levteam Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 No ale u DYM nie ma routera, z tego co napisał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacH Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 no to może jakiś delikwent probuje zakłocic poprawne działanie sieci, hehe u mnie też już się to zdarzyło, skorzystaj z programów monitorujących sieć i zobacz wogole co się dzieje na poziomie pakietów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DYM Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 Juz mam router :D pozyczylem od kolesia, chce zobaczyc jak to bedzie bujało :D tylko mi sie niechce go konfigurowac bo cały server jest na strychu na ktorym jest 30 stopni ciepełka :D Ale własnie zapomnialem powiedziec ze zainstalowałem system jeszcze na inny dysk 2Gb i jakos normalnie zaczoł chodzic net :D Eh te komputery ............... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rendar Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 Witam! przepraszam, ze się podłączam, ale nie chciałem specjalnie zakładać nowego tematu, a problem mam zbliżony: Na 1 kompie mam XP, Neo i Norton Internet Security, udostępniam net na drugiego kompa z Win 98 poprzez dwie sieciówki połączone kablem scrosowanym, sieciówki się widzą, GG na drugim kompie chodzi, ale nie można oprzeglądać stron internetowych, moze ktoś doradzi jak i w którym miejscu skonfigurować firewalla nortona, aby strony chodziły, ten drugi komp jest dodany do sieci zaufanej, ale nie może połączyć się z żadną stroną i nie można ściagnąć poczty, jak wpisuje na kompie z 98, np ping www.wp.pl, to wyświetla że nie może znaleźć hosta, proszę o poradę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OBcY Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 Witam! przepraszam, ze się podłączam, ale nie chciałem specjalnie zakładać nowego tematu, a problem mam zbliżony: Na 1 kompie mam XP, Neo i Norton Internet Security, udostępniam net na drugiego kompa z Win 98 poprzez dwie sieciówki połączone kablem scrosowanym, sieciówki się widzą, GG na drugim kompie chodzi, ale nie można oprzeglądać stron internetowych, moze ktoś doradzi jak i w którym miejscu skonfigurować firewalla nortona, aby strony chodziły, ten drugi komp jest dodany do sieci zaufanej, ale nie może połączyć się z żadną stroną i nie można ściagnąć poczty, jak wpisuje na kompie z 98, np ping www.wp.pl, to wyświetla że nie może znaleźć hosta, proszę o poradę. Musisz ustawić DNSy dostawcy w konfiguracji połączenia z netem, chociaż xp sam powinien sobie z tym radzić. Aha, dla pewności spinguj z drugiego kompa jakis IP np. 212.77.100.101 (wp.pl) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DYM Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 no na 98 musisz dns i ip servera ustawic :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rendar Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 Dzięki, pomogło jak wpisałem ręcznie DNS w drugim kompie z Win 98 i zaczął pingować www.wp.pl i wsio już śmiga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...