Skocz do zawartości
[cahe]

cahe's DeepWater WC :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Jak sie uprzesz to zrobisz wszystko w budzie (na pewno lepiej niz rozwalac bebechy kompa po calym pokoju).

W sumie masz racje. Teraz jak zalozylem krocce 16mm 1/2" to pompka jest sporo krotsza, wiec moge sie w to pobawic :-).

1000 razy juz bylo. Wez szklanke, napelnij ja po brzegi woda i poloz na nia kartke papieru. Mozesz teraz ja odwrocic do gory nogami, a woda sie nie wyleje.

Moze i bylo, ale przespalem :-). Troszke wiecej teorii mozna prosic?

BTW. Wypowiedz sie moze Lukas na temat tych peltierow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe zdjecia comming ;-).

Dołączona grafika

Nowe wcielenie pompki :-). Dzieki Mate!

Dołączona grafika

:(((. Po 3 godzinach czyszczenia zachcialo mi sie elektrolizy i oto efekty... nagrzewnica w gorszym stanie PO niz PRZED :(. (elektroliza jest dobra, ale tylko na nagrzewnice prosto ze szrotu).

12V @ 10A + 1kg soli na 12 litrow wody. Jako katoda wiertlo zelazne :-).

EDIT: Nie ma mnie do pierwszego sierpnia! :-)

Prosze Was o jeszcze jedna rzecz. Zalatwilem sobie pianke neoprenowa o grubosci 0,6mm i chcialem tym ustrojstwem zaizolowac peltiera na karcie graficznej, ale nie wiem jak sie do tego zabrac za bardzo. Prosze o jakies sugestie :-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi