nicniekumam Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Athlon 1700+ Palomino MS-6380E VIA KT333 Chciałem podkręcić procka tak jak opisane jest to w dziale FAQ ale nastąpiły pewne problemy: zacząłem od podkręcania mnożnika w biosie ale okazało się że jest zablokowany (postępowałem zgodnie z instrukcją z FAQ) potem podkręciłem fsb ze 100 do 116 i dalej się nie da - narazie nie zmieniam napięcia rdzenia wyjąłem procek i połączyłem ołówkiem wszystkie (?) mostków z górnego rzędu został tylko 1 środkowy przerwany w dolnym rzędzie - połączenie ołówkiem wydaje się dobre - powinno dobrze łączyć mostki po tej operacji dalej nie mogę zmienić mnożnika w biosie - komp nie startuje tak jakby mostki były dalej rozłączone! proszę o jakąś radę proszę nie odsyłać mnie do postów w FAQ ponieważ wszystkie przeczytałem i nie ma w nic odpowiedzi na moje pytanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Możliwe, że używasz złego ołówka, tzn. chemicznego a nie grafitowego. Ja sprawdzałem kiedyś u siebie na Duronie... używałem tylko ołówków gafitowych i dopiero 4 zadziałał. Powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nicniekumam Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 już znam odpowiedź: -po pierwsze nie połączyłem wszystkich mostków -po drugie trik z ołówkiem na palomino nie działa :/ bez łączenia mostków na swoim procku mogę jedynie w biosie zmienić mnożnik z 11 na 10,5 (więcej nie próbowałem bo byłoby to bez sensu) fsb max 118 a stabilnie 116 :( muszę zaoatrzyć się w lakier i do roboty :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...