GenghisKhan Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 :) Wywody pochodzą z tej strony http://www.tomshardware.pl/cpu/20031230/5ghz-13.html A ja potwierdzam że są słuszne Porównam to do jazdy samochodem "spróbuj przejechać z gdańska do warszawy dowolnym samochodem na I biegu z maksymalnymi obrotami dopuszczonymi przez fabrykę +500 obr " Faktycznier jest to możliwe Tylko czy logiczne daleko bys nie zajechal... a zywotnosc procka w przypadku maxymalnego oc ( +1GHz wzgledem normalnego zegara powiedzmy) i +40% wyzsze napiecie - spada nam przykladowo z 10 lat na 3-4 lata co dla wiekszosci jest i tak wystarczajace bo za te 3 lata zmienia juz sobie proca a beda mieli caly czas o wiele wieksza wydajnosc :idea: Chciałeś powiedzieć ze dwa tygodnie. 40% więcej napięcia od nominalnego daje przykładowo z 1.6V aż 2.24V Te dwa tygodnie, to chyba maksimum... Przy 2V jestem niemal pewny, że więcej jak 6 do 12 miesięcy nie pochodzi tak. Jakie 2 tygodnie ?? Bachus jeździ 2,26V (odczyt z mosfeta) i to już parę miesięcy, Duncan lata non stop na Vcore >2,1V i też kilka miesięcy i nic się nie dzieje ... no wlasnie nie wiem o co im chodzi ;]]] u mnie aktualnie 2.18 - 2.19V i nie zamierzam tego zmieniac ;]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 AMD w specyfikacji proców podaje max Vcore 2V Podaj proszę link do tej specyfikacji, zaciekawiłeś mnie:) Mówisz - masz: http://users.erols.com/chare/elec.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Znaczy się że dla palominek maxymalne dopuszczalne vcore to 2,1v. Co bardzo mnie cieszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 ja jade na prawie 2V sie nie martwie zywotnoscia, bo i tak procka wymieniam ran na rok-poltora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...