borys74 Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 Moim skromnym zdaniem możliwości platformy Socket A kończą się na JIUHB,BartonM @2500 ew. 2700. Semprony na Socket A nie zapowiadają się zbyt obiecująco (o ile to nie to samo co obecne bartony). Socket 754 raczej też nie jest optymalne. Zostaje pewnie z rok aż Socket 959 się uposzechni, czyt. stanieje :) Ja "siedzę" na archaicznej płycie MSI na KT133A. Ta płyta i pamięci PC133 już nie wyrabiają, więc chcę kupić b.tanią płytę i pamięci DDR. Zastanawiam się czy jak kupię teraz np. Hynixy D43 które pójdą na 240, to za powiedzmy rok zmieszczą się one w klasie średniej. Wrzucę je do płytki na 959 i wszytko będzie chulać? A może się mylę i za rok powszechne będą pam. DDR2 i DDR będą tak odstawać jak dziś moje SDRAM PC133? Bo jeśli tak to pozostaje taniutki ECS na Elixirach :wink: Podsumowując, czy DDR'y kończą się wraz z socket A, czy jednak warto obecnie zainwestować w 1 GB markowych pamięci :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 to ze socket A juz sie konczy to waidomo od dawna a jakie beda semprony to sie okaze (moze to dziki oszołomy beda :twisted: ) , tak sobie mozna gdybac .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 ... tak sobie mozna gdybac .. :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...