Skocz do zawartości
ayem

WC -> AC a stabilnosc procesora

Rekomendowane odpowiedzi

:)

Wywody pochodzą z tej strony

http://www.tomshardware.pl/cpu/20031230/5ghz-13.html  

A ja potwierdzam że są słuszne

Porównam to do jazdy samochodem

"spróbuj przejechać z gdańska do warszawy dowolnym samochodem na I biegu z maksymalnymi obrotami dopuszczonymi przez fabrykę +500 obr "

Faktycznier jest to możliwe Tylko czy logiczne

daleko bys nie zajechal...

a zywotnosc procka w przypadku maxymalnego oc ( +1GHz wzgledem normalnego zegara powiedzmy) i +40% wyzsze napiecie - spada nam przykladowo z 10 lat na 3-4 lata co dla wiekszosci jest i tak wystarczajace bo za te 3 lata zmienia juz sobie proca a beda mieli caly czas o wiele wieksza wydajnosc :idea:

Chciałeś powiedzieć ze dwa tygodnie. 40% więcej napięcia od nominalnego daje przykładowo z 1.6V aż 2.24V

Te dwa tygodnie, to chyba maksimum...

Przy 2V jestem niemal pewny, że więcej jak 6 do 12 miesięcy nie pochodzi tak.

Jakie 2 tygodnie ??

Bachus jeździ 2,26V (odczyt z mosfeta) i to już parę miesięcy, Duncan lata non stop na Vcore >2,1V i też kilka miesięcy i nic się nie dzieje ...

no wlasnie nie wiem o co im chodzi ;]]] u mnie aktualnie 2.18 - 2.19V i nie zamierzam tego zmieniac ;]]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi