Brevis Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 wlanie stoje przed waznym wyborem ??????epox 8rda3+ czy abit nf7-s , ceny mozna powiedziec podobne ,ciagnie jednak bardziej do epoxa to z sentymentu, z kolei abit jest w opinii wielu osob jest lepszy o/c. Powiem tak kupuje bartona m i nie zalezy mi na wysokim fsb,na tweaku maja tylko rev 1.1 epoxa i w ogole nie wiem co robic helppppppp????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 Abit. NF7-S albo AN7, ale Abit. 8rda3+ nie ma SS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brevis Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 Abit. NF7-S albo AN7, ale Abit. 8rda3+ nie ma SS. a co to jest SS,soft storm ??????troche wypadlem z obiegu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 SoundStorm - wg. Dolby Laboratories najlepszy amatorki dźwięk na PC, który kiedykolwiek powstał. Bierz ABITA, zobacz, czego używają wielcy tego forum: chaos, yotomeczek i inni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 a ja troche ni na temat polece ci dfi lan party b :D a jak niechcesz tej to abit nf7-s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brevis Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 ale czy rzeczywiscie roznica pomiedzy epoxem a abitem bedzie zauwazalna,nie wiem ale mojego starego epoxa bylem bardzo zadowolony.??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 Epox jest raczej bardziej bez problemowe od Abita Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 Ja polecam Abita, sam mam i jest wypas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 poczekaj na wysyp plyt na KT880 przeciez 8K7A+ bez problemow obsluzy Bartona - no chyba ze komus problemem jest nazwa Unknow CPU zamiast AthlonXP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vodoo Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 Niestety Epox`owi brakuje SS, jest bardzo stabilny, ale i tak ja na twoim miejscu brał bym Abita NF7-SL !!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 poczekaj na wysyp plyt na KT880 przeciez 8K7A+ bez problemow obsluzy Bartona - no chyba ze komus problemem jest nazwa Unknow CPU zamiast AthlonXP a jaka ma byc orientacyjna cena tych nowych plytek na kt880 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolciak Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 Ja polecam epoxa , brak ss troche przeszkadza a raczej moze czuc taki niedosyt ale jezeli chodzi o stabilnosc to jest super. Mam rev.2.1 od marca i wiekszych problemów nie było. Cały czas chodzi na fsb 200 bo pamieci mam 400 odpalalem tez na 210 i tez chodził. Wyższych fsb nie sprawdzałem. W pudełku dwie okrągłe szeleczki do Pata dwa kabele do sata , zasilanie do sata czyli wszystko co potrzeba. No i LED diagnostic, czasem sie moze przydać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$l@ven Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 Polecam Abita, sam mam takiego i jestem bardzo zadowolony, epoxa nie mialem, wiec sie nie bede wypowiadal. ....ale i tak Abit lepszy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 Ja polecam epoxa , brak ss troche przeszkadza a raczej moze czuc taki niedosyt ale jezeli chodzi o stabilnosc to jest super. Mam rev.2.1 od marca i wiekszych problemów nie było. Cały czas chodzi na fsb 200 bo pamieci mam 400 odpalalem tez na 210 i tez chodził. Wyższych fsb nie sprawdzałem. W pudełku dwie okrągłe szeleczki do Pata dwa kabele do sata , zasilanie do sata czyli wszystko co potrzeba. No i LED diagnostic, czasem sie moze przydać. Na dobrych biosach i po modach osiągniesz 250 fsb na nf7 na biosie an7de8 do an7 osiągniesz 243 fsb stabilne. a na dfi z 260 nie będzie problemów. a jak zalezy ci na bjeravch to dfi wygrywa zreszta w kwesti podkręcalnosci też Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 abit czy epox to odwieczne pytanie! wybralbym abita! