Aurora001 Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Mam teoretycznie kase na ta pierwsza plytke ale powiedzcie czy warto dozbierac troche kasy i kupic ta druga. W infinity jest soundstorm ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmax Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Ta ma http://www.dfi.com.tw/Product/xx_product_s...NFINITY&SITE=PL a ta nie http://www.dfi.com.tw/Product/xx_product_s...TYPE=LP&SITE=PL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 jezeli ci nie zalezy na okraglych kabelkach szelkach i <span style="color:red;">[ciach!]</span>lkach swieceniu w swietle UV to bierz Infinity :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vodoo Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Popieram jeśli nie chcesz aby mobo się świeciła, nie potrzebujesz okrągłych kabli, torby na kompa i plecaka to bierz Infinity, a za resztę zmień sobie grafę np. na Radeona 9100 :) TAK posiada ona SoundStorm, LAN, S-ATA Raid, FireWire, wy-we SPDIF pozdrawiam Sebastian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Ja bym wzią infinity... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Voodoo to wkoncu infinity ma soundstorma ? Grafe mam wypas =P GF 4 ti gaiwnarda golden sample ale koles mnie w chu** zroibl i sprzedal model z wadliwej serii je****ny. Karta na gwarze u gainwarda, dzis albo jutro dostane taka sama NOWA :o :x >D wlasnie jestem na praktykach w wawie i pracuje w pzl warszawa jako infrmatyk =D wiec jak skoncze to bedzie kasa na lanparty =P moze nawet na WC nie bede musial zbierac :D Cos mialem napisac jeszcze ale zapomnialem ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 DFI Infinity ma takie wyposazenie Chipset Nazwa kodowa: nVIDIA nForce2 Mostek północny: nVIDIA nForce2 Ultra 400 SPP Mostek południowy: nVIDIA nForce MCP-T Procesor CPU Socket Socket 462 (Socket A) Obsługiwane procesory AMD Athlon - Thunderbird AMD Athlon XP - Palomino - Thoroughbred - Thorton - Barton AMD Duron - Spitfire - Morgan - Applebred FSB 100/133/166/200 MHz (200/266/333/400 MHz) Pamięć Gniazda pamięci 184-pinowe DDR DIMM Rodzaj pamięci: DDR SDRAM 266/333/400 64 bit (PC 2100/2700/3200) Maksymalna ilość obsługiwanej pamięci 3 GB Ilość gniazd: 3 (2 + 1) Dual DDR Obsługiwany ECC Nie Szerokość szyny pamięci 128 bit (w trybie Dual DDR) Asynchroniczność Obsługiwana Kontrolery IDE PATA nVIDIA nForce2 MCP-T - dwa kanały ATA 33/66/100/133 Serial-ATA Silicon Image Sil3114 - cztery kanały SATA 1.0 150 MB/s - RAID 0, 1 AGP Wersja 3.0 (non PRO) Zgodność agp x8 oraz agp x4 Obsługiwane napięcia 0,8 V oraz 1,5 V Zapinka zabezpieczająca kartę Obecna Kolidowanie ze slotami pamięci Nie PCI Wersja PCI 2.2 Ilość slotów 5 Dźwięk Zastosowany układ nVIDIA Sound Storm Realtek ALC650 Jakość 20-bit stereo full-duplex Zgodność AC 97 (6-cio kanałowy) S/PDIF Obsługiwane wejście i wyjście CD-In Tak AUX-In Tak Port MIDI Brak Sieć nVIDIA nForce2 MCP-T & ICS 1893 100/10 Mb/s Magistrala PCI Wake-On-Lan Tak FireWire Kontroler nVIDIa nForce2 MCP-T & Agere FW803 Ilość portów 3 Zasilanie Standard ATXPWR1 oraz ATX12V1 Ilość faz zasilających procesor 3 Wyjścia / Wejścia Panel tylni - 1 mini-DIN-6 PS/2 dla klawiatury - 1 mini-DIN-6 PS/2 dla myszy - 1 DB-9 port szeregowy - 1 DB-25 port równoległy - 4 USB 2.0/1.1 - 2 RJ45 gniazda kart sieciowych - 1 RCA dla wyjścia optycznego S/PDIF - 1 RCA dla wejścia optycznego S/PDIF - 5 gniazdek audio (przód, tył, centralny, mikrofon, wejście) Śledzie - Port MIDI / Game Port Złącza na płycie - 1 złącze na 2 porty USB 2.0/1.1 - złącze audio na panel - CD-in - AUX-in - S/PDIF-in/out dla optycznego kabla - IrDA - Wake-On-LAN - 3 trzy-pinowe złącza na wentylatory - złącze na panel diagnostyczny - 2 złącza IDE ATA 133/100/66/33 - 4 złącza RAID Serial-ATA 150 - 1 złącze FDD - 2 złącza zasilające (ATXPWR1 oraz ATX12V1) Zawartość pudełka płyta główna NFII Ultra Infinity instrukcja obsługi (bardzo obszerna w języku angielskim) instrukcja montażu płyty dwa kable IDE ATA133 kabel FDD 2 kable Serial-ATA kabel zasilający Serial-ATA zaślepka na panel tylni opakowanie dyskietka ze sterownikami do kontrolera Sil3114 RAID płyta ze sterownikami do płyty płyta z oprogramowaniem WinDVD/WnRIP BIOS Producent AWARD BIOS Pojemność 4 Mb (512 KB) Rodzaj pamięci EPROM ACPI Obsługiwane Zworka kasująca ustawienia CMOS Obecna Zapamiętywanie ustawień BIOS'u 2 ustawienia Uruchamianie komputera Wake-On-Lan Tak Wake-On-Ring Tak Wake-On-Keyboard Tak (Zależnie od ustawionej zworki) Wake-On-Mouse Tak (Zależnie od ustawionej zworki) Wake-On-USB Keyboard Tak (Zależnie od ustawionej zworki) Włączanie o zadanej godzinie Tak Overclocking Zakres częstotliwości FSB 100 MHz - 300 MHz z krokiem co 1 MHz Zakres napięcia dla procesora (Vcore) 1,1 V - 2,0 V z krokiem co 0,025 MHz Mnożnik procesora 5 - 20 Odłaczenie zasilania po przekroczeniu określonej temperatury procesora Tak Zakres częstotliwości pamięci Auto / DDR400 / DDR333 / DDR266 Timingi pamięci - T RAS - T RCD-Read - T RCD-Write - T RP - CAS Latency Time (2; 2,5; 3) - T RC - T RFC Zakres napięcia dla pamięci (Vdimm) 2,6 V - 3,3 V z krokiem co 0,05 V Zakres napięcia dla chipsetu 1,5 V - 1,9 V Zakres częstotliwości portu AGP 50 MHz - 100 MHz z krokiem co 1 MHz Zakres napięcia dla portu AGP (VAGP) 1,5 V - 1,8 V z krokiem co 0,1 V Monitorowane elementy - Temperatura systemu - Temperatura procesora - Prędkość wentylatora na chipsecie - Prędkość wentylatora na procesorze - Prędkość drugiego wentylatora - Napięcie procesora - Napięcie +3,3 V - Napięcie +1,5 V - Napięcie +5 V - Napięcie +12 V - Napięcie -12 V - Napięcie VBAT - Napięcie 5VSB Chłodzenie mostka północnego Duży radiator aluminiowy Chłodzenie mostka południowego 5 mm aluminiowy radiator Chłodzenie układów zasilających Brak Inne Światłoczuła na UV Nie http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28366328 Jagby ktos chcial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 riker - ty aby normalny :?: IMO bierz wersję dla ludzi dorosłych a nie dla dzieci, chyba że takie choinki cię bawią i uważasz że warto za tę stertę śmieci dać 300zł. na giełdzie tweaka RIKER spyla takie po 430zł. w opisie aukcji kit wciska że DFI takie super, że przesiadł sie z abita i same "och ach" a jedzie na abicie :lol: niezły przewałek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 riker - ty aby normalny :?: IMO bierz wersję dla ludzi dorosłych a nie dla dzieci, chyba że takie choinki cię bawią i uważasz że warto za tę stertę śmieci dać 300zł. na giełdzie tweaka RIKER spyla takie po 430zł. w opisie aukcji kit wciska że DFI takie super, że przesiadł sie z abita i same "och ach" a jedzie na abicie :lol: niezły przewałek. jezdze na abicie ehhaah :mrgreen: chyba jezdzilem, nie rozsmieszaj mnie abit juz sprzedany teraz powalcze z DFI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 jaka jest różnica miedzy tą?? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=27883699 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 RIKER Ponawiam pytanie AMD Rulezz >> po co wklejasz caly opis? :? Aurora001 >> Plytki roznia sie tylko wygladem, poza tym LanParty ma Gigabitowa karte sieciowa, a Infinity nie. SoundStorma maja obie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 jajka jest różnica miedzy DFI NFII http://www.allegro.pl/show_item.php?item=27883699 a płyta DFI NF II INFINITY. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 czy to moze ta sama płyta?? bo chciałbym dobra i tania płyte, DFI NFII wydaje mi sie całkiem przyzwoita ale patrze ze kolega sprzedaje Infinity wcale nie po okazji. Wiec czy jest wogole roznica miedzy nimi?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 riker - ty aby normalny :?: IMO bierz wersję dla ludzi dorosłych a nie dla dzieci, chyba że takie choinki cię bawią i uważasz że warto za tę stertę śmieci dać 300zł. na giełdzie tweaka RIKER spyla takie po 430zł. w opisie aukcji kit wciska że DFI takie super, że przesiadł sie z abita i same "och ach" a jedzie na abicie :lol: niezły przewałek. jezdze na abicie ehhaah :mrgreen: chyba jezdzilem, nie rozsmieszaj mnie abit juz sprzedany teraz powalcze z DFI nie ściemniaj, jeszcze przed chwilą miałeś ABITa w opisie, zmieniłeśna szybko i się nabijasz. ale mi zaimponowałeś, ty potrafisz zmienić podpis :?: WOW :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 riker - ty aby normalny :?: IMO bierz wersję dla ludzi dorosłych a nie dla dzieci, chyba że takie choinki cię bawią i uważasz że warto za tę stertę śmieci dać 300zł. na giełdzie tweaka RIKER spyla takie po 430zł. w opisie aukcji kit wciska że DFI takie super, że przesiadł sie z abita i same "och ach" a jedzie na abicie :lol: niezły przewałek. jezdze na abicie ehhaah :mrgreen: chyba jezdzilem, nie rozsmieszaj mnie abit juz sprzedany teraz powalcze z DFI nie ściemniaj, jeszcze przed chwilą miałeś ABITa w opisie, zmieniłeśna szybko i się nabijasz. ale mi zaimponowałeś, ty potrafisz zmienić podpis :?: WOW :lol: dzis kupilem ta DFI a podpisu jeszcze nie zmienilem taki bylem poekscytowany ja :D dzieki tobie dopiero go zmienilem thanks Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmb Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 czy to moze ta sama płyta?? bo chciałbym dobra i tania płyte, DFI NFII wydaje mi sie całkiem przyzwoita ale patrze ze kolega sprzedaje Infinity wcale nie po okazji. Wiec czy jest wogole roznica miedzy nimi?? * NFII Ultra-AL * NFII Ultra Infinity to dwie różne płytki, ta pierwsza to tak zwany 'budget board' i w związku z czym mostek południowy to MCP, a nie MCP-T (firewire, dwie sieciówki.. itd.) Komentarze do Ultra-AL: http://secure.newegg.com/app/CustratingRev...item=13-136-124 gmb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 czy to moze ta sama płyta?? bo chciałbym dobra i tania płyte, DFI NFII wydaje mi sie całkiem przyzwoita ale patrze ze kolega sprzedaje Infinity wcale nie po okazji. Wiec czy jest wogole roznica miedzy nimi?? * NFII Ultra-AL * NFII Ultra Infinity to dwie różne płytki, ta pierwsza to tak zwany 'budget board' i w związku z czym mostek południowy to MCP, a nie MCP-T (firewire, dwie sieciówki.. itd.) Komentarze do Ultra-AL: http://secure.newegg.com/app/CustratingRev...item=13-136-124 gmb dzieki hmm mimo dobry komenatrzy wole raczej infinity :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 ja tez wole wydac te 50-60 zl i meic te dodatkowe mozliwosci rozbudowy :lol: wiec niedlugo jakis zasilacz do mnie wpadnie ~180 zl ( co polecacie bo nei chce mi sie juz czytac i nie mam czasu ) DFI nf2 infinity i jakies WC ~wrzesnia moze zloze :lol: tylko ciekawe co zrobie z moim 1700+ JUICB =P komp wypas za niewielkie pieniadze :D za ile sprzedac uzywana DFI kt400 ad-77 ? ~150 zl ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vodoo Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 wiec niedlugo jakis zasilacz do mnie wpadnie ~180 zl ( co polecacie bo nei chce mi sie juz czytac i nie mam czasu ) DFI nf2 infinity i jakies WC ~wrzesnia moze zloze :lol: tylko ciekawe co zrobie z moim 1700+ JUICB =P komp wypas za niewielkie pieniadze :D za ile sprzedac uzywana DFI kt400 ad-77 ? ~150 zl ? Troche się gubie w tej składni ale... Z zasilaczy polecam ci albo używanego Chiefteca 360W albo nówke 350W. W przypadku JIUHB jak już wspomniałem wcześniej, jeśli wysoko kręci się twój procek to wydanie ponad 200zł za pare MHz i 256 cache więcej mija się z celem. pozdrawiam Sebastian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 jednak zastopuje z kupnem DFI wchodza nowe procki na nowe podstawki, jak cos kupic to na przyszłość jezeli beda one pasowały pod infinity to napewno ja zakupie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 