Skocz do zawartości
ExodusXXL

8RDA3I/Cuda .....

Rekomendowane odpowiedzi

Mam to juz jakis czas i zbytnio mi to nie przeszkadza ale do Tematu:)

Wiec tak mam takie cos nie wiem jak inni ze jakbym nie podkrecił procka do zawsze mam taka sama temperature 36 postój 48 stres:) różanicca pojawia sie dopiero przy 2400MHZ:D to samo z napieciami do 2100mhz 1,4-1,5 max powyzej 2100 1,5-1,6/2400Mhz:) to sie nazywa Cud,Bug,Złe odzcyty sam nie wiem .Wiem ze tak jest :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy mozna zaliczyć do najnowszych Biosów :lol: Ale mam ostatni (Taka nadzieje mam )

Właściwości BIOS'u

Typ BIOS'u Award

Typ BIOS'u Award Phoenix-Award BIOS v6.00PG

Informacja z BIOS'u Award 02/12/2004 For nForce2 Chipset

Data BIOS'u systemowego 02/12/04

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomiary mam z Biosu,Aida,Speedfan wszedzie sa takie same czyli zgodne ze sobą tylko a i jeszcze jedno ale to juz standart Tego modelu potwornie grzeje sie chipset różnica miedzy prockiem a chipsetem to 2C-5C.Chipset grzeje sie jak cholera dochodzi czasami do 42C kiedy procek ma 46-48

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ykhm mam płyte jak Ty i mam pytanie ? skąd Ty wytrzasłeś temp chipsetu?? Bo mi tego jakoś nie podaje... System to nie chipset tylko wnętrze kompa. Jak u mnie system jest ok 39 stopni to np. podczas grania czy ostrej pracy proca radiator na chipsecie parzy !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam te samą płyte i jak dotykam radiatora na chipsecie to dosłownie parzy,a może by tak zdjąc go i wyczyscic z tej gumy i posmarowac lepsza pasta ,robił już ktos tak?a ciekawe jakby tak założyc na niego wiatrak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie takie chłodzenie nie jest rozwiazaniem- wentylator. Myślałem o zalmanie ale też jakoś nie wiem czy to coś da. Jedyny pomysł rozsądny u mnie to zrobienie wreszcie bloku i włączenie go w obieg... A co do zmiany pasty pod tym to nie wiem czy coś Ci to da po gorącym chipie widać że ciepło jest dobrze transportowane z NF na radiator... Radiatr za mały.

A co do założenia wentylatowa na epoxowy radiator to pewnie sie to sprawdzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam pytanko z kategori tej płyty ale juz niedotyczy tego topica (niechce zaśmiecać forum małym pytankiem): Czy zmiana "AGP Frequency" ze standardowego (66 MHz) na wyższy doda punktów w 3d marku?? jakie maxymalne FSB może byc w AGP ?? (najwięcej da sie ustawić 100MHz)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam pytanko z kategori tej płyty ale juz niedotyczy tego topica (niechce zaśmiecać forum małym pytankiem): Czy zmiana "AGP Frequency" ze standardowego (66 MHz) na wyższy doda punktów w 3d marku?? jakie maxymalne FSB może byc w AGP ?? (najwięcej da sie ustawić 100MHz)

Nie doda :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jutro chce tą pyta kupić i mam do was pytanie:

czy polecacie ją? są z nią jakieś problemy? stabilność dobra?

cena 295 zł z 12 miesięczną grarancją

proszę napiszcie, dzięki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam, mam od 6 lipca i jestem zadowolony. Nie miałem ani jednego zwisu, przymułu... Po zainstalowaniu sterów z NF - ale tych z płyty epoxa chodzi cacy. Komp jak w podpisie. Epox podobno po 7 lipca daje 3 ata gwarancji- przynajmniej tak na forum gdzieś czytałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam od grudnia , problemy sa tylko wtedy kiedy zaczynam podlrecac za mocno :twisted: i wtedy czasami juz insert nie daje rady i cza cmos'a clearowac . ale kiedy wszystko ustawie tak jak trzeba , bez przesady to nie ma rzadnych problemow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok to już podjąłem wybór - dzięki wam!!

dziś ją kupuję

Luc4s dzięki za info 20 zł to niby coś ale ja kupie u siebie w Chorzowie a te 20 zł mnie nie zbawi (- koszty wysyłki)

ale mino to wielkie dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja płaciłem coś koło 315 w CEI (Katowice) Nigdzie indziej w centrum od ręki nie było wieć kupiłem za taką cene... Ogólnie to zawsze kupuje w proline tam jest chyba najtaniej...A wysyłkowe raczej nie wchodze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...