Skocz do zawartości
bAterion

Praga -byliscie to podpowiedzcie

Rekomendowane odpowiedzi

oczywiscie, ze dostaniesz 100% !! Jednakze walute wymien jak najpozniej tzn. jak najwczesniej przed wyjazdem, gdyz zlotowka teraz strasznie rosnie w sile ;) i bedzie duzo taniej!

tak wlasnie zrobie, dzieki za odpowiedzi

to jeszcze moze wiecie jak taniej dojechac np. z wawy do Pragi nie koniecznie za 300PLN bo tyle kosztuje bezposredni w komunikacji miedzynarodowej

myslałem o dojezdzie do granicy, przekroczenie jej i juz z samych Czech jakims regionalnym, tylko skad najłatwiej i w miare szybko, coby nie jechac 2 dni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Intercity jedzie z wawa-centralny prosto do pragi, wiec sprawdz sobie na www.pkp.pl . Co do ceny to nie wiem ile to dokładnie kosztuje.

mam to juz obcykane, kosztuje tak jak napisalem wyzej >>300 PLN

i sie zastanawiam czy mozna taniej i jak ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a te 250zł w jedną stronę to 2 klasa. Aż mi się nie wydaje... :o Toż z Katowic do Wawy bilet szkolny/studencki kosztuje 60zł bodajże. No chyba, że Ciebie już ta ulga nie obejmuje [; ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ze niby co, 250pln to wg ciebie za duzo...

ja juz jesterm po studiach niestety, wiec znizki mnie nie obejmuja

-------

a nie wiesz moze gdzie znajde w necie fajna mape Pragi, bo za cholere nie moge znalezc miejsca pensjonatu, gdzie chcemy sie wybrac?

-------

update:

pies z mapa, kupie sobie przed wyjazdem

słyszalem ze jest cos takiego jak 3dnowy bilet do poruszania sie po pradze komunikacja miejska (metro, bus, tramwaj), jak sie to nazywa i ile kosztuje- no i czy rzeczywiscie taki istnieje :?: :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiesz :) ja bralem pod uwage inna sprawe, jesli z katowic do wawy place 50zl, a to polowa dystansu, wiec do pragi powinienem placic jakies 80 liczac, ze im dalej tym mniej sie placi :) (PROPORCJONALNIE). Tak wiec 250pln jest niedorzecznoscia. :/ niestety...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi