ogr22 Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 Witam, potrzebuje wszelkich informacji na temat systemów chłodzeń serwerów. Pisze prace inżynierska właśnie związana z tym tematem, ale jak narazie za wiele nie znalazlem. Jezeli ktos zna jakies stronki, ksiazki itp gdzie można o tym poczytac to bede wdzieczny. Najlepiej jakby to byly polskie strony. Jak w PL nic nie ma to jakos sobie poradze z ANG. Z gory dzieks za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darro Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 Sluchaj a nie probowales skontaktowac sie np z IBM czy HP Polska i pogadac czy nie mogliby ci udostepnic jakis informacji na temat systemow chlodzenia swoich maszyn? Mysle, ze jak dobrze zagadalbys ze do pracy i w ogole to nie robili by jakis starsznych problemow, ale z drugiej strony to jakie systemy? U mnie w serwerowniach jest mnostwo wiatraczkow, w kazdej szafie, w kazdym serwerze, pare klimatyzacji i tyle, to prawie dokladnie to samo co w pececie tylko trzeba bardziej rozbudowac zeby bylo chlodniej bo w koncu te masyzny pracuja an a okraglo i przy duzym obciazeniu, zreszta nie wszytskie. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 hmm, no wiesz wszystko fajnie, ale slyszalem ze np w Stanach maja serwery ktore zajmuja cale pietra i chlodzone sa woda ktora np ogrzewa parking ktory jest pod serwerownia :-) A za bardzo do USA nie chce mi sie spocjalnie po to jechac :-) serwery ktore maja normalni uzytkownicy sa zwyklymi kompami, wiec mnie to nie urzadza za bardzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarodziej007 Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 Gdzieś w chipie widziałem reklame firmy. Reklamowała wodne do szafy 19" Jak znajde to podrzuce adres strony. I wtedy należy ich sie pytać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 Acha, no spoko, jakbys znalazl to byloby super :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarodziej007 Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 Mam. Chip 5/2004: strona 59 www.rittal.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 Mam. Chip 5/2004: strona 59 www.rittal.pl myslisz ze maja jakies informacje ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarodziej007 Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 trudno cokolwiek tam znaleść ale kto pyta nie bładzi. Tylko odpowiednia bajke trzeba m puścić. Albo odwiedzić ich osobiście. Napisz meila do działu marketingu. a puźniej do działu technicznego. Coś powinni powiedzieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_r Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 ogr22 Dowiedziałeś się czegoś ???? Jeśli nie to daj cynk a przeslę ci wszelkie info. Pozdrawiam Robert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...