Criox Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 Mój problem polega na tym że podczas otwierania okien lub zwykłego klikania na pasku "Start" wyświetlany obraz zmienia rozmiar u dołu ekranu , dzjeje sie tak na całej długości od góry mniej po sam dół więcej , jest to dośc znacząca róznica . :( Dodam ze zmiana rozdzielczości i sterowników nie pomogła , prubowałem także ustawień w Menu monitora ale równiez bez skutku. :( Mój komputer pracuje pod Win XP , karta grafiki to GeForce FX 5200 na rodzielczosci 1024 x 768 i odświerzaniu 85 Hz. Czy może być to wada tego modelu i muszę zgłosić sie do miejsca zakupu czy może istniec jakis inny problem ? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 Pewnie występuje u ciebie efekt pompowania - zmiany szerokości obrazu w zależności od jasności wyświetlanego obrazu. Efekt ten jest raczej związany z modelem a nie egzemplarzem monitora. Ja na przykład miałem ten efekt na NOKII , LG775 a na LG795P - droższym modelu ten efekt był zniwelowany do zera, czyli niewidoczny. Bardzo dobrze to widać na NOKIA MONITOR TEST. Jeśli chcesz kupować monitor, to wrzuć program na dyskietkę i idź z nim do sklepu. Na miejscu możesz ocenić jakość wyświetlanego obrazu m.in. geometrię, zniekształcenia, morę itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 To co opisujesz to prawdopodobnie efekt pompowania - i zależy od monitora - raczej od modelu niż od konkretnej sztuki. Efekt powinien być większy jeżeli jest duża zmiana jasności - np otwierasz białe okno na ciemnym tle. Jak masz siłę to idź walcz że sprzedawcą ale nie licz na to że ci się uda - po prostu taki model monitora..... Heh spoźniłem się parę sekund ..... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 Dawno się tak z kimś nie zgadałem :D Ale tekściki mamy prawie jednakowe :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
recool Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 (edytowane) Witam! Słuchajcie mam identyczny problem, też z LG T710BH, którego kupiłem pare dni temu. Obraz odkształca się w podobny sposób jak w przypadku Criox'a, gdy: otwieram, minimalizuję, maksymalizuję okna windowsa, przeglądarki www... Myślałem, że to pojedyncza wada fabryczna mojego monitora, ale widzę, że jednak nie. Jest jakiś sposób zniwelowania tego "efektu pompowania" (oprócz ustawienia bardzo jasnej tapety na pulpicie :D ), czy po prostu muszę nauczyć się z tym żyć? O ustawieniu zadowalającej geometrii obrazu w tym modelu już zapomniałem, haha... no chyba, że macie i na to jakaś dobrą radę, bo paluchy mi już odpadają, tyle sie naklikałem w tych jego opcjach i nadal kiszka. Słyszałem, że ten problem urósł już do rangi legendarnego. :wink: Edytowane 2 Marca 2005 przez recool Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...