xxx Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 mam taki mały problem w dualu te pamieci bez zmiany napieci ida na 360mhz na 2.3.3.7 na 370 na 2.3.3.7 i napiecia 2.6 standart . No i problem tkwi w tym ze odpalam kompa przy Fs 220 na powiedzmy 9.4.4.3 i 2.8v to komop sie odpala robie 2002 pcmarka i git Aide testy i tez git gram i po 2-3 minutach wywala mnie do pulpitu ale problem jest tez taki nawet pezy 200.210 .220. bez roznicy nawet przy 200 na 11.5.5.3 probowałem i napiecie 2.8 i 2.9 v i po ok 2-3 miutah gry mnie wywala do pulpitu ale dziwne jest to ze przy dosc dobrych Timingach na 360-370 lataj bez problemu 2.3.3.6 lub 2.3.3.7 jest git a na 200 przy takich 3.5.5.11 nawet sa niestabilne .bios mam najnowszy ze strony Abita napiecia wszystkie mam ok temperatury tez . no i teraz mysle nad wymiana ale na co?? Miałem juz Kingmaxy 2x512 433 i tez 200fsb w dualu nie dawały rady a co dopiero 215 lub 220 fsb . słyszałem ze te najzwyklejsze Kingstony 400 cl3 sa dosc dobre czy ma ktos je i puscił w dualu na 200 lub wiecej bo juz mnie szlak trafia, te wszystkie firmy powoli na psy spadaja . juz powoli nie wiadomo co kupic .:-) pomocy :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Witaj w klubie :D Też mam te badziewia :} Sprawdź je memtestem na 200 i reszta standardowa - powinno wywalić między 70-80% całego testu ;} Zajefajne pamięci... (nie)polecam je (nie)każdemu :] A potem może je sobie wywalić... przez okno :} ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 eheh to trafilismy heheeh ale ja mam szanse jeszcze wymienic na Kingstony i sie nad tym powarznie zastanawiam ;-) te ostatnie twinmosy to o dupe rozbic hehe :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 A teraz mi się przypomniała jedna rzecz : Spróbuj wyjąć jedną kość i puść ją asynchro(jak przejdą i masz dobrego procka do potem synchro)szyna >214 i wejdź do windy. Ciekawe czy pójdzie. Ja testowałem je ostatnio na takiej konfie w domu : 2500M (płyta nie wytrzymała szyny 200...) MSI k7n2 512 w slocie 1@214 asynchro 11-3-3-2,5 tt purepower 480W bez dysku, nie miałem jak przetestować w windzie. Każda z kości przeszła osobno memtesta86 bootowalnego. Dodałem 2 (dual mode=on) i dalej leciały asynrchro i powstał error na 78% :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 jutro pokombinuje ale z tego co pamietam to w single szły na 200fsb .Jutro tez bede miał jedna kosc kingstona 400mhz cl3 to zobacze kture lepsze w single :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 dzisiaj je troszke w single potestowałem i doszedlem do wnioslu ze to chyba wina płyty albo poprostu ramy sie gryza z Abitem bo na jedym odzielnym wejsciu na ramy działaja stbailnie nawet przy 220fsb a na tych dwoch obok siebie max 370 i wywala do pulpitu puzniej przy 200 nawet potrafi Win nie wejsc prubowałej juz trzech biosow ze strony Abita teraz jade na najnowszym .Teraz czekam asz koles przyniesie mi Kingstony i sprawdze jak one beda chodziły w singlu a tak przy okazji sa to Twinmosy na kosciach Twinmosa 0423D TMD7608F8E50D czy sa to dobre kosci czy trza zmienic bios na jakis 3dfire i jaki najlepiej pod NF7-S rev 2.0 Panowie co jest z wami moze ktos jeszcze pomoze :-) :-) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 dobra problem sie rozwiozał po wganiu Biosu 3dFire 23 i tobie tez kolego Nexer polecam go jak bedziesz go chciał to daj mi meila teraz wszystko lata na 3200+i400mhz w dualu 100%stable :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaji Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 xxx mam ten sam problem, jaki ty miales, mozesz podac mi linka skad sciagnoles ten bios? A i mam jeszcze jedno pytanie, ten bios bujdzie na plycie AN7 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 mialem twinmosy tylko mniejsze 2x256 i bylo jak mowisz czyli fsb @210 najgorsze timingi maksymalne vdimm i [gluteus maximus] do windowsa ledwo wchodzi :) naszczescie kumputronik mial blad w opise pamieci i za doplata wymienili na nowe(geile z podpisu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...