darek1974 Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 Witam. Złożyłem dwa dni temu zestaw jak w podpisie i mam problem ze stabilnością w programach 3D.Podczas testu 3DMark 2001SE i 2003 komputer sam przełącza się czasami (80% próB) do pulpitu lub zawiesza z wyłączeniem karty graficznej.Problem występuje również na karcie Radeon 9000 i pamięciach 256 Mb Elixir.Obie karty i zasilacz pracowały na starym komputerze bez problemu.Wgrałem najnowszy bios dla płyty i uaktualnienia do 3DMarków i systemu.Procesor i pamięci są nie kręcone. W Memteście 86 pamięci raz nie wykazują błędów a innym razem sypią się. Już nie wiem co mam zrobić . Prosze o jakieś sugestie . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 Hmm, miałem coś podobnego tylko przy podkreconym lekko procku, znaczy symptomy były identyczne, pomogło ustawienie opcji ROMCSIPTable czy jakos tak z Ultra na Fast, minimalny spadek wydajności, ale procek sie o kilkadziesiąt (niecałe 40) MHz więcej podkręcil więc w sumie wyszedłem na 0 a stabilnośc praktycznie 100%, 3dmarki przechodzi mi teraz za każdym razem (10 prób na 10 ;) ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 P.S. Modowąłęś juz swojego Radka? Witaj wklubie posiadaczy 8KRAI i R9800SE ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1974 Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 Radka modowałem na starym zestawie i chodził miodnie , na nowym jeszcze nie bo walcze o stabilność zestawu.W Biosie wszystko chodzi na ustawieniach fabrycznych oprócz zmian magistrali ,mnożnika i pamięci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmax Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 A może wyłączenie ( jeśli włączony ) Fastwrite w Biosie pomoże ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sernikus Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 probowales ustawic agp 4X ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...