Skocz do zawartości
Madness

Pulsar Project

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiedziałem jak nazwać ale inglisz brzmi super. Nie jest to jakiś mod z prawdziwego zdarzenia ale chcę go poddać konstruktywnej krytyce :wink: Przedmiot moda to buda Codeshita lecz modelu nie wiem bo zerwałem z tyłu nalepkę. Moja praca polegała na zamontowaniu kółek, wyświetlacza LCD 4x20 znaków, wycięciu okienka z boku obudowy (nie po to aby tam zaglądać co to to nie :lol: ) oraz zamaskowaniu DVD-romu i CDRW. Teraz wykonałem jeszcze fanbusa lecz go nie zamieszczę bo nie mam do niego odpowiednich gałek. Jak znajdę będą foty. Szczególnie dumny jestem z zamaskowania oraz sposobu otwierania DVD i CDRW. Przyciski otwierania przeniosłem na górną krawędź obudowy. jest i ładnie i funkcjonalnie. Poważnie lepiej pacnąć z góry i otwożyć niż celować pod szufladą. Kolor obudowy to srebrny metalik, pleksa na froncie jest zabarwiona na niebiesko, okienko pleksa matowa (ja nie muszę widzieć co jest w kompie). Jak zechcecie to zamieszczę więcej fotek a na razie nie chcę zaśmiecać forum.

Dołączona grafika

Z profilu

Dołączona grafika

I od frontu

Dołączona grafika

Takie były początki. Kanał powietrzny z Castoramy + świecący CoolerMaster na procu

Dołączona grafika

Rzut izometryczny :wink:

Dołączona grafika

Po wycięciu okienka. Lekka kicha :)

Dołączona grafika

Wycinanka kurpiowska cd. oraz zamaskowanie DVD i CDRW

Dołączona grafika

Zamontowanie LCD w zatoczce 2x 3,5 cala

Dołączona grafika

Zmiana pola pod przyciskiem Power i Reset oraz obwódki LCD na bardzo ciemną pleksę

I na dokładkę spód i tył budy

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

quake3.exe +play soundfeedbackvoc_holyshit.wav. Tyle bym powiedzial.

Dodam jeszcze ze jeden z najladniejszych modow jakie tu widzialem.

No i wcale sie nie upieram na srodek ;) .

Juz nic nie zmieniaj, bo mozesz zepsuc efekt. A tak jest schludnie, ladnie, bez niepotrzebnych fajerwerkow.

P.S. daj zdjecia tych przyciskow do otwierania, bo jakos ich nie widze :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest mój nie skończony fanbus. Na razie tylko 3 gałki. Mam w związku z tym dylemat jak go podświetlić :?: Trochę się przejechałem i za szeroko rozsunąłem potencjometry. Zchrzaniłem proporcje i dlatego gałki tylko fi 12mm. Gałki oczywiście zostaną skrócone albo wpuszczone głębiej. Myślę o okrągłej obwódce z niebieskim podświetleniem. Próby już robiłem, źle nie wygląda. Ze skrajnymi gałkami będzie feler. Są za blisko śrubek mocujących pleksę i koło fi 16mm się nie zmieści.

Dołączona grafika

A i jeszcze przyciski do napędów

Dołączona grafika

Chcę coś jeszcze zrobić z kominem (widać go w tle). Na razie jest zaślepiony wygłuszeniem z karimaty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest mój nie skończony fanbus. Na razie tylko 3 gałki. Mam w związku z tym dylemat jak go podświetlić :?:  Trochę się przejechałem i za szeroko rozsunąłem potencjometry. Zchrzaniłem proporcje i dlatego gałki tylko fi 12mm. Gałki oczywiście zostaną skrócone albo wpuszczone głębiej. Myślę o okrągłej obwódce z niebieskim podświetleniem. Próby już robiłem, źle nie wygląda. Ze skrajnymi gałkami będzie feler. Są za blisko śrubek mocujących pleksę i koło fi 16mm się nie zmieści. (obrazki MaRoo wycial, zeby nie smiecic za nadto :D)

Jezeli bedziesz robil obwodke wokol galek, to jeszcze mozesz troche poratowac szeroko rozstawione galki.

Wytnij otwory na obwodki blizej srodka, i wstaw w nie galki. Powinny dac sie przesunac o jakies 5-8 mm, a to by chyba wystarczylo.

No chyba ze juz sie nie dadza przestawic- zalezy jak zamocowales potencjometry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tu jest pies pogrzebany bo drugi raz płytki mi się trawić niechce i przelutować to wszystko. Niestety odpada z lenistwa :wink: Ale mam nu prodżekt. I może się uda :D

to zrob na kablach potencjometry :)

ja robilem fanbusa na plytce uniwersalnej i inaczej nie dalo rady zeby to dosc ladnie (symetrycznie ) wygladalo ;)

a tak pozatym to naprawde super mod.

przynajmniej nie zadna choinka z katodami i wentylatorami ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymyśliłem co by tylko z góry zrobić takie łuki nad gałkami. Lub łuk rozszerzający się w prawo. Dużo z tym roboty nie powinno być. Przetestuję na jakiejś próbnej zaślepce. Tej nie mogę zmarnować bo więcej nie mam :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no, no ladnie :D i to okno... bardzo subtelne

nie ma zbednego przepychu

moglbys jeszcze pokazac zdjecia lcd - pare zblizen nie zaszkodzi ;)

forum na pewno tym nie zasmiecasz

aha moglbys dac bardziej masywne galki od fanbusa, mysle ze daloby to lepszy efekt (jezeli da sie to jeszcze jakos przerobic)

i te naklejki z przodu oderwij :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi