szybki__ Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 nie wiem co sie stalo, wylaczylem kompa, wszystko bylo fporzo, chcialem teraz wlaczyc - nie rusza, chodza tylko wiatraki i pali sie kontrolka twaridziela (pisze ze starego kompa). nie bylo zadnej burzy, wszystko smigalo bez problemu, nie mam pojecia co sie moglo stac:((((( pomozcie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 czyli dysk chodzi, a czy winda sie ladooje (tak na ucho, chyba pamietash jakie odglosy wydawal wtedy hdd) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 mnie siem tak zfacył pierwshy procek - działał i nagle kapa :( jeżeli widzish cokolwiek na monitorze to mash jeshcze shanse, jak ni - to konic :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szybki__ Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 nie no, nic na monitorku nie widze, a kontrolka dysku caly czas sie pali, ale dysk nie chodzi w ogole, w ogole nie ma posta, nic. czarno, glucho...:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 procesor popelnil suicide`a ---------- ale nei powaznie to wg mnie procken padl i juz nie wstanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szybki__ Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 ale jak to? bez niczego? tak poprostu? jak to mozliwe?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szybki__ Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 poza tym gdyby to byl tylko procek to chyba plyta glowna powinna chociaz ruszyc i ew. jakiesgos bleda zapodac, no nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 Ni stąd ni z owąd rzadko się coś psuje... Jak nie wiesz co, to bierz do serwisu. Śmierdzi? Taki bajer z monitorem i dyskami wyskakiwać może jeszcze przy: 1. Niedociśnięte kable od HDD (dociśnij, oba do płyty) 2. Zasilacz padł, nie wyrabia. (odłącz wszystko oprócz grafy, pamięci i fdd) Jak to jedno z powyższych to masz farta, jak nie to kicha. Bierz do serwisu i reklamuj... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 Odłącz wszystkie kabelki od napędów i zobacz czy pojawi się coś na monitorze - jak tak to wiesz, gdzie szukac problemu. (90% przypadków nie działania jest związanych z uszkodzeniem/złym wsadzeniem kabli) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 1. pomacaj kompa i podociskaj wsio. 2. sprobuj restartu z dyskietki- jesli zadziala to napewno nie procek. 3.zanosisz graty do kolegi i sprawdzasz. 4.wyciagasz wsio i wkladasz od nowa czyszczac z kurzu. 5... juz nie mam pomyslu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asker Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 Hmmm... moze zasilka? u mnie jak padl zasilacz to palila sie tylko jakas kontrolka na plycie glownej i nic innego oczywiscie nie pracowalo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 moze to byc zasilka jak mi padl to wszystko dzialalo dyski i wiatraki pracowaly poza plyta gl :)) moze tez byc wina czarobyla albo po prostu bios ci sie jakos sam skasowal (wierzcie mi to sie zdaza) ale to chyba nie w twoim przypadku bo gigabyte madual bios cooo ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coil Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 Cóż, swego czasu na starym Durniu 800 miałem identyczną przypadłość. Moja diagnoza: płyta ale jakże optymistycznie na to spojrzałem... Okazało się, że poszły: zasilacz, płyta i procek. Chyba cudem pamiątki uniknęły śmierci. Po latach przemyśleń dochodzę do wniosku, że winowajcą był zasilacz. Ku przestrodze: tu warto zainwestować w naprawdę dobrą zasiłkę. Coil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mic_s Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 A czy wcześniej komp sam się nie zresetował?? Bo jeśli tak... Ja tak miałem siedzę sobie a tu buch, komp się sam resetuje. Myślę sobie ki ciul. No ale nic uruchamia się i znowu reset i tak w kółko, nagle czuję swąd spod obudowy. Skutki: spalona płyta główna, RAM, grafika, dźwięk, CDROM. Przyczyna: przepięcie w sieci energetycznej, 2 tygodnie przed końcem gwarancji na kompa. U ciebie może być podobnie, z tą różnicą, że padł ci HDD albo proc dlatego nic nie widać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erbs Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 U mnie coś takiego miało miejsce, wtedy gdy padł mi Bios /jak nie masz backup'a to płyta out :( /. Nie życze ci tego, ale objawy twoje były identyczne. W moim przypadku bios został skasowany przez wirus potocznie zwany Czarnobylem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szybki__ Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 hmm, narazie wiem tyle ze to nie proc ani karta graf, dokladniej dowiem sie o 16...plytka ma dualbiosa, mozliwe zeby czarnobyl to rozjebal? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 no coz prezerwatywy tez pekaja wiec wszystko jest mozliwe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 IMHO procesor padł. Miałem tez tak kiedys ale się raz włączał raz nie. Ale to raczej procek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szybki__ Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 juz jest oki, okazalo sie ze to tylko zasilacz padl :) mam jeszcze jedno pytanie: w sisosft sandra test memory bandwith wypada mi o jakies 100mb gorzej niz powinien (w porownaniu do testow ktore tam sa), why?? i czy w plycie ktora posiadam mozna jakos dokladnie ustawic timingi? nie widze takiej opcji w biosie...ahia, co to jest 'fast writes' i jak mam ustawic? (jest normal, fast, ultra) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szybki__ Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 chodzilo mi o 'fast command' a nie fast writes :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asker Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 mowilem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...