Skocz do zawartości
dem

3dmark03 Sound Test i problem

Rekomendowane odpowiedzi

Jaka moze byc przyczyna, ze podczas testu Sound przycina mi bardzo obraz (miejscami spada do 5 FPS'ów). Wczesniej wszystko bylo w porzadku. Inne testy i benchmarki bez zmian na swoim dotychczasowym poziomie, nawet 3dmark03 w pozostalych testach wypada identycznie jak wczesniej, tylko ten Sound Test. Probowałem juz zmieniac taktowania karty, wylaczalem nawet CPU Interface i nic. Co sie moglo stac? Czasem tez tak przytnie w NFSU. Czy powodem moze byc zasilacz? Zauwazylem ze napiecie 3,3v spada nawet do 3,07v.

Ma ktos jakies pomysly?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sound Test jak nazwa wskazuje służy do testowania karty dźwiękowej. Jaką masz kartę i czy nie zmieniałeś ostatnio sterowników do niej ? W którym teście masz 5 FPS no sound, 24 sound czy 60 sound ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sterownikow nie ruszalem, ale chyba pora uaktualnic bo mam dosc stare (5.10.2920.0). Karta zintegrowana z Abit'em NF7-S, SoundStorm. Nie napisalem ze mam 5 fps'ow, tylko ze mi przycina do 5 fps'ow zawsze w tym samym miejscu, ale nie za kazdym razem (w 9 na 10 przypadkow przycina). Najgorzej wypada w 60 sound, w 24 sound jest troche lepiej, ale tez sie zdarzy, a w no sound sporadycznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm. Może grzeje ci się mostek połódniowy za bardzo a tam jest zintegrowany sound storm. Sprawdz temperature na SB.

Grzanie się southbridge'a jest bardzo możliwe...

Popraw błąd Ulv - "południe" się pisze :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmienilem stery na najnowsze nForce2 i najnowsze Catalysty. I nadal to samo. Ale mam to w tylku. Mam nadzieje ze po formacie wszystko wroci do normy. Tylko kiedy ja go zrobie? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...