Skocz do zawartości
lisek1

WIELKI problem z grafika

Rekomendowane odpowiedzi

mam wielki problem z karta graficzna, mam geForce 2 mx-400 -no name, athlona 1,8xp, plyte abit kx7 333 z biosem z 29.08.2003, najnowsze Via 4 in 1, i chodzi o to ze co chwile ekran mi sie "zacina" tzn jedyne co reaguje to kursor myszki a tak to caly ekran nie reaguj i wyglada taj jakby sie komp zawiesil, jak troche poruszam myszka to ekran sie na pol sekundy gasnie calkowicie i znow pojawia sie obraz ale pojawiaja sie jakies dziwne kolory, linie i czesci obrazu nakladaja sie na siebie tzn np jak przegladam jakas stronke na necie to gorna czesc strony pozostaje ale na nia naklada sie to co jest popnizej...... jak zrobie <Odswiez> to wszystko powraca do normy... ale problem jest taki ze to sie robi kilka razy na minute i nie moge normalnie popracowac na kompie:( a poza tym po kilku takich wygaszeniach ekranu w koncu mi sie resetuje komp to chyba nie jest wina sterownikow bo na kazdych dzieje sie to samo, teraz mam xp pro , jak mialem 98se to tego problemu nie bylo. 2 pytanie: w "Informacjach o systemie" w zakladce "konflikty/udostepnianie" mam napisane cos o adresach pamieci i portach we/wy przy urzadzeniach "Via CPU to AGP controler" i geforce 2 i mam pyt czy to ma jakis wplyw na stabilnosc systemu? co zrobic zeby sie pozbyc tego? z gory dzieki za pomoc:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możliwe, że karta się przegrzewa, sprawdź na dotyk czy radiator GPU i pamięci są gorące. Zobacz czy radiator na karcie nie jest obluzowany. Jeżeli karta będzie gorąca to otwórz bude i jeśli masz jakiś wiatraczek skieruj go na kartę i sprawdź efekt. Możesz też obniżyć taktowanie GPU i pamięci odpowiednim programikiem, i sprawdzic czy będzie działać stabilnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...