JoSzo Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 kupilem sobie kamerke i sie zastanawiam, jak dolaczyc mikrofon do tego. Mam zestaw 5.1 Creativa, ktory zajmuje wszystki 3 sloty od zintegrowanej karty dzwiekowej na plycie (jak w podpisie). Jakies sugestie ?? Odpowiedzi typu odlacz srodkowy glosnik i subwoofer mnie nie uszczeswliwia :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 Z tego co pamiętam to niestety na płycie nie ma wyprowadzonych pinów do podłączenia mikrofonu :( A szkoda bo to jest dobre rozwiązanie, stosowane np. przez ECS. W przypadku zestawu 5.1 nie ma niestety gdzie podpiąć mikrofonu bez odłączania jednego głośnika. Jedno co możesz jeszcze zrobic to wykorzystać SPDIF, ale to chyba cię nie satysfakcjonuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 Moim zdaniem można to zrobić tak: 1. Kupić rozgałęziacz na mini jack 2. Kupić krótki przedłużacz do mini jack i wyprowadzić go w dogodne (łatwo dostępne miejsce). Mikrofon będziesz sobie dołączał do przedłużacza, kiedy ci będzie potrzebny (kiedy przestawiasz w tryb 5.1 musi być odłączony). Musiałbyś tylko sprawdzić, czy dołączone głośniki nie będą powodowały zakłóceń, ale koszt elementów to tylko jakieś 15zł, więc warto spróbować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JoSzo Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 hmmmmm a te wejsc na plycie CD In i takie tam mozna jakos przerobc w mica ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JoSzo Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 wiem ze cienias jestem, ale tak wogole to gdzie jest ten port SPDIF ?? jak podlaczyc do tego mikrofon ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 Niestety wejść CDin na płycie nie wykorzystasz do podłączenia mikrofonu, gdyż to do mikrofonu musi posiadać dużo większą czułość i inną charakterystykę przenoszenia. A SPDIF to cyfrowe wyjście i nie ma możliwości podłączenia mikrofonu. Wykorzystać je możesz do podłączenia zewnętrznego zestawu ze lub wzmacniacza, a wtedy masz wolne jacki na dźwiękówce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 ja tam w asrocku k7s8x mialem na plycie takie sterczace piny do ktorych podlaczalem kabelki z obudowy, w ktorej z przodu byl panel na ktorym bylo lineout i mic wlasnie. wiec moze te przednie wyjscia dzialaja jako mic nawet jesli tylnie sa zajete. a moze kupic z allegro jakiego sblive 5.1 za 50zl i miec swiety spokoj i lepszy dzwiek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 Niestety tych dodatowych pinów brakuje właśnie w Epoxie i stąd całe zamieszanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 Logan"]ja tam w asrocku k7s8x mialem na plycie takie sterczace piny do ktorych podlaczalem kabelki z obudowy, w ktorej z przodu byl panel na ktorym bylo lineout i mic wlasnie. wiec moze te przednie wyjscia dzialaja jako mic nawet jesli tylnie sa zajete. a moze kupic z allegro jakiego sblive 5.1 za 50zl i miec swiety spokoj i lepszy dzwiek? Jesli ma Epoxa 8RDA+ to lepszego dzwieku oraz najmniejszego obciazenia CPU z SB Live 5.1 na pewno nie bedzie mial, nawet przy Audigy (i Audigy2) wielu ludzi stawia na APU z nForce :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JoSzo Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Okej dzieki bardzo wszystkim za rady :P bede3 musial sie pomeczyc co jakis czas i przelaczac kabelki ... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...