tazikk Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 Mam karte Gainward FX 5200 model : FX PP! Pro/660 Tv/DVI Golden Sample. Mam jeden problem. Chce wyciszyć kompa i to najlepiej do zera albo do progu słyszalności. Jestem uczylony na punkcie hałasu, a obecnie najwiekszy hałas robi ta karta. Szukam jakiegos chłodzenia ktore byloby ciche i wydajne. Zamierzam podkrecac karte wiec przydalby sie zapas temperatury. Czekam na propozycje :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 Jeśli jesteś maniakiem ciszy to chyba usatysfakcjonuje cię tylko pasywne chłodzenie np. od zalman`a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 Myśle własnie nad zalmanem. Ale chce sie dowiedziec co jeszcze mozecie mi doradzic. I czy Zalmana zaloze na Gainwarda bo słyszalem ze ma ok niestandardowe rozstawienie dziur pod coolera. A co z : Arctic Cooling VGA Silencer Rev.3 . Słyszałem ze dobry i cichy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trochim Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Arctic Cooling VGA Silencer Rev.3 VGA Silencer Rev.3 pasuje na karty typu: ATI Radeon 9500/9600/9700/9800 [również wersje PRO] oraz Geforce 3 GTS Więc z zamontowaniem Silencera mogę być problemy. Zalmany powinny wejść jak tylko masz radiator mocowany na kołki (śrubki). TU masz linka do instrukcji Zalmanów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmax Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 http://www.aerocool.com.tw/aerocool-files-...r/vga/vm101.htm Tylko nie wiem czy jest u nas do dostania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darius Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Jeśli potrzebujesz ciszy to Zelman jest dobrym rozwiązaniem, ale nie licz na dobre o/c :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 -------------------------------------------------------------------------------- http://www.aerocool.com.tw/aerocool-files-...r/vga/vm101.htm Tylko nie wiem czy jest u nas do dostania. -------------------------------------------------------------------------------- zestaw fajny tylko na pewno nie dostanę tego w Polsce, chyba że na zamówienie. A jakieś jeszcze propozycje. Za dotychczasowe wielkie dzieki i na pewno je bede brał pod uwagę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 "Jeśli potrzebujesz ciszy to Zelman jest dobrym rozwiązaniem, ale nie licz na dobre o/c " Właśnie. I tu jest pewien problem. Bo ten FX 5200 bez krecenia jest co najwyzej przeciętny :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 zamątuj sobie WC ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 "zamątuj sobie WC " to w sumie dobre rozwiazanie ale nie dal mnie bo ja potrzebuje tylko chłodzenie graficznej bo na procku mam Pentagrama Freezone QC-80 Cu i jestem z niego bardzo zadowolony. A co do WC to pozostaje problem gdzie trzymac lodówkę ?? bo ja troche nosze kompa i pozniej podlaczac od poczatku ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brak Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 "Jeśli potrzebujesz ciszy to Zelman jest dobrym rozwiązaniem, ale nie licz na dobre o/c " Właśnie. I tu jest pewien problem. Bo ten FX 5200 bez krecenia jest co najwyzej przeciętny :( Nie "Zelman" tylko "Zalman"... FX 5200 raczej nie wydziela potwornych ilosci ciepla i Zalman spokojnie sobie z nim poradzi :D, nawet podkreconego pociagnie bez problemu zamątuj sobie WC ;) zamontuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 WC odpada bo nie bede zakładał WC dla samej graficznej :) A procka mam czym chłodzić :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...