Athlony 64 bitowe beda jeszcze dlugo dosc drogie chyba ;/ a komputer raczej nie wykorzystuje do najnowszych gier :P Potrzebuje czegos stabilnego i pozwoli mi troche przy sobie pomajstrowac ( o/c ) :lol: poza tym doplace 200 zl i bede mial fajna plytke. Czy jak pamieci maja pracowac w dualu to musza miec taki sam rozmiar ? glupie pytanie ale sie jeszcze z tym nie spotkalem :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 mi tam sie wogole wydaje ze gry nie beda nigdy wymagac 64 bitow. przeciez juz teraz wystarczy byle jaki duron do grania jesli sie do tego ma wypasionego radka i tylko wymagania wzgledem kart rosna. ewentualnie tych pare mhz wiecej potrzebne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 riker - ty aby normalny :?: IMO bierz wersję dla ludzi dorosłych a nie dla dzieci, chyba że takie choinki cię bawią i uważasz że warto za tę stertę śmieci dać 300zł. na giełdzie tweaka RIKER spyla takie po 430zł. w opisie aukcji kit wciska że DFI takie super, że przesiadł sie z abita i same "och ach" a jedzie na abicie :lol: niezły przewałek. jezdze na abicie ehhaah :mrgreen: chyba jezdzilem, nie rozsmieszaj mnie abit juz sprzedany teraz powalcze z DFI nie ściemniaj, jeszcze przed chwilą miałeś ABITa w opisie, zmieniłeśna szybko i się nabijasz. ale mi zaimponowałeś, ty potrafisz zmienić podpis :?: WOW :lol: dzis kupilem ta DFI a podpisu jeszcze nie zmienilem taki bylem poekscytowany ja :D dzieki tobie dopiero go zmienilem thanks tak i odeazu fsb 250mhz uzyskales :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordolas Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 MAm Solteka 75 FRN2l rev. D 1.1 warto mi wymieniać na tą DFI z allegro ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 macie moze dane ile DFI nf2 infinity kosztuje w niemczech ? Bo kumpel mieszka w szczecinie a ciotka w jeleniej gorze wiec podrzuciliby mi ;) a nie chce sie bawic z nieoplacalne inwestycje a moj niemiecki totalnie lezy wiec nie potrafie sie po ich site'ach poruszac :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 TUTAJ kupicie infinity http://www.tre.pl/index.php?docid=stowar&id=10838 -420 zł http://www.skleppc.pl/index.php?m=item&id=4231 -416 zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 TUTAJ kupicie infinity http://www.tre.pl/index.php?docid=stowar&id=10838 -420 zł http://www.skleppc.pl/index.php?m=item&id=4231 -416 zł albo tutaj odemnie :) http://allegro.pl/show_item.php?item=28366328 np moge do DFI juz nowy biosik wrzucac odrazu :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 TUTAJ kupicie infinity http://www.tre.pl/index.php?docid=stowar&id=10838 -420 zł http://www.skleppc.pl/index.php?m=item&id=4231 -416 zł albo tutaj odemnie :) http://allegro.pl/show_item.php?item=28366328 np moge do DFI juz nowy biosik wrzucac odrazu :D zjedź troche z ceny na forum twea to moze zarobisz wiecej, na forum prowizji bys placic nie musiał to cie jakies 20 zł od płyty uratuje :) wiec za 410 zł na forum sprzedwaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 TUTAJ kupicie infinity http://www.tre.pl/index.php?docid=stowar&id=10838 -420 zł http://www.skleppc.pl/index.php?m=item&id=4231 -416 zł albo tutaj odemnie :) http://allegro.pl/show_item.php?item=28366328 np moge do DFI juz nowy biosik wrzucac odrazu :D zjedź troche z ceny na forum twea to moze zarobisz wiecej, na forum prowizji bys placic nie musiał to cie jakies 20 zł od płyty uratuje :) wiec za 410 zł na forum sprzedwaj za 415zl jak dla kolegow z Tweaka kto chce :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Czy gdybym kupil infinity w niemczech/wlochy/francja to zgloszenie karty na gwarancje musialbym do kraju w ktorym kupilem te MOBO czy moglbym w polsce ? Ej no ile kosztuje ta plytka w niemczech/wlochy/francja bo ojciec jedzie za 2 dni na delegacje ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...