rOg@s Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 no wlasnie , jak w temacie moge miec za tyle po znajomosci te twiny 512 pc 400Mhz cl2.5 i moje pytanko , czy to jakies lipne te twiny ?? bo kolega ze sklepu komputerowego nic nie moze o nich powiedziec bo 1 raz bedzie je mial w sklepie , wiem natomiast ze sa na kosciach Mtec , chce zminic ramy bo te moje juz nie wytzrymuja max 160 fsb stabilne na AC puszczone synchro :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 no to moze jak kolega to pozycz na 1 dzien i sprawdz? nie widze problemu :) poza tym jakbys podal oznaczenia kosci to bedzie latwiej cos poweidziec... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rOg@s Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 no wlasnie moze jutro bede wszystko wiedzial , jakie oznaczenia itd , to jak bede w sklepie u kumpla to wzuce tu oznaczenia :) moze nie beda zle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 a co z pozyczeniem? nie masz takiej opcji jak to sklep kumpla? a moze komp pod pache i podjedz? nie kumam jak qmpel to opwienien pozyczyc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rOg@s Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 juz mam je w domu , pozyczyl wlasnie je testuje , z jakis przyczyn moj prc juznie idzie tak w oc jak wczesniej teraz na 12.5x182 potrzebuje 1.825V a twiny sa synchro i jak na razie daja rade (2.5-3-3-8 2.77V) zaraz wzuce oznaczenia kosci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rOg@s Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 oki juz jestem mam twinmosy 512 cl2.5 pc 3200 na kosciahc pisze: TwinMOS 0428D TMD7608F8E50D to 50D mnie troche przeraza :( , co o nich myslicie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 50D - to std napis :) ja tych nie mam, niech sie wypowie ktos kto to posiada :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rOg@s Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 mam te twiny i pozal sie boze :( w biosie BY SPD ddr400 mem test pod win wali bledami jak dziki a pod dosem nawet mem testa nie uruchamia tylko leca zera i jedynki i jakies dx , fx nawet na 333 w primie wala bleda na optymalnych timingach 2.5-3-3-8 jaki szit :[ oddaje je i wezme co innego :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 rog@s Moze nie koscisa do [gluteus maximus] ale twoj egz płyty, gdzieś czytałem ze jakis kolo miał podobny problem, w dualu mu nie działy bez błędów, singiel spoko.. :? ja mam 512 chyba taką jak kolega, plus 2 256, te same kostki(mtec) czasy dostępu i timingi tez. chodzą max na 220(wiecej nie probowalem bo na mojej płycie to stresujące zajęcie). W dualu spoko chodzą do 196mhzx2 przy mnozniku 10,5, 11,5, 12, oraz 204-208x2 na mnożniku 9,5. Inaczej na mojej płycie sie nie da, błędów żadnych nie zaobserwowałem. Msi to syf...przynajmniej ten model co ja mam. W kazdym razie na pamiątki, mimo dziwnej konfiguracji 1 g ram w 3 kościach nie mam sie co skarżyc. Aha problemy z fsb to wina tylko i wyłącznie płyty, wczesniej miałem kongstona i było to samo. By spd 8:3:3:2,5 dla 195 i 9:3:3:2,5 dla 204MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rOg@s Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 ja nie mam duala ja mam tylko singiel taka wersja plyty a nawet jakbym mial duala to mam go gdzies bo to tylko 3-4% wiecej zawsze cos mozna powiedziec ale mnie nie szczegulnie przypadl do gustu plyta spoko teraz na no name ramach pc266@320 synchro z proce 2000Mhz prime jak skala w tle seti jeszcze i 2 godziny nic a na twinach juz dawno kupa blada po 3 minutach wywalal blad :[ TWINMOS TO SZIT !!!!!!! ;[[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rOg@s Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 plyta ok dziala elegancko na moich no name pc266 @320 i zero bledow w prime przez 6 godzin a te twiny na kazdym napoieciu po 12 minutach bledy w primie potem mnie pokusilo zeby mem testa zrobic i bledy zaczelo walic jakby kto heftal :[ takie mailem q.r.w.a gule na te zasrane twin mosy :[ a twiny byly na kosciach TwinMOSA koncowka 50D :[ oddalem juz je kumplowi na sklep stestuje je i zadecyduje co dalej :] te twiny nawet siadaly na 12.5x133 czyli 1667Mhz DDR400 memtes wali bledy a gry i 3d03 na pulpit wyzuca :[ LUDZIE NIE KUPUJCIE TWINMOSOW PODOBNYCH DO MOICH CZYLI: TWINMOS 0428D TMD7608F8E50D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 no tak... jakies pol roku temu pojawily sie infineony tansze o 30zl - nie stawaly na NF7 - jak sie okazalo byly na troszke innym laminacie niz oryginaly, mialy troszke gorsze timingi itd. nie ma to jak dobry pomysl na zarobienie wiekszej kasy przez dystrybutora - 'kupimy drugi sort za pol ceny i bedziemy sprzedawac o 20% taniej. a co nas obchodza odbiorcy koncowi...' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...