limal32 Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 mianowicie w biosie są dostępne 4 opcje przy ustawianiu fsb optimal ,agressive,turbo i expert czy jest różnica np. na tym samym fsb 166 jeśli tak to jaka i co lepsze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopo Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 optimal...wiadomo...największa stabilność agressive i turbo...nie wiem czym się różnią bo nie sprawdzałem, ale pewnie podobnie tzn wydajność kosztem stabilności... expert - ustawiasz wszystko ręcznie... ustawienia te zmieniają głównie timingi jeśli chodzi o pamięć... pokombinuj trochę sam...ja np na 200 FSB dałem optimal i mam timingi : 2.5,3,3,8...i komp jest na maxa stabilny teraz...z innymi się nie bawiłem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limal32 Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 dzięki do tego też doszłem zauważyłem że przy agressiv wzrasta odczyt i zapis pamięci w aidzie ale mi chodzi o jakieś ciekawe ustawienie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Jednym slowem im mniej tym lepiej - wiec testuj ile Twoje pamieci wyciagna :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 z twinmosami E50D nie wiem, ale z E50B i Twisterami (DDR400) doszedlem stabilnie do FSB217 CL2 tRCD=3 tRP=2 tRAS=11 dual 2,9V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brevis Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 slychajcie mam problem i podpinma sie pod temat,skladam wlanie kompa na tweaku i wybralem wlasnie epoxa rda3+ i maja podobno tylko rev 1.1 a chyba najnowsz to 3,0 .Mam pytanie czy kupuje badziewie???Czy poszcegolne revizje w znacznym stopniu roznia sie miedzy soba???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolciak Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 slychajcie mam problem i podpinma sie pod temat,skladam wlanie kompa na tweaku i wybralem wlasnie epoxa rda3+ i maja podobno tylko rev 1.1 a chyba najnowsz to 3,0 .Mam pytanie czy kupuje badziewie???Czy poszcegolne revizje w znacznym stopniu roznia sie miedzy soba????Im nowszy tym lepszy ja mam 2.1 i jest OK. Jezeli chodzi o 3.0 to ma ona optyczne wyjscie coktail mix czy coś takiego. Wolał bym 3.0. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...