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 poczekaj na wysyp plyt na KT880 przeciez 8K7A+ bez problemow obsluzy Bartona - no chyba ze komus problemem jest nazwa Unknow CPU zamiast AthlonXP a jaka ma byc orientacyjna cena tych nowych plytek na kt880 ??Asus juz jest i niestety 450pln -ale nie wiem jak wyposazony ,moze byc wypasny Gigabyte podstawowy model 335pln ,lepiej wyposazone drozsze najlepiej czekac na Abita bo ma byc KV7-II ,moze do 400pln sie zmiesci no i moze Epox cos wypusci ale to niepewne MSI nie uznaje wiec nawet nie wspominam ,ale moze puszcza cos ciekawszego od Gigabyte (co trudne nie jest :P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cherub Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 ja wybralem Epoxa (podstawowy model tej serii - 8RDA3) i jestem bardzo zadowolony - plyta jest OK ps. sprawdz tylko jakie jest chlodzenie na tym 8rda3+ bo jesli wiatrak jak na mojej to najlepiej od razu dokop pasywne zalmana (wiatraczek byl cichy przez pierwsze 2 m-ce) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borys74 Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Asus juz jest i niestety 450pln -ale nie wiem jak wyposazony ,moze byc wypasny)390 zł w http://www.bitcomputer.pl/product.php?id=1890 Gigabyte podstawowy model 335pln ,lepiej wyposazone drozsze najlepiej czekac na Abita bo ma byc KV7-II ,moze do 400pln sie zmiesci no i moze Epox cos wypusci ale to niepewne Podstawowym mankamentem rozwiązań opartych na KT880 (przynajmniej na razie) jest brak (np. Gigabyte i chyba Soltek) lub nie działalnie blokady PCI i AGP w A7v880 http://forums.pcper.com/showthread.php?t=331846 Osobiście mam nadzieję, że nowsze wersje biosu problem rozwiążą, bo sam się napaliłem na tego Asusa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 powiem tak: EPoX prowadzi pod wzgledem mozliwosci biosu easy boot post magic health Abit ma bogadsze wyposażenie hardware SS i mnie sie grzeje zalezy na jakiego trafisz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Mialem Epoxa 8rda+ 2 miesiace temu zmienilem go na abita nf7-s zdecydowanie duzo lepsza plytka, a teraz zmieniam na DFI Infinity jeszcze lepsza plytka :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 EPOX od 07.07.2004r. daje 3 lata gwarancji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 EPOX od 07.07.2004r. daje 3 lata gwarancji na te mobo juz dawno bylo 3 lata gwarancji tylko kto tyle bedzie ich uzywal ? to jest pytanie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 jasne ze ABIT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Oczywiście że 3 lata sie przydadzą. Ja za rok będę miał nadal mojego epoxa, nie zamierzam go zmieniać dopuki się nie rozpowszechni AMD 64 a to minie trochę czasu zanim ceny proców 64 spadna i będzie pod to soft. A majac tego epoxa jestem prawie pewien że zamkne 32 bity w nim....Ale pech chciał że kupiłem płyte 6 lipca !!! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartez2 Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Ja polecam Abita AN7-sam go mam jest zarąbisty, w biosie ma mnóstwo opcji, wykorzystuje również bardzo przydatne w kontrolowaniu temperatury i sterowaniu prędkością wiatraczków oprogramowanie uGuru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brevis Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 moze i Abit jest lepszy ale u mnie nostalgia zwyciezyla ,kupilem rda3+ w rev.3.2 i jak na razie nie narzekam.Fakt ze po zmienie mnoznika z 12.5 na 13 plyta dostaje swira(wlasnie ,nie wiem dlaczego????????????????) ale aktualnie ma full stabilne 12.5x210 czyli 2625 na napieciu 1.8 v ,temp nie przekracza 40 stopnii i to na wentulu na kadetowce puszczonym na 7 v .Wydaje mi sie ze jeszcze troche wycisne z tego barkta ale na razie mi sie nie chce .Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 jelsi mialbym polecac w cenie do 400zl to bralbym DFI Infinity.... abit jest wybredny na pamieci :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brevis Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 jelsi mialbym polecac w cenie do 400zl to bralbym DFI Infinity.... abit jest wybredny na pamieci :/ jak juz powiedzialem ,patrz wyzej kwestia wyboru juz sie dokonala a nawet kupila ,takze teraz tylko mozna polemizowac pieniadze zostaly dobrze wydane????Moim zdaniem dobrze,takze end off topic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...