguj i wyglada taj jakby sie komp zawiesil, jak troche poruszam myszka to ekran sie na pol sekundy gasnie calkowicie i znow pojawia sie obraz ale pojawiaja sie jakies dziwne kolory, linie i czesci obrazu nakladaja sie na siebie tzn np jak przegladam jakas stronke na necie to gorna czesc strony pozostaje ale na nia naklada sie to co jest popnizej...... jak zrobie <Odswiez> to wszystko powraca do normy... ale problem jest taki ze to sie robi kilka razy na minute i nie moge normalnie popracowac na kompie:( a poza tym po kilku takich wygaszeniach ekranu w koncu mi sie resetuje komp to chyba nie jest wina sterownikow bo na kazdych dzieje sie to samo, teraz mam xp pro , jak mialem 98se to tego problemu nie bylo. 2 pytanie: w "Informacjach o systemie" w zakladce "konflikty/udostepnianie" mam napisane cos o adresach pamieci i portach we/wy przy urzadzeniach "Via CPU to AGP controler" i geforce 2 i mam pyt czy to ma jakis wplyw na stabilnosc systemu? co zrobic zeby sie pozbyc tego? z gory dzieki za pomoc:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszpl Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Możliwe, że karta się przegrzewa, sprawdź na dotyk czy radiator GPU i pamięci są gorące. Zobacz czy radiator na karcie nie jest obluzowany. Jeżeli karta będzie gorąca to otwórz bude i jeśli masz jakiś wiatraczek skieruj go na kartę i sprawdź efekt. Możesz też obniżyć taktowanie GPU i pamięci odpowiednim programikiem, i sprawdzic czy będzie działać stabilnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...