Skocz do zawartości
Celek15

Stacja dyskow Alpsa

Rekomendowane odpowiedzi

No tak, teraz już wiem o co biega. Widzę , że nie zrobiłeś format c: a to niestety jest raczej konieczne w tym przypadku. Przedtem miałeś płytę zdaje się na VIA teraz masz SIS a w dodatku zmiana Celerona na Athlona i wszystko jasne. Stare stery gryzą się z nowymi. Dopóki będziesz miał jakieś znaki zapytania lub x w menedżerze urządzeń, dopóty coś nie będzie dobrze działało. Dobrze że ci się wogóle XP odpalił, bo miał prawo tego nie zrobić. Zrób format, zainstaluj XP, SP i stery a na pewno będzie dobrze :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra zacznijmy od poczatku kable na plycie glownej mam podlaczone gora Ground 2 pin nic nie mam , r-ret , l-ret

dol

mic , mic power , r-out , ground, l-out

formata zrobilem sterowniki zainstalowalem stery do dzwieku wziolem z cd dolaczonego do p. glownej kabelki wszystkie docisnolem i dalej nic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podłączenie zewnętrznego panelu i tych wtyczek nie ma tu najmniejszego znaczenia. Masz źle skonfigurowany system. Spróbuj w biosie zmienić auto na enabled. Zainstaluj najnowsze strery, może to coś pomoże. Podejrzewam, że instalacja nowej karty PCI problem by rozwiązała, ale po co to robić skoro masz zintegrowaną ? Napisz dokładniejszą konfigurację i czy masz zainstaowane inne karty PCI. Może są jakieś konflikty i stąd to wszystko. Jak możesz to wyjmij pozostałe karty i uruchom wtedy system.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi