finalcell Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Co sądzicie o niej chodzi mi o nagrzewnice od poloneza lub jak to woli od fiata 125p :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek_sz Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 ja osobiście mam kadeta ale mój kolega ma fiata 125p i chwali ją sobie za wydajność PS polonez i fiat 125p to chyba 2 różne samochody Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Miałem ją w pierwszej rev. mojego chłodzenia i byłem bardzo zadowolony. Temperatury niewiele wyższe od temp. powietrza, nagrzewnica mieściła się tam gdzie powinny być kosze w Chieftec'u. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 różne modele aut nagrzewnice te same Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Ja se kupiłem tą nagrzewnicę na złomie za 30 zł. Ma ona 2 minusy: :arrow: ma zaworek aluminiowy, który jest wlotem/wylotem, :arrow: drugi wlot/wylot to rurka wychodząca w bok. Ja to rozwiązałem tak: ten zaworek odkręciłem i zamiast niego zamontuje tam kolanko z miedzi w takiej podstawce z 3 warstw blachy miedzianej (własnej roboty :D , sklejone to jest klejem epoksydowym Distal). Tę rurkę uciałem i wkleiłem tym samym klejem łuk miedziany skierowany w dół. Jeszcze jej nie używam, dopiero składam WC. Może jutro zamieszcze fotki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Spotkałem się z dwoma typami nagrzewnic od fiaciora/poldka: - z miedzianymi "finami" zwiniętymi w charmonijkę między płaskownikami z wodą, - z stalowymi :!: , prostymi finami (coś jak łada). Stalowatość tych drugich sprawdzana magnesem. Obie identyczne wymiary, kolory, zawory, itp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 a to zdziwko wzieło ide to pywnicy sprawdzać :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unitekk Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Widziałem testy w necie, nie jest taka zła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 unitekk, możesz zapodać linka do tych testów :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Spotkałem się z dwoma typami nagrzewnic od fiaciora/poldka: - z miedzianymi "finami" zwiniętymi w charmonijkę między płaskownikami z wodą, - z stalowymi :!: , prostymi finami (coś jak łada). Potwierdzam. Widziałem nagrzewnice dokładnie taką jak opisywałeś, czyli taką ze stalowymi finami. Sam posiadam nagrzewnicę tego pierwszego rodzaju, czyli z miedzianą harmonijką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarodziej007 Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Ja posiadam taką ze stalowymi finami i pochodzi ona z Fiata 125. Te z miedźą jak się nie myle pochodzą ze starych Polonezówm bo w nowych jest syf z aluminium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Ja składam Wc i posjadam tą nagrzewnice z miedzianą harmonijką, i mam problem jak zmodować ten zaworek na boku nagrzewnicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarodziej007 Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Luknij na moją strone w dziale czyszczenie nagrzewnicy ostatnie zdjęcie http://student.wspa.pl/~czarodziej/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Ja składam Wc i posjadam tą nagrzewnice z miedzianą harmonijką, i mam problem jak zmodować ten zaworek na boku nagrzewnicy Nie moduj go, tylko wywal- on jest z aluminium, a wiadomo czym kończy się duet miedź-alu w zestawie WC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Niby racja, ale czym go zastąpić ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Ja mam np kolanka&rurki wlutowane miedziane. http://149.156.87.90/~songoku/inne/komp/chlodnica.jpg (chromowana) .Jak kupie wentyle i srobie shoruda to zoabcze o ile jest lepsza od skody alu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Ja napisałem wyżej, co ja zrobiłem z tym zaworkiem. Może kiedy zdjęcia zamieszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarodziej007 Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 http://student.wspa.pl/~czarodziej/foto/18.JPG Czymś takim. Koszt? Jaki koszt? to prawie za darmo. Blaszka miedziana grubsza sztywna. Tak około 2mm. I kilka centymetrów rórki miedzianej średnica w zależności od potrzeb. Zlutować. I tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...