Skocz do zawartości
JUGAJ

Jak podkecić P 4 1.8A na MSI 845 ULTRA (MS-6398)

Rekomendowane odpowiedzi

Cze mam pytanie podnosiłem fsb w biosie do 110 mhz i było spoko ale jak chciałem dać więcej to podczas ładowania windy xp wyskakiwał mi niebieski ekran w tym momencie kiedy już miał sie pokazać pulpit.

podnosiłem tylko fsb.

Może ktoś ma taką płyte i powie mi co zrobić.

albo z kąd <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> polski manual do amibios v 3.40 taki jest na tej płycie.

Za odpowiedzi wielkie dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dawałem fsb 133 vcore 1.65 ddr dałem na 266

i jak wychidze z biosu mam restart i wtdy mi monitor przechodzi na chwile w stan czuwania i fsb wskakuje znowu na 100 .

tak że to chyba coś agp. prosze was o jakieś pomysły

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a to napewno 1.8A ? Testowalem jedna sztuke tej plyty i nie trafilem na zadne problemy w podkrecaniu P4

Moze pamieci nie wytrzymuja? Gdy masz ustawione 266 to bios ustawia procesor na 100 a pamieci na 133 czyli daje dzielnik 3/4

Ustaw 100/200 czyli 1/1 i poprobuj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dawałem fsb 133 vcore 1.65 ddr dałem na 266

i jak wychidze z biosu mam restart i wtdy mi monitor przechodzi na chwile w stan czuwania  i fsb wskakuje znowu na 100 .

tak że to chyba coś agp. prosze was o jakieś pomysły

Hmm, czyżby ostatnie serie P4 były słabo podkręcalne...? Mój 1.6A też nie najlepiej się kręci, wywala się przy fsb około 136..138MHz, podnoszenie napięcia niewiele daje, nawet na 1.8V

AGP tu raczej nie ma nic do rzeczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi sie wydaje ze to nie wina proca czy ostatniej serii moj stablnie bez zwiekszania napiecia dziala na 2,24

po zwiekszeniu na 1,6 dziala na 2,4 moze wyzej

ale zeby dojsc do tego wyniku musialem bawic sie z 3 dni

Po pierwsze na pierwszym i drugim banku na wyzszym fsb pamieci mi nie wstawaly chyba ze w trybie 2.66 co dawalo okolo 372 na pamieciach

niestety stabilnosc byla srednia

dobrze dzialaly dopiero na 3 banku w trybie 2.0 co aktualnie daje mi 280 na pamieci

Ale po odlaczeniu kompa z sieci i podlaczeniu spowrotem wieszal sie na poscie - przed liczeniem pamieci

Pomoglo ustawienie bootowania z drugiego biosu z plytki od tej pory wszytsko dziala idealnie

A i jeszce jedno - z poczatku komp za zadne skarby nie chcial wstawac na 133 fsb ale jak ustawilem na 140 wstal i dziala stabilnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też tak miałem 110 i koniec dalej niebieski ekran

dałem ddr 200 fsb na 130 vcore na 1.65

i udało sie ale tylko raz później coś mu odjebało i niechciał ruszyć mi komp miałem mały wałek ale dał rade i ruszył i narazie se daje spokuj z kręceniem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na moim abicie bez zmian napiecia idzie do 1.96 i windowza sie nie chce odpalac a jak narazie dziala na 2.4 ( 2 miech non stop ) przy Vcore 1.65 Coler BOX-wy temp do 60 C przy grach ( przeginka ) Ostatnio zaczely sie problemy z windoza98se i czas na przeinstalowanie tylko jeszcze nie wiem na co ................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...