SpEEdiE Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Elo mam mały problem z napięciami Jakiekolwiek bym napięcie ustawił na procu czy ramach no jedynie z z chipsetem nie ma problemu to każde będzie zaniżone np. jak ustawie na procu 1.9 to będe miał 1.87 jak ustawi na 1.65 to 1.62 itd.Powiedzcie mi o co chodzi mam zasiłke 400W(lipnej firmy) a mobo Epox 8RDAEN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shake Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Elo mam mały problem z napięciami Jakiekolwiek bym napięcie ustawił na procu czy ramach no jedynie z z chipsetem nie ma problemu to każde będzie zaniżone np. jak ustawie na procu 1.9 to będe miał 1.87 jak ustawi na 1.65 to 1.62 itd.Powiedzcie mi o co chodzi zasiłka 400W ale lipnej firmy płytka Epox 8RDAEN. 1. Nie napisałeś ile masz urządzeń podpiętych pod ten zasilacz. 2. Zainstaluj mbm5 i sprawdź skrajności napięć - a w szczególności linie +12V i 5V - jeśli masz spadki poza norme, to wina zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Napiecia sie sprawdza miernikiem !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpEEdiE Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 1.Twardziel,no CD-rom nic więcej no i 2 diody led które podpiołem pod 3,3 na płycie nic pozatym,możliwe żeby była towina zasiłki? 2Mam mbm i wszystko w normie 12v-11,71,5v-4,98, z tym mienikiem to dobry pomysł thnks. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Ale przecież to są minimalme różnice, które występują prawie na każdym kompie (np. moim :) ). Nie ma się czym przejmować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 buahaha , epox lipna firma :lol: jasne ze to wina zasilki. chociaz te napiecia sa jeszcze w normie takze IMO nie ma sie jeszcze co martwic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpEEdiE Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Mam nadzieje początkowo myślałem że to wina stab. napięcia założyłem chłodzik i zmian nie było widać no może o 0.1v,rout żulu napisałem że zasiłka lipnej firmy nie epoxsik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 A moze mobo porostu zaniza napiecia :idea: ale tutaj musza sie wypowiedziec posiadacze epoxow U mnie na abicie np Vore jest zawsze nizsze o 0.025v od tego cam ustawine w biosie (z tego co sie orientuje to wiekszosc plyt tak ma) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 buahaha , epox lipna firma :lol: zasiłka 400W ale lipnej firmy.Płytka Epox 8RDAEN. 'Zasiłka 400W ale lipnej firmy kropka=nowe zdanie Płytka Epox 8RDAEN.' Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 noo , fakt. u mnie zaniza vcore czasem nawet o 0.5v :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 jak ja pisalem swoj post to tam nie bylo zadnej kropki :evil: zobacz na godzine poprawy posta a ty speedie daruj sobie wyzwiska , bo jak chcesz to mozemy zaczac niezla wymiane bluzg. a zulem to mozesz byc ty conajwyzej. poza tym z tego co napisales wynikalo jasno , ze epoxa uwazasz za lipna firme , ZULU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpEEdiE Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Wiem sorki wszystko poprawiłem bo brzmiało niezrozumiale.Jeszcze raz sory.Rout stary dla mnie żul to nie wyzwisko,chyba że ci to przeszkadza to sorki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 owszem , przeszkadza mi ale sie nie gniewam. sprawdzales juz miernikiem? bo w sumie nawet lipna '4-setka' powinna dawac wieksze napiecia na twoim sprzecie :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 owszem , przeszkadza mi ale sie nie gniewam. To nie muszę nikogo banować? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpEEdiE Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Sprawdziłem wszystko ok no może minimalne odchylenia 0.1v ale mam tak stary miernik że aż z niego zaśmierdziało. Man nadzieje że za tego żula banów nie bydzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 hehe , nie Dijkstra , jeszcze nie...;))))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpEEdiE Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Świetnie miernik mi padł bez sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 moze dostal zawalu jak zobaczyl te napiecia? :lol: ;) a tak na serio to mogla pasc bateria/cus sie odlutowac/przegrzac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...