Skocz do zawartości
Quill

Update Biosa

Rekomendowane odpowiedzi

jesli juz, to uaktualnienie, a nie update :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Przeciez to to samo...
Tylko, że update to nie po polsku, a jak ktoś bierze się za ortografię to powinien poprawić też i to :) ... Co powiecie na:

Aktualizacja oprogramowania sterującego pracą płyty głównej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli juz, to uaktualnienie, a nie update :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Przeciez to to samo...
Tylko, że update to nie po polsku, a jak ktoś bierze się za ortografię to powinien poprawić też i to :) ... Co powiecie na:

Aktualizacja oprogramowania sterującego pracą płyty głównej :)

dokladnie, nie czepiajmy sie szczegolow, literowek itp. bo nie o to chodzi (chociaz wybitne bledy ortograficzne nie swiadcza najlepiej o autorze)... poza tym nie wszystko da sie przetlumaczyc na jezyk polski :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taaaaaa to ja bede wredny i bede kontynuowal ta polityke wytykania bledow zapoczatkowana przez ktoregos z przed mowcow , wkleje fragment : ja poprawilem blad ortograficzny, a update=aktualizcja I STAWIAM WAZNE PYTANIE co to aktualizcja ?????/ i napewno jej odpowiednikiem nie jest update.............

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taaaaaa to ja bede wredny i bede kontynuowal ta polityke wytykania bledow zapoczatkowana przez ktoregos z przed mowcow , wkleje fragment : ja poprawilem blad ortograficzny, a update=aktualizcja  I STAWIAM WAZNE PYTANIE co to aktualizcja ?????/ i napewno jej odpowiednikiem nie jest update.............

update

vt

uaktualniać (uaktualnić perf)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty nie wytykasz bledu tylko sie zwyczajnie czepiasz, w dodatku nie rozumiejac slow w jezyku obcym :D

Apdejtowac czyli aktualizowac,uaktualniac.

PS:

Jezeli chcesz prowadzic dyskusje o jezyku angielskim, to na wstepie powiem, ze posiadam CAE wiec wiem co mowie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehhh kompletnie nie zrozumiales o co mi chodzilo ......... niczego nie pojales , nie wychwyciles glownej mysli mojego posta ............. wiec ci wytlumacze ............ UZNALEM TO CALE

CZEPIANIE SIE O MALUTKIE BYLE BLEDY ZA PARANOJE I CHORA PRZYPADLOSC ZUPELNIE NIE POTRZEBNA NA TYM FORUM i wlasnie dlatego napisalem tamtego posta zeby nasmiewac sie z tego .................. a zakonczeniem mial byc wlasnie motyw z tym nieszczesnym updatem ............ naprawde nie zauwazyles ze napisalem przekleilem

to slowo w ktorym kolega popelnil blad piszac i powiedzialem ze nie ma jego angielskiego odpowiednika ........... poniewaz nie ma slowa aktualizcja czyli NIEPOTRZEBNIE CHOLERNIE SIE CZEPILEM !!!!!!!!! NAPRAWDE NIE ZROZUMIALES ???????? apropos lng to ucze sie w collegu jezykowym wiec takze posiadam pewna wiedze.......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehhh kompletnie nie zrozumiales o co mi chodzilo ......... niczego nie pojales , nie wychwyciles glownej mysli mojego posta .............  wiec ci wytlumacze ............ UZNALEM TO CALE 

CZEPIANIE SIE O MALUTKIE BYLE BLEDY ZA PARANOJE I CHORA PRZYPADLOSC ZUPELNIE NIE POTRZEBNA NA TYM FORUM i wlasnie dlatego napisalem tamtego posta zeby nasmiewac sie z tego .................. a zakonczeniem mial byc wlasnie motyw z tym nieszczesnym updatem ............ naprawde nie zauwazyles ze napisalem przekleilem

to slowo w ktorym kolega popelnil blad piszac i powiedzialem ze nie ma jego angielskiego odpowiednika ...........  poniewaz nie ma slowa aktualizcja czyli NIEPOTRZEBNIE CHOLERNIE SIE CZEPILEM !!!!!!!!! NAPRAWDE NIE ZROZUMIALES ???????? apropos lng to ucze sie w collegu jezykowym wiec takze posiadam pewna wiedze.......

Spoko ale to widocznie Ty mnie nie zrozumiales, albo nie doczytales co wczesniej napisalem. Kolega napisal update BIOSA zamiast update kogo/czego BIOSU. Denerwuje mnie to niezmiernie,gdzy takie sformulowanie jest uzywane nagminnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehhh kompletnie nie zrozumiales o co mi chodzilo ......... niczego nie pojales , nie wychwyciles glownej mysli mojego posta .............  wiec ci wytlumacze ............ UZNALEM TO CALE 

to slowo w ktorym kolega popelnil blad piszac i powiedzialem ze nie ma jego angielskiego odpowiednika ...........  poniewaz nie ma slowa aktualizcja czyli NIEPOTRZEBNIE CHOLERNIE SIE CZEPILEM !!!!!!!!! NAPRAWDE NIE ZROZUMIALES ???????? apropos lng to ucze sie w collegu jezykowym wiec takze posiadam pewna wiedze.......

Spoko ale to widocznie Ty mnie nie zrozumiales, albo nie doczytales co wczesniej napisalem. Kolega napisal update BIOSA zamiast update kogo/czego BIOSU. Denerwuje mnie to niezmiernie,gdzy takie sformulowanie jest uzywane nagminnie :)

nie nie bede dyskutowal z toba bo obaj chcemy wyjsc na swoje , ja wiem swoje a ty swoje ............ wiec dalsze riposty nie maja sensu ......... ale wlasnie z tego sie nasmiewalem moim postem ........ z poprawiania takich kuriozalnych w tych warunkach bledu .........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bylo tak :

Ja zwrocilem uwage na powazny blad, a ty na to ze wogole zwracam komus uwage :D

PS: Wytykanie bledow w ojczystym jezyku ma jak najbardziej sens :P

nie nie bede dyskutowal z toba bo obaj chcemy wyjsc na swoje , ja wiem swoje a ty swoje ............ wiec dalsze riposty nie maja sensu ......... ale wlasnie z tego sie nasmiewalem moim postem ........ z poprawiania takich kuriozalnych w tych warunkach bledu .........

Bylo tak :

Ja zwrocilem uwage na powazny blad, a ty na to ze wogole zwracam komus uwage :D

PS: Wytykanie bledow w ojczystym jezyku ma jak najbardziej sens :P

Zwlaszcza ze duzo ludzi uzywa na tym forum sformulowania update biosa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh...czy mi sie tylko wdaje? Ale chyba zboczylismy z tematu? :wink:  :wink:  :wink:

Bo temat samej aktualizacji (aktualizowania, update, update'a) biosu był tyle razy poruszany, że teraz można podyskutować o samej nazwie tej procedury - bo to jedyne czego jeszcze nie było w tym temacie na forum :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi