Skocz do zawartości
kusztyk

Czy duzo obowiazkow? Czy to bezpieczne?

Rekomendowane odpowiedzi

ayem - wydaje mi się, czy zielona woda krąży w Twoim układzie?? Glony czy barwnik?

Poza tym podłóż jakieś "nóżki" pod nagrzewnicę to ten wentylator będzie miał z kąd zasysać to powietrze. A na koniec proponuję shrouda - taki prosty z tektury może zmniejszyć temp. nawet o 4*C !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nazir123: spokojnie ta zielen to borygo ;), pod nagrzewnica sa 2cm nozki, na shrouda sie na razieie nie nastawiam bo chyba ta wersje chlodzenia sprzedam i kupie cos montowanego wewnatrz, poprostu mi sie juznie chce przy tym babrac planujac zmiany ;)

pozatym u mnie wentyl wieje NA nagrzewnicce a nie zaciaga przez nia powietrze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nazir123: spokojnie ta zielen to borygo ;), pod nagrzewnica sa 2cm nozki, na shrouda sie na razieie nie nastawiam bo chyba ta wersje chlodzenia sprzedam i kupie cos montowanego wewnatrz, poprostu mi sie juznie chce przy tym babrac planujac zmiany ;)

No to sorry akurat na tym zdjęciu co oglądałem to kopletnie tego nie widać było.

pozatym u mnie wentyl wieje NA nagrzewnicce a nie zaciaga przez nia powietrze ;)

Znaczy się przeczymy zasadom konwekcji ciepłego powietrza i zadajemy kłam fizyce :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe prawde powiedziawszy zmniejszenie wydajnosci wentyla o 10% mnie rybka ;) (jesli nawet bo po pdwroceniu go do gory nogami (nawet przy zastosowaniu takiego pseudo shrouda ktory nie przezyl niestety testow) okazalo sie ze temp na procu wzrosla o jakies 2C (oczywoscie srtednia temperatura z kilku dni)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie!

U moje bebci stoi avia taki bus! Jest im nie potrzebna i nie wiem jaka tam jest nagrzewnica, czy bedzie dobra ma ktos taka??? Babcia mieszka daleko wiec nie moge sprawdzic! Ale napewno spora jest, bo to duzy samochod! Czy bedzie dobra na WC??? A jak bedzie aluminiowa to co mam zrobic jak bede miec blok miedziany???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sczerze mówiąc już wiele razy myślałem o powrocie na AC ale jestem maniakiem i jak widze temp. 50 stopni na procku to mnie krew zalewa i zaczynam w kompie grzebać.. Jak zejde z temp poniżej 50, jestem zadowolony jakiś czas po czym zaczyna mnie denerwować odgłos wentylatora na CPU (który przyspieszyłem żeby zbić temp.) i znowu grzebanie bo za głośno- i tak w kółko... Więc zostawiam WC, mam kompromis - jest cicho i wydajnie. (inna sprawa że cały czas je unowocześniam itd...ale to moja mała mania :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi