KoZiK Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 Mam pytanie - czy wenylator PENTAGRAM FREEZONE QC-80ALCU zmieści się do obudowy midi ATX na plycie glownej Abit NF7-SL? Wydaje sie byc strasznie duzy i boje sie, ze kupie cos, z czego nie bede mogl skorzystac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 Mam pytanie - czy wenylator PENTAGRAM FREEZONE QC-80ALCU zmieści się do obudowy midi ATX na plycie glownej Abit NF7-SL? Wydaje sie byc strasznie duzy i boje sie, ze kupie cos, z czego nie bede mogl skorzystac...hmm moze byc problem z zasilaczem bo bedzie sie stykac z wentylem ale problem rozwiaze pewnie wyjecie zasilki na zew budy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoZiK Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 W tym rzecz, ze zasilka ma tez jako tako chlodzic, gdyz bedzie to Chietftec 360W, wiec wolalbym jej nie wyjmowac... cos bede musial poradzic i jakos to wcisnac, inaczej tego nie widze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arch Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 Chyba bedzie problem, bo wiatrak ma wymiary 101 x 101, a (przynajmniej u mnie) miejsca jest na 80 x n:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoZiK Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Z tym akurat sobie poradzilem - wszewdl na szczescie, ale mam juz wiekszy problem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoszon Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Proszę mi także pomóc czy wenylator PENTAGRAM FREEZONE QC-80ALCU zmieści się do obudowy midi ATX na mojej plycie glównej :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoZiK Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 U mnie weszlo ledwo co, na zostalo z 3mm odstepu od zasilki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 a nie było problemów z zapinką i kondensatorami? bo też zastanawiam się nad tym qc-80cu albo qc92 - cu. No i mam ten sam problem - nie wiem czy wejdzie - czy nie będzie kolidował z zasilaczem lub z kondensatrami - mobo to samo co twoje. A no i jeszcze jedna rzecz - mam na nb zalmana nb47j - i nie wiem czy z nim nie będzie kolidował... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AveVanHell Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 No wlasnie z tym Zalmanem na NB niestety koliduje. Musialem wyciąć trzy żeberka w nim żeby nie haczył o pentagrama. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 Ostatnio nabylem coolteka (odpowiednik pentagrama QC-80) i mam nastepujace pytanie. Chodzi mi o zapinke. Cooltek ma chodzic w powstajacym dopiero modzie na nowj plycie (bedzie to albo epox8rda+ albo abitnf7-sl). Ale postanowilem sprawdzic wydajnosc coolera na moim domowym epox 8rda3. Okazalo sie ze zapinka zahacza o rzad kondesatorow... sa one za wysokie o jakies 3mm (albo zapinka za niska...). Spotkalem sie chyba tylko raz z poruszeniem takiego problemu na epoxie 8RDAE. Moje pytanie dtyczy plyt epox8rda+ albo abitnf7-sl, czy wam wsyztko pasowalo bez zadnego naginania kondensatorow, przycinania zapinki? Bo wielu loudzi ma takie plyty i pentagrama QC-80 w podpisie... A trudno do czegos dojsc porownujac zdjecia plyt glownych gdy chcemy uchwycic kilkumilimetrowa roznice w wysokosci kondensatora :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AveVanHell Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 Na Abicie wszystko ok. Zapinka nawet nie dotyka kondensatorów (jest zapas ok 3-4 mm). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 @avevanhell a mówisz o zalmanie nb32j czy nb47j? 3zeberka to jeszcze nie taka tragedia... a musiałeś je całe wyciąść czy tylko do jakiejś wysokości??? a no i jeszcze moze jaką macie odległość od płyty do zasilacza?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoZiK Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 u mnie weszło elegancko, bez zahaczania o cokolwiek, zostało nawet z 3mm luzu do zasilki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 :( Lezy przdemna Abit NF7-S rev 2.0 i Cooltek NIE PASUJE, tzn zapinka podobnie jak w epoxie wyraznie haczy o kondensatory. Nie chodzi ni nawet o miejsce wkretu sroby ktore jest najnizej, ale sam brzeg zapinki silnie by opieral o kondensatory... To znaczy ze cooltek ma inna zapinke niz pentagram :o Albo moze zna ktos jakies patent na przerobienie zapinki ew zrobienie zapinki na wkrety do plyty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoZiK Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Masz jakieś zdjęcie tej zapinki? Ciekawi mnie to czym się może róznić, bo szczerze mowiac to nie widzialem wentyli Coolteka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 nie cza było brać coolteka tylko pentagrama jak juz, nie wiem mogę sie mylić ale mi ten cooltek jakoś tandetnie wygląda... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oteek Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 jestem pod wrazeniem. pentagram przy obciazeniu (godzina grania w sacreda) jest cichutki :) a co najwazniejsze : TEMP. na procu spadla mi o 17 * C :D :D :D :D :D mialem 54 * C na boxowym , mam teraz 37 :D :D :D :D jestem w 100% zadowolony z coolerka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Cooltek to identyk, rozni sie tylko brakiem odcisnietych na listach napisow "pentagram" i inna naklejka na wentylu. Wszytko inne 100% identyk , przynajmniej tak wynika z opisu i fot (chociaz moze zapinka jest jakas kilka mm inna?). Pobawilem sie tym troche i okazuje sie ze przy odrobinie gimnastyki da sie wstawic zapinke na odwrot (strzalkami w 2 strone). Oczywiscie wtedy spod coolera jest w zlym miejscu (nie nad rdzeniem), ale moze da sie zrobic jakies podkladki i przykrecic go do zapinki wlasnie opprzez takie 2cm blaszki... narazie jestem na etapie myslenia nad tym... a zapinka wyglada tak: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoZiK Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Moja podstawka wygląda dokladnie tak samo, o ile mnie pamięc nie myli, ale widocznie jest ciut mniejsza, bo weszlo bez problemu. Ogolnie jestem zadowolony z coolera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 A moze jakos skombinowac podstawke od Pentagrama? Skad moglbym cos takiego zdobyc? Moze ktos ma Pentagrama i uzywa go do P4 albo A64 i ma na zbyciu zapinke pod Duron/Athlon :?: Z tego co widac na tym zdjeciu, zapinka z Pentagrama (to z jakiegos AlCu) wyglada INACZEJ niz z coolteka.. gwint nie jest w takich obnizeniach tylko polozony wyzej i po wewnetrznej stronie... a taki by pasowal na Abita wlasnie. Wiec plz jesli ktos ma taka zapinke na zbyciu (ma P4 lub A64) niech napisze do mnie, chetnie pokryje koszt wysylki i dorzuce pare zl 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Ja mam inne pytanie - jak ta zapinka (athlon) trzyma ? Bo az sie boje o grafike normalnie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brunek Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 a jak jest sprawa z socketem? Przeciez QC 80 Cu sporo wazy. Nawet AlCu przekracza normy, ale jest o polowe lzejszy. Zastanawialem sie nad kupnem do nowego kompa (bo jest tani i wydajny - opcja Cu), ale normalnie sie boje, ze urwe socket :( a zalmany są strasznie drogie :( Prosze pomóżcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 chłopaki, poczytajcie bo to już było zapinka trzyma bardzo dobrze co do ciężaru to n/c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omen007 Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 KoZiK: jaka masz odleglosc pomiedzy krawedzia mobo a zasilaczem i ile poza krawedz wystaje twoj pentagram? Mam podobny problem i bedzie walka o milimetry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...