jamal_tom17 Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 czy wie ktoś może co trzeba zrobić aby przy nagrywaniu dzwięku przez LINE IN nie było przydzwieku. Moja płyta to ASrock K7S8X :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 Hm. Ogólnie to jak miałem asrocka to nie używałem dźwiękówki zintegrowanej, zreszta nigdy nie używam zint. Moim zdaniem lepiej kupic SB Live za 60 zł na giełdzie i mieć super dźwięk... Tak Tobie radze...(A jeśli nie Live to są tańsze SB 128...Co Creative to dźwięk o optymalnych parametrach.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 jak ktośkupuje teg oasrocka to kasą nie s.... (nie wydala), więc gadanie "lepiej dołożyć 60 zeta ..." jest bez sensu. ja mam zoltrixa, może ze 30zł kosztuje na allegro, gra nie gorzej niż sb live. jamal spróbuja powyłączać to, czego nie używasz np mikrofon, zainstaluj najnowsze sterowniki i wywal kabel łaczący cd z mobo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 Wiesz nie koniecznie... Wiesz co myśle że jak komuś zależy na dobrym dźwięku to kupi na giełdzie SB AWE 64 za pare złotych i bez przesady że nie skombinuje 20 zł czy 30 na karte muzyczną. a Co do dźwięku na asrocku to chyba nie tajemnica że nie jest najwyższych lotów. Spróbuj zassać ze strony producenta układu nowe i orginalne sterowniki- podobno na tych gra lepiej niz na tych asrockowych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 ... ja mam zoltrixa, może ze 30zł kosztuje na allegro, gra nie gorzej niż sb live. Natomiast Pc speaker gra nie gorzej niz zoltrix. A Patefon gra niewiele gorzej niz Pc speaker. Jaki wniosek ? :lol: :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 jak ktośkupuje teg oasrocka to kasą nie s.... (nie wydala), więc gadanie "lepiej dołożyć 60 zeta ..." jest bez sensu. mysle, ze nie masz racji... biedny nie jestem, takie mobo kupilem bo spelnialo moje oczekiwania, a zaplacilem za nie 2x mniej niz za inne/podobne... nie lubie przeplacac albo placic za cos co jest mi niepotrzebne. i looknij do mojego opisu jaka mam dzwiekowke... kosztowala sporo wiecej niz samo mobo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Wez zastosuj KABEL EKRANOWANY (tylko nie od TV ale ten działa i jest bardzo dobry) taki z ekramen który jest jednoczesnie masa ,oplata on gorącą żyłe i dzieki temu nie ma przydziweku. Cena za metr okolo 1.2 zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 zgadzam się, że jakiś SB za 30 zeta czy coś na CMI gra o niego lepiej niż integra, nawet na niewielkich głośnikach czuć różnicę. niech się jomal_tom17 wypowie czy zależy mu na super efektach czy po prostu na dobrym dźwięku bo jakiś mint na CMI gra bardzo fajnie i kosztuje nówka 30 zeta, uzywany ze 20. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamal_tom17 Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Efekty powinny być dobre chyba pomyśle nad kupnem muzycznej!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 heh poczytajcie o tym zoltrixie... on naprawde ładnie gra... a to ze jest tani to chyba +... trzeba spojzec prawdzie w oczy sblife juz starusienki jest i niektore nowsze/tansze konstrukcje go wypierają... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 mowisz o Zoltrix Night in Gale, fakt jest tani, dosyc ladnie gra, ale napewno gorzej niz Live! (mialem okazje posluchac tej karty u znajomka... wzmacniacz sony + dobre glosniki)... i to tez jest juz stosunkowo stara karta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 A mam takie pytanko czy taki mint 4 kanałowy, będzie wydajniejszy w grach od zintegrowanej na Asrocku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Czy nikt nie wie czy ta dzwiękówka minta będzie lepsza od tej na asrocku?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Nie mam pojęcia, dla mnie obydwie karty są... (zarówno ta zintegrowana jak i mint) Więc nie wiem czy ktoś Ci odpowie na to pytanie...Po co wsadzać to samo co już jest ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Napisz z czego dokładnie nagrywasz ten dźwięk, wtedy być może Ci pomogę. Pierwszy mój domysł: powstała u Ciebie pętla uziemienia, która wprowadza ten przydźwięk - taki efekt może wystąpić po podłaczeniu kompa do TV lub innego sprzętu RTV uziemionego przez kabel antenowy. Używanie kabla ekranowanego, nawet najlepszego nic wtedy nie pomoże. Czekam na info. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Nie mam pojęcia, dla mnie obydwie karty są... (zarówno ta zintegrowana jak i mint) Więc nie wiem czy ktoś Ci odpowie na to pytanie...Po co wsadzać to samo co już jest ;)Mi nie chodzi o poprawe jakosci dzwięku, ale o wydajność bo jak wiadomo zintegrowane dzwiekówki obciążaja procka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Wiem, wiem. Przypomniało mi się że kiedyś na forum wyczytałem że przy włączonej tej z płyty jest pare fps więcej. (ktoś miał inną ale jak włączał zintegr. to dodawało mu fps) ale to tylko przepisane info więc nie wiem ile w tym prawdy.Najlepiej by Ci było samemu od kogoś na godzinkę pożyczyć jakąśkarte i obadać. (jeśli Ci chodzi o minta to zobacz na mincie jeśli masz od kogo skołować). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...