peseq Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 Szukałem ale nie znalazłem.. choć może nie dopatrzyłem.. ważne jest to iż mam zainstalowany Cfos na SAGEMA.. Wszystko jest zrobione pięknie.. w opcjach modemu z ISO/BULK zmieniłem na BULK, odpowiednie pliki skopiowałem do Windows/../system32 itp. Jednak po 24godzinach non-stop połączonego neta, zrywa połączenie i łączy sie na nowo.. czasmi dobija jak zostawiam server quake3 np. :/// Da rade to naprawić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 hm przeciez neo+ rozlacza sie co jakis czas aby zmeinic ip, w koncu nie masz stalego ip nie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 co jakiś czas.. a dokładniej co około 24h... nie można temu zaradzić?? przecież jak aktualnie zajęte dane ip. np. 83.26.22.22 to po co ona sama zmienia:/// mysle że można temu jakoś zaradzić... kombinuje dalej.. może ktoś inny coś wie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 Mylcie się. Neo+ aby zmieniać IP nie musi się rozłączać, bo robi to poprzez serwer DHCP. Jednak nie zmienia to faktu że IP zmienia się ale z tego co wiem w praktyce wychodzi to około co 2 dni. Może słaba linia :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 wiem ze poalcznie neo zrywa rowniez jesli niejest mocniej obciazone :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 To już wina windowsa raczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TVC Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 hmmm od jakiegos tygodnia mam to samo!dokladnie co 24h polaczenie jest zrywane i zmienia sie ip, wczesniej ip zmienialo sie co 3 dni! tpsa znowu cos kombinuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrpo Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 afraid.org = obejście, ale skuteczne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 nie chodzi o to.. po prostu czasami te zerwanie połaczenia jest denerwujące jeżeli coś przesyłamy na postawionym swoim servie FTP... ale cóż, to wina TPSA jak doszedłem, i niestety lipa.. co 24h dokładnie, tpsa zrywa połaczenie... troche beznadziejny krok:// jak tak dalej bedzie to co 12h bedzie zrywać":///// Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Tez mam ten sam problem - zrywanie polaczenia co 24h. Wlasnie przed chwila mialo to miejsce: Duration 24:00:09 Disconnect PPPoE disconnect (26) The network transmitted a PPPoE disconnection request. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bórdel Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 http://shider.neostrada.pl/AutoConnect/ Sciagasz program i przynajmniej po rozłaczeniu automatycznie ci sie połaczy... Na zmiane ip mozna poradzić rejestrując sie na http://www.no-ip.com/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neonix Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Neo+ ma stałe ip bo gdyb nie miało to bym nikt nie mogł np. polczyć sie z moją grą SC na serwerze na NetCrafcie :D --------- A wcale nie musisz sciągąć programu żeby Ci się automatycznie łaczyła neo+ po rozłączeniu. Wstraczy zrobić coś takiego: 1. Instalujesz sterowniki do modemu które masz dołaczone na płycie neo+(sterowniki sa w folderze: NeostradaDrivers potem masz dwa folder z nazwami modemów chodzisz w ten który masz np. jak posiadasz thomsona wchodzisz SpeedTouch200 i klikasz na ikone setup.exe. 2. Potem wchodzisz w Panel sterowowania -> połaczenia sieciowe. Następnie wciskasz poprawej stronie na tekst Wyświetl połaczenia sieciowe. Potem znowu poprawej stronie w tabelce Zadania sieciowe naciskasz Utwórz nowe połaczenie sieciowe. 3. Włacza ci sie teraz Kreator nowego połaczenia wciskamy więc dalej i zaczynamy cała zabawe. Zanaczmy połaczenie z internetem i dalej. Nastepnie zaznaczmy konfiguruj moje połaczenie recznie i dalej. Teraz wybieramy opcje połacz używając modemu telefonicznego i dalej. Teraz wpisujemy nazwe jaką chcemy ja tam daje zawsze neostrada ale mozecie dać co chcecie :wink: i dalej. Potem mamy do wpisania numer wpisujemy * tylko to nic więcej i dalej. Nastepnie Nazwe użytkownika i hasło wpisujecie to co dastaliście przy rejestracji usługi oraz od wyłaczamy ostatnia opcje dokładniej włacz zapore połaczenia internetowego i dalej. I tak to dootarlismy do końca zaznaczamy Dodaj skrót na pulpit i zakończ. Porozłaczeniu neo+ sam automatycznie biedze się łaczy za 60 sekund. Mozna ten czas oczywiście zmienić w właściwościach tego połaczenie. Pozdrawiam :D (instrukcja pod system Windows XP) